Membawa buruh dengan gula-gula: boleh ia mungkin bekerja?

Membawa buruh dengan gula-gula: boleh ia mungkin bekerja?

Selepas sembilan bulan membawa bayi dalam diri anda, anda mungkin merasa seperti anda tidak boleh pergi pada hari yang lain; seluruh badan anda mungkin kelihatan bersedia untuk pecah dengan semua kehamilan tekanan boleh menyebabkan. Asalkan yang ditunggu-tunggu kerana pendekatan tarikh, keseronokan dan menjangkakan tumbuh; seperti menunggu hari Krismas sebagai kanak-kanak. Ia boleh mengecewakan apabila tarikh matang tersebut berlalu tanpa sebarang tanda-tanda buruh. Anda boleh bersedia untuk mencuba apa-apa selepas 40 minggu kehamilan.

Kaedah persetubuhan, minyak kastor dan makanan pedas akan dikenali cara untuk membawa buruh. Di samping itu, raspberry daun teh, berjalan pantas, dan rangsangan puting, adalah semua cara yang sesetengah bidan, jururawat, nenek dan rakan-rakan yang mencadangkan untuk membawa buruh, tanpa bantuan ubat-ubatan yang utama.

Tapi candy?

Ya, likuoris hitam boleh benar-benar membawa bayi anda sedikit kepada dunia dengan lebih cepat! Apabila dalam terma penuh kehamilan, jumlah besar hitam likuoris makan boleh membawa buruh. Terdapat juga bukti saintifik yang menyokong ini. Likuoris semulajadi mengandungi glycyrrhizin, yang merupakan salah satu komponen utama likuoris akar, dan sebab-sebab rasanya yang manis. Dalam kajian terbaru, glycyrrhizin telah dikaitkan dengan penghantaran preterm. Satu kumpulan penyelidik Antarabangsa mendapati bahawa penggunaan berat likuoris (500 mg/minggu) adalah berkaitan dengan yang lebih daripada dua kali ganda meningkat risiko penghantaran awal, yang bermaksud melahirkan minggu 37, atau lebih awal (Am J Epidemiol). Oleh itu, wanita hamil harus mengelak daripada menggunakan likuoris hitam sebagai tambahan, atau memakan jumlah likuoris sebagai makanan, sebelum mereka anggaran tarikh matang.

Ahli farmasi telah diketahui kesan likuoris semulajadi untuk tempoh yang lama. Seperti likuoris semulajadi dan glycyrrhizin bahan kimia yang cenderung untuk menyebabkan kontraksi rahim, ia telah digunakan untuk membawa buruh apabila kehamilan menjadi tertunggak. Sebenarnya, sesetengah ahli farmasi mungkin juga mengesyorkan likuoris bukan minyak kastor apabila anda membeli sesuatu untuk membawa buruh.

Sebelum anda terlalu terdesak untuk mencuba mana-mana buruh yang menggalakkan ubat, anda perlu memahami bahawa ubat-ubat herba boleh berkuasa. Herba boleh hanya merbahaya kerana menggunakan ubat-ubatan, terutamanya apabila digunakan pada waktu yang salah atau dos yang besar. Selain itu, ianya bermanfaat untuk tahu bahawa, secara umum, likuoris boleh menjejaskan pengeluaran hormon pada kelenjar adrenal. Ia juga boleh menyebabkan tahap kalium yang rendah, tekanan darah tinggi, dan komplikasi lain pada sesetengah orang. Oleh itu, adalah penting untuk mengambil ubat-ubatan herba hanya di bawah pengawasan pakar herba yang berpengalaman.

Jika anda telah dimakan gula-gula likuoris beberapa tempahan, ada tidak perlu panik walaupun. Likuoris yang dijual di kebanyakan Kedai-kedai, sama seperti Twizlers, tidak mengandungi cukup likuoris sebenar. Untuk mendapatkan semula jadi likuoris dengan tinggi tahap glycyrrhizin cukup untuk membawa pada Buruh, ia adalah lebih baik untuk melawat ahli farmasi.

Selepas kelahiran likuoris boleh membantu: di samping itu, likuoris hitam adalah julap sederhana. Jadi, likuoris hitam makan, atau minum teh yang mengandungi akar likuoris, bekerja hebat sebagai softener najis menyihatkan yang membuat hidup anda lebih mudah sedikit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *