Membawa gigi yang mati kembali kepada kehidupan

Membawa gigi yang mati kembali kepada kehidupan

Gigi mati yang serius boleh menyebabkan sakit kepala, bengkak bernanah, gusi nafas swelling, dan buruk. Itulah mengapa berurusan dengan bermulanya masalah itu adalah satu kemestian. Sebaliknya pesakit mungkin mengalami lebih banyak isu-isu kesihatan gigi.

Jika anda mahu kekal berurusan dengan masalah gigi mati anda dan berfikir mempunyai petikan, anda mungkin mahu untuk berfikir lagi. Perahan boleh meninggalkan anda senyum gigi yang hilang. Satu-satunya cara untuk menyelamatkan senyuman anda adalah untuk mendapatkan Implan Pergigian atau pembedahan gigi lain.

Salah satu kaedah yang terbaik adalah untuk mempunyai kanal akar. Proses ini bukanlah seperti menyakitkan sebagai yang ditikam oleh sebilah pisau supaya anda perlu berehat. Adakah anda pernah mendengar tentang bius? Sudah tentu doktor gigi akan menggunakan bius anda sebelum prosedur supaya anda tidak akan merasa kesakitan.

Apabila bius yang bekerja atau jika gusi anda kebas cukup untuk merasa apa-apa, doktor gigi akan memulakan proses kanal akar. Doktor gigi akan terlebih dahulu membersihkan mematikan bakteria pada permukaan gigi anda dengan menggunakan alat pergigian yang dipanggil sebuah empangan getah.

Setelah Kering, gigi mati anda akan digerudikan supaya alat untuk membersihkan pulpa yang dijangkiti atau tisu lembut di dalam gigi anda boleh sanitize dan membersihkan gigi. Apabila pulpa ini telah bebas dari jangkitan, doktor gigi akan mengelak akan gigi anda yang mengisi gigi. Selepas mengisi gigi, gigi mati anda akan dipulihkan.

Akar yang boleh bertahan dari satu hingga dua jam. Setelah proses ini selesai, anda boleh pergi dalam tersenyum yakin tanpa sebarang tanda bahawa gigi anda yang telah mati.

Selain akar, implan gigi juga boleh menjadi pilihan yang hebat juga. Tetapi tidak seperti prosedur root canal, gigi anda akan perlu diekstrakkan dan akan digantikan dengan satu implan titanium. Merasa bebas untuk meminta doktor gigi anda untuk mendapatkan nasihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *