Membantu dalam talian Permainan Kanak-kanak membuat sihat pilihan kehidupan

Membantu dalam talian Permainan Kanak-kanak membuat sihat pilihan kehidupan

Pakar-pakar kesihatan menekankan bahawa sikap dan tabiat yang ditubuhkan pada zaman kanak-kanak amat mempengaruhi Kesihatan masa depan seseorang.

“Jika kanak-kanak belajar tentang faedah pemakanan yang baik dan senaman dan bahaya Rokok, alkohol dan penyalahgunaan dadah, peluang mereka untuk meningkatkan untuk hidup lebih lama, lebih sihat dan gembira,” kata Carolyn Aldigé, Presiden dan pengasas Yayasan pencegahan dan penyelidikan kanser.

Perlu membantu kanak-kanak membuat pilihan yang lebih sihat menjadi semakin Pengarah: kadar obesiti kanak-kanak dan kebapaan mempunyai dua kali ganda dalam tempoh 30 tahun, dan sebanyak 50 peratus dari remaja Amerika tidak melaksanakan bersungguh-sungguh secara teratur. Juga, 4.5 juta kanak di bawah umur 18 asap secara tetap – termasuk 10 peratus daripada kelapan-penggred. Dengan 70 peratus daripada kes-kes kanser yang menyumbang secara langsung kepada diet dan rokok, ia adalah penting untuk mengajar anak-anak awal tentang kepentingan rasa kesihatan yang baik.

Dengan itu matlamat di dalam minda, penyelidikan kanser dan Yayasan pencegahan dicipta “Dr. Health’nstein badan Fun,” permainan komputer percuma, online yang mengajar kanak-kanak bagaimana untuk membuat pilihan yang sihat tentang makanan dan senaman di rumah dan di sekolah. Permainan memberikan pelajar peluang untuk menyertai aktiviti-aktiviti sukan simulasi dan untuk mendapatkan nasihat dalam memilih makanan yang wajar daripada Mesin Layan Diri. “Dr. Health’nstein badan Fun” adalah penuh dengan Tip-Tip pemakanan penting yang lain, juga.

“Dr. Health’nstein badan Fun” menghasilkan keputusan yang cemerlang di sekolah dan mempunyai kesan yang mendalam terhadap kanak-kanak yang telah bermain, menurut Penyelidikan Kanser dan Yayasan pencegahan. Malah, 93 peratus daripada guru-guru yang digunakan badan keseronokan dalam bilik darjah mereka berkata ia meningkat minat pelajar dalam pendidikan kesihatan. Di samping itu, kanak-kanak berkata bahawa mereka membuat pilihan makanan yang lebih sihat selepas bermain permainan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *