Membantu zakar sakit dan merah-apa yang menyebabkan ia dan apa

Membantu zakar sakit dan merah-apa yang menyebabkan ia dan apa

Lelaki semua peringkat umur akan terdedah kepada zakar merah dan kesakitan, bahkan jika mereka tidak aktif seks. Kebanyakan kes kemerahan zakar tidak terdapat tanda-tanda dari keadaan yang serius, tetapi ia boleh menjadi amat tidak selesa, bukan untuk menyebut menyebabkan rasa malu dan kebimbangan. Memahami faktor-faktor yang boleh menyebabkan zakar sakit, merah adalah langkah pertama untuk menyelesaikan pelbagai masalah zakar yang biasa. Di samping itu, menyuburkan kulit dan mendasari tisu dengan gabungan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh meningkatkan keupayaan penyembuhan semulajadi badan dan mengelakkan kerengsaan derma yang kecil yang boleh membawa kepada masalah yang lebih serius.

Penyebab utama zakar sakit dan merah

• Balanitis – gangguan ini terutamanya mempengaruhi lelaki yang berukur, walaupun mana-mana lelaki boleh mengalami keradangan yang berlaku ini. Balanitis berlaku apabila hujung, atau kelenjar, zakar menjadi merah dan bengkak. Selalunya, ia adalah sukar atau mustahil untuk lelaki yang berukur dengan balanitis untuk menarik balik kulup tersebut.
• Jangkitan bakteria – bakteria yang berkembang di tempat-tempat yang panas dan lembap, dan kawasan kemaluan sebagai pembiakan utama bagi beribu-ribu mikrob. Manakala ini adalah tidak merbahaya, bakteria tertentu boleh menyebabkan jangkitan jika dibenarkan untuk menembusi lapisan luar kulit zakar. Jangkitan bakteria yang walaupun kecil boleh membawa kepada kemerahan, kesakitan, dan dalam sesetengah kes, pelepasan yang mungkin akan memberikan bau yang busuk.
• Jangkitan kulat – ruam dan kerengsaan jangkitan kulat biasa yang dikenali sebagai jock gatal adalah biasa kepada kebanyakan lelaki. Seperti bakteria, kulat yang menyebabkan gatal jock dikenali untuk berkembang di rantau ini lembab, panas badan, dan tanpa penjagaan kulit yang betul, teruk gatal-gatal, kemerahan dan kerengsaan boleh menyebabkan.
• Ruam panas – cuaca yang sangat baik, dalam kombinasi dengan pakaian ketat, boleh menyebabkan berpeluh dan chafing, membawa kepada keadaan yang dikenali sebagai ruam panas. Mengekalkan keseimbangan pH kulit adalah penting untuk mencegah zakar kemerahan dan kerengsaan yang sering berlaku pada musim panas.
• Kulit alahan atau sensitiviti – lelaki yang mempunyai sensitiviti kepada bahan-bahan tertentu seperti susu getah yang ditemui dalam kondom atau bahan-bahan kimia yang ditemui dalam banyak detergen dan pembersih boleh membangunkan zakar reddened kulit yang gatal atau sakit apabila disentuh. Menyuburkan kulit zakar dengan vitamin dan pelembab semulajadi adalah kunci untuk melegakan kerengsaan yang disebabkan oleh alahan kulit atau contact dermatitis.
• Psoriasis – Psoriasis boleh menjejaskan kulit zakar, serta seluruh badan, menyebabkan pengelupasan, kemerahan, gatal-gatal dan kerengsaan. Keadaan ini boleh turn-off yang sebenar kepada bakal rakan kongsi seksual, dan merawat dengan berkesan adalah penting untuk mengelakkan rasa malu dan kehilangan harga diri.
• Agresif Pelancapan atau seks – Cucian menggosok atau agresif seks, seperti kebanyakan manusia tahu, boleh menyebabkan kulit zakar menjadi reddened dan sakit. Mengekalkan kelembapan kulit dan mewujudkan halangan semulajadi terhadap kerugian penghidratan boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan dan reddening yang berlaku akibat aktiviti seksual yang bersungguh-sungguh atau mengusap manual.

Bagaimana untuk anda melarikan diri dan menyembuhkan zakar reddened
Mengekalkan kulit zakar sihat dan well-hydrated adalah langkah pertama untuk mengatasi masalah seperti merah zakar, zakar yang sakit, atau kerengsaan zakar. Dermatologi telah mengenal pasti beberapa nutrien penting untuk mencipta kulit yang licin dan lembut, menentang agen bakteria berbahaya, dan menenangkan derma gangguan seperti psoriasis dan kulit alahan.

Formula Kesihatan zakar yang direka khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi gabungan nutrien penting ini, termasuk vitamin A, B5, C, D, dan E, serta antioksidan, asid amino dan pelembab semulajadi, boleh sangat berkesan dalam mengurangkan kemerahan dan kerengsaan zakar dari pelbagai gangguan kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *