Membangunkan kepercayaan dengan doktor gigi anda bermula dengan kata-kata jujur

Membangunkan kepercayaan dengan doktor gigi anda bermula dengan kata-kata jujur

Untuk memastikan gigi dan gusi anda yang sihat yang mungkin, anda perlu mengambil luar biasa menjaga mereka di rumah. Membuat keutamaan kepada kebersihan mulut. Anda juga perlu makan makanan yang bermanfaat untuk gigi, berbanding dengan orang-orang yang boleh menyebabkan kerosakan dan membahayakan ke mulut anda dan senyuman anda. Doktor gigi anda juga memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan senyuman anda sihat kerana ia boleh menjadi. Anda mahu gigi anda untuk mempunyai kehidupan yang panjang.

Pakar pergigian menjalankan rutin peperiksaan pada gigi dan gusi anda, dan juga mendapati keluar apa yang sedang berlaku di bawah permukaan, dan akar. Sekiranya kawasan tersebut keadaan malang yang ditemui, beliau akan bercakap atas pilihan yang tersedia untuk anda. Doktor gigi anda adalah seorang profesional yang bekerja dengan anda, tidak terhadap anda. Anda adalah satu pasukan dan untuk itu, anda memerlukan komunikasi yang jujur. Apa yang dia lakukan adalah dia menawarkan anda melindungi langkah-langkah untuk memastikan mulut anda dalam keadaan kesihatan yang sempurna.

Check-up adat adalah penting untuk kesihatan pergigian dan Kesihatan, kerana itu yang biasa dilakukan oleh hygienist gigi yang. Apabila anda pertama kali melawat pembekal gigi baru, anda perlu mengisi borang-borang rekod-rekod mereka. Ini merangkumi isu-isu kesihatan yang anda alami, apa-apa pembedahan yang anda telah mempunyai dan sebarang ubat-ubatan yang anda sedang pada masa ini. Jika anda sedang dipantau oleh doktor untuk keadaan kesihatan, berada di sempadan yang membangunkan sesuatu, atau mempunyai apa-apa alahan, kakitangan perlu tahu perkara-perkara ini.

Rekod pergigian anda harus menggabungkan segala-galanya yang berkaitan dengan perubatan anda past, dan di samping itu, masa anda. Meninggalkan apa-apa. Anda juga perlu menyebut apa-apa Supplement yang anda mengambil, ada besi bagi kekurangan, multivitamin atau St. John’s wort untuk kemurungan.

Anda mungkin bertanya mengapa pakar pergigian perlu memikirkan keadaan terapeutik yang tidak dikenal pasti dengan mulut anda? Mulut anda memberitahu cerita semua sendiri, dan masalah dalam mulut boleh menunjukkan masalah di kawasan-kawasan badan yang lain. Ia adalah mulut / badan sambungan. Serta, anda mengambil ubat-ubatan boleh menyebabkan masalah dalam rongga mulut anda. Itulah sebabnya mengapa jujur adalah sangat penting. Beritahu doktor gigi anda dan kakitangan beliau berkelayakan pekerja apa yang sedang berlaku dengan kesihatan anda.

Pengamal pergigian yang ada bukan untuk menghukum anda. Dia ingin mesyuarat di-Raja untuk masalah kesihatan anda supaya dia sedar tentang apa yang berlaku apabila dia meneliti semua gigi dan gusi anda. Ada apa-apa yang akan diperolehi melalui penipuan atau sengaja menyembunyikan kebenaran. Malah, melakukan begitu boleh mengeja masalah penjagaan mulut anda pada masa hadapan dan juga hubungan profesional yang membina dengan doktor gigi anda. Pembohongan tidak akan membantu gigi anda untuk kekal sihat! Sentiasa jujur dengan pengamal Kesihatan mulut anda, bahkan tentang butir-butir yang terkecil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *