Membeli barangan tenusu organik membantu mempromosikan keselamatan serta kesihatan keseluruhan dan Kesihatan

Membeli barangan tenusu organik membantu mempromosikan keselamatan serta kesihatan keseluruhan dan Kesihatan

Haiwan membuat susu yang mereka memberi makanan kepada bayi mereka. Manusia juga boleh menghasilkan ia dengan kelenjar yang khusus tetapi bahan terutamanya dimakan oleh bayi. Tidak seperti susu haiwan, orang-orang yang diberikan oleh manusia tidak dicipta untuk kegunaan secara besar-besaran. Wanita dan lelaki, Walau bagaimanapun, mengambil susu yang disediakan oleh lembu-lembu dan kambing. Haiwan-haiwan ini akan dibangkitkan dan dikekalkan di ladang dengan susu mereka sedang dituai secara tetap. Berikutan kaedah memerah susu, bahan mentah yang akan diproses dan kemudian ditukar kepada yogurt, mentega dan keju. Ini kemudian dipanggil produk-produk tenusu.

Perlu global bagi susu, manusia telah membangunkan satu kaedah untuk meningkatkan pengeluaran untuk memastikan bahawa kekurangan dapat dielakkan. Penternak meningkatkan jumlah lembu-lembu betina yang bahawa mereka sendiri yang kemudian akan milked menggunakan mesin-mesin yang cekap seperti robot.

Satu lagi cara untuk meningkatkan jumlah pengeluaran susu adalah menggunakan hormon. Petani, terutama di Barat, menyuntik lembu dengan hormon pertumbuhan. Satu hormon yang khusus digunakan adalah bovine somatotropin. Kurang daripada 30 peratus daripada ladang lembu seluruh dunia akan dirawat dengan hormon pertumbuhan.

Tetapi penggunaan bahan-bahan ini telah dihalang di banyak negara-negara seluruh dunia. Ini kerana pakar-pakar mempunyai kebimbangan mengenai kesan-kesan sampingan daripada hormon pada haiwan bukan untuk menyebut dengan potensi kesan kesihatan manusia dan kesihatan.

Pada dasarnya, ini adalah sebab mengapa orang akan menggalakkan pengeluaran dan pemasaran hasil tenusu yang asli atau organik. Jadi bermakna bahawa haiwan itu tidak dilayan dengan apa-apa jenis bahan kimia tiruan yang mungkin berbahaya kepada kesihatan haiwan dan juga manusia. Haiwan juga diberi makan dengan makanan semulajadi yang tidak dirawat dengan racun makhluk perosak.

Organik adalah benar-benar apa yang alam semulajadi telah direka segala-galanya menjadi. Terdapat tiada pengawet, tiada bahan tambahan tiruan, semata-mata tiada bahan kimia berbahaya dan layanan buruk yang diberikan tiada haiwan. Semua makhluk mempunyai kebebasan untuk berkeliaran sekitar medan untuk meragut.

Produk organik adalah sering lebih mahal dan ini adalah mengapa kebanyakan individu tidak benar-benar fikir ia adalah praktikal untuk membelinya. Tetapi perkara yang baik tentang hal-hal semulajadi yang anda makan yang baik untuk badan anda. Anda mungkin tidak mahu mendedahkan tubuh kepada pelbagai kimia ini yang tidak boleh menggunakan mana-mana dalam sistem anda sendiri, terutamanya orang-orang yang benar-benar merbahaya.

Dengan susu organik, ternakan, produk-produk tenusu yang berbeza boleh disediakan. Anda perlu mempunyai yang terbaik apabila bercakap tentang perkara-perkara yang kita ambil dalam. Berhenti memakan ini jisim, kimia diselitkan produk tenusu yang tidak baik untuk badan anda. Organik mungkin mahal tetapi ia tidak akan menyebabkan anda hidup anda serta kesihatan keluarga anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *