Membantu perubatan – 3 faktor untuk mengetahui mengenai Hospital tort dan kemalangan

Membantu perubatan – 3 faktor untuk mengetahui mengenai Hospital tort dan kemalangan

Membantu perubatan bukanlah kerjaya hanya apa-apa. Ianya satu kerjaya. Seseorang yang memutuskan untuk meneruskan kerja ini harus set Nya hati dan fikiran kepada perkhidmatan awam sebelum menyertai tenaga kerja. Ya, kerjaya ini juga boleh memberikan pampasan kewangan yang besar, tetapi jika ini adalah hanya memandu untuk memasuki cabang industri, seseorang tidak akan berjaya.

Selaras dengan tugas ini adalah begitu banyak cabaran dan usaha yang bukanlah untuk jenis feckless. Terdapat tiada ruang untuk kesilapan apabila anda berurusan dengan kehidupan. Itulah sebabnya mengapa seminar dan latihan berterusan diberikan kepada pekerja. Kecuaian perubatan yang akan berlaku apabila kakitangan hospital yang menyebabkan kecederaan atau luka untuk pesakit. Ia berkemungkinan bahawa memudaratkan berlaku kerana Delinkuensi untuk memenuhi tahap rawatan yang ditetapkan oleh undang-undang. Penyelewengan perubatan adalah sebenarnya satu tort. Pelanggan dirugikan juga boleh menggunakan episod sebagai pesawat untuk aduan terhadap pihak yang bertanggungjawab dan kes ini pembekal penjagaan kesihatan.

Memang benar bahawa pesakit, sebaik sahaja mereka menerima rawatan perubatan menerima risiko yang terlibat. Tetapi, ia adalah penting untuk mengetahui bahawa pesakit tidak menanggung risiko kecederaan jika hasil keputusan kerana kakitangan perubatan laxity. Yang pasti, tiada siapa ingin menyaman penyelewengan dan laxity kerana ia boleh membawa seseorang insan. Setiap orang mahu memenuhi kewajipan beliau produktif. Sekali lagi, kita tidak boleh mengubah hakikat bahawa terdapat keadaan yang kemalangan boleh berlaku. Untuk mengelakkan sebarang situasi yang tidak diingini, berikut adalah beberapa perkara-perkara yang Pembantu Perubatan harus diingat setiap kali mereka adalah panggilan atau bertugas.

Dapatkan pendapat penyelia anda
Pembantu Perubatan sentiasa berada di bawah jagaan doktor dan jururawat. Sebagaimana yang mereka katakan, perubatan bukanlah Sains sempurna. Tetapi dalam situasi perubatan terutama kes-kes keadaan kecemasan, penilaian manusia selalunya tetap. Kakitangan perubatan seperti Pembantu Perubatan hanya dibenarkan untuk melakukan perkara-perkara mengikut tahap latihan dan pembangunan yang telah diterima. Dalam kes-kes kecemasan atau keadaan yang memerlukan pertimbangan mereka, ia adalah lebih baik untuk mendapatkan nasihat atau menunggu arahan penyelia.

Memahami undang-undang yang mengawal amalan anda
Berhati-hati tahap kerja dan had. Undang-undang California adalah dibuat Mahkamah hukum yang berdasarkan doktrin undang-undang common Inggeris yang dikenali sebagai “superior responden.” Memandangkan majikan menghadapi tanggungjawab yang luas untuk tort yang dilakukan oleh pekerja-pekerja mereka, ia adalah bijak untuk membiasakan diri dengan undang-undang dalam bidang ini. Majikan boleh memecahkan daripada liabiliti untuk tort yang dilakukan oleh pekerja dengan menunjukkan bahawa kecederaan atau kerosakan adalah tidak komited dalam tahap pekerjaan anggota pekerja hospital.

Meletakkan diri anda dalam kasut orang lain
Seperti kebanyakan orang perubatan akan berkata, “ia adalah lebih baik untuk empathize daripada sympathize”. Simpati bermaksud perasaan Maaf ke arah manakala empati bermaksud memahami situasi lain atau menjadi sensitif terhadap orang lain. Pembantu Perubatan harus menawarkan lebih. Berasa menyesal terhadap pesakit boleh membawa kepada unprofessionalism, melanggar Kod Etika pembantu perubatan. Untuk mengelakkan senario tersebut, sentiasa ingat bahawa emosi deceiving.

Sebagai sokongan kepada orang yang tercedera, pampasan kewangan biasanya diberikan. Selain pampasan kewangan, bil-bil hospital dan doktor akan semua dilindungi termasuk yuran peguam dan kehilangan upah. Untuk mengelakkan kesusahan itu, ia adalah penting untuk mengetahui undang-undang yang mengawal amalan pembantu perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *