Membebaskan diri anda daripada sakit Lumbago anda dengan cepat dan berkesan dengan nasihat ini

Membebaskan diri anda daripada sakit Lumbago anda dengan cepat dan berkesan dengan nasihat ini

Kebanyakan orang dewasa akan mengalami sakit belakang pada masa tertentu dalam kehidupan mereka, dan mungkin yang paling biasa kembali masalah yang menjejaskan belakang yang lebih rendah adalah Lumbago.

Lumbago menjejaskan otot-otot belakang yang lebih rendah dan kesakitan yang berpengalaman boleh berbeza sangat dari kesakitan kepada hanya satu sakit yang ringan. Ia difikirkan bahawa keadaan tersebut boleh dibuat lebih teruk oleh cuaca yang sejuk dan basah, postur miskin, membawa berat badan yang berlebihan, dan melalui ketegangan otot disebabkan oleh kehamilan. Malangnya, lumbago mempunyai tabiat memperhebatkan dengan usia, jadi ia adalah lebih penting bagi orang-orang untuk terus sihat dan mengekalkan kesihatan yang baik apabila umur mereka.

Kadang-kadang gejala pertama orang lumbago akan apabila seseorang itu mengangkat objek berat, atau dari lenturan dan piuhan tiba-tiba, mengakibatkan kesakitan. Ia tidak sering menyebabkan kecederaan pada tulang belakang itu sendiri, melainkan orang yang telah mengalami kecederaan ke belakang, yang dengan cepat diikuti dengan sakit belakang yang rendah. Lumbago adalah pada dasarnya otot asal-usul, supaya gejala-gejala boleh turun banyak menguatkan otot-otot teras badan, mengurangkan berat badan yang berlebihan, dan memperbaiki postur.

Kebanyakan penghidap akan bertukar menjadi pengubat kesakitan untuk membantu Melegakan ketidakselesaan mereka pada mulanya, tetapi mengambil mandian yang suam dengan sedikit minyak lavender boleh benar-benar bermanfaat juga. Perkhidmatan Urutan aromaterapi boleh menjadi pendekatan yang lebih holistik untuk berurusan dengan lumbago berulang, menggabungkan minyak yang membantu untuk melegakan kesakitan, seperti St John’s wort, vervain, willow putih dan comfrey.

Mengambil senaman yang kerap adalah bermanfaat bagi kedua-dua minda dan tubuh, tetapi dengan lumbago ia akan menjadi lebih baik untuk menumpukan perhatian kepada senaman yang menguatkan otot teras dan memperbaiki postur, seperti kelas-kelas yoga berenang, regangan atau lembut, atau bahkan pilates, yang menyokong bangunan dan mengekalkan belakang, abdomen dan oblique otot-otot yang membentuk teras. Fikirkan anda teras Acob yang semula jadi yang menarik anda, meningkatkan sikap anda dan menguatkan bahagian belakang anda.

Seperti yang kita umur kita cenderung angin ke bawah, dan menjadi kurang aktif daripada kita adalah apabila kita masih muda, jadi membuat perubahan kecil kepada anda setiap hari rutin boleh pergi jauh untuk mempertingkatkan kecergasan am, kekuatan otot yang berkaitan, postur, dan kesejahteraan, dan mengurangkan gejala-gejala lumbago.
Cuba berjalan ke tempat kerja dan bukannya mengambil bas, atau turun dua hentian lebih awal. Naik tangga sedapat mungkin dan bukannya menggunakan lif dan tangga bergerak. Meletakkan anda kereta lagi jauhnya dari tempat kerja anda supaya anda boleh menambah beberapa minit berjalan kaki ke hari anda tambahan. Berjalan-jalan pada waktu makan tengah hari dan bukannya di meja anda. Beli anjing dan berjalan dua kali sehari. Mendapatkan keluarga keluar ke kawasan luar bandar pada hujung minggu untuk udara segar dan senaman, atau ikut Peta laluan berjalan kaki yang tempatan. Mengambil pengajaran, menari atau belajar gaya tarian baru, menyertai gimnasium tempatan anda untuk sesi latihan berat tetap yang beberapa kali seminggu.

Apa sahaja yang anda pilih untuk lakukan, bermesra dan anda akan dapat mengatasi lumbago anda lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *