Membangunkan kemahiran mengatasi sikap positif – kehidupan selepas kematian bunuh diri anak

Membangunkan kemahiran mengatasi sikap positif – kehidupan selepas kematian bunuh diri anak

Salah satu sebab untuk menulis tentang kematiannya adalah untuk menyedarkan salah satu di antara tanda-tanda yang berpotensi bahawa seseorang adalah menimbangkan untuk membunuh diri. Saya jujur boleh mengatakan kita tidak sedar, tidak pula kita lihat, apa-apa tanda-tanda kematian anak kami. Saya mengatakan bahawa dari perspektif yang agak unik dan Izinkan saya berkongsi sedikit latar belakang saya.

Apabila saya 17, kini saya di 62, saya gunakan untuk pergi pada hujung minggu ke hospital mental Negeri kami di Raleigh, N.C., Dorothea Dix Hospital secara sukarela untuk bekerja dengan pesakit. Ia adalah salah satu daripada kemudahan-kemudahan kesihatan mental yang hebat di Amerika Syarikat Pesakit-pesakit yang bekerja, Semua yang boleh mempunyai taman kecil mereka sendiri dan hospital itu sendiri adalah agak sendiri menggunakan buruh pesakit agar bersih yang mencukupi dan mengekalkan pesakit-pesakit yang bekerja. Saya akan pergi pada hujung minggu kerana saya mempunyai pekerjaan sepenuh masa dan berada di sekolah sepenuh masa. Saya mempunyai impian menjadi seorang pakar psikiatri dan ingin mengetahui lebih lanjut. Sudah tentu sebab sebenar adalah untuk memahami diri sendiri lebih baik, dan apa cara yang hebat untuk belajar sambil membantu orang lain.

Akhirnya saya berakhir dalam tentera, ini adalah Vietnam era, dan apa yang dipanggil “juruteknik psikiatri” dan bekerja dengan pasukan Marin dan tentera laut itu. Status saya sukarelawan, serta status 4 tahun sepenuh masa saya, saya beruntung untuk bekerja dengan ramai pesakit yang mengidap penyakit emosi yang banyak. Saya merasakan saya adalah cukup baik memilih sehingga pada mood menjejaskan postur badan, perangai dan terutamanya bekerjasama dengan pesakit-pesakit yang mengalami beberapa bentuk kemurungan reaksi. Setelah membawa banyak “Kumpulan sesi” ia adalah penting bukan sahaja memerhati tetapi juga membantu orang lain untuk belajar mematuhi kata-kata dan tindakan daripada pesakit lain untuk melayakkan diri mereka untuk membantu diri mereka lebih baik. Suara tenang yang pasif, dengan gigi marah bertopeng gritting muka pula tidak menambah. Tidak kira apa yang pesakit berkata tindakan menonjol. Untuk verbalize “Saya tidak marah tentang hal” pula tidak bertepatan dengan tindakan-tindakan semasa bercakap dan berbincang. Kami telah ditala Komunikasi lisan bebas.

Itulah sebahagian latar belakang saya supaya anda akan memahami kerana saya pergi ke. Sebaik sahaja anak kita membunuh diri saya terkejut pada berapa ramai orang berkata mereka tidak boleh bayangkan sesiapa menimbangkan untuk membunuh diri, terutamanya seseorang yang begitu muda. Ini sangat menghairankan kepada saya untuk mendengar ini kerana ia telah sentiasa seolah-olah saya bahawa terdapat detik-detik dalam hampir semua orang hidup apabila membunuh diri dianggap sebagai satu pilihan. Kekunci tidak memilih opsyen itu dan mampu untuk hidup lagi masa, hari lain. Seseorang tidak perlu hidup selama-lamanya, tetapi hanya memilih masa yang lebih lama. Detik-detik yang menambah sehingga titik yang membunuh diri tidak dijalankan.

Kami ditanya mengenai apa yang “Sign” anak kami dipamerkan jika ada. Ini terutamanya adalah suara oleh orang-orang yang tahu dia benar-benar berkata mereka tidak pernah melihat sebarang tanda-tanda kanak-kanak yang tidak berpuas hati atau apa-apa tanda-tanda renungan daripada membunuh diri. Salah satu kawasan yang ada haruslah berhati-hati dengan mana-mana orang, kanak-kanak walaupun, adalah penggunaan dadah atau alkohol. Alkohol yang sememangnya depressant yang hanya merumitkan dan ubat-ubatan tertentu memusnahkan rasional dan takut. Anak kita tidak menggunakan alkohol atau dadah. Beliau adalah fella gembira.

Satu lagi ialah terdapat tanda-tanda kemurungan? Adalah orang yang paling mengantuk masa, Adakah mereka mengelakkan interaksi dengan orang lain, Adakah mereka tinggal di bilik mereka atau merasa terasing di sekolah atau dalam kehidupan? Adakah mereka dibuli, Adakah mereka menyuarakan kebimbangan yang tidak bernilai? Semua cerapan ini akan membuatkan kebanyakan orang yang tertanya-tanya jika sesuatu yang berlaku. Graham menunjukkan tiada tanda-tanda tersebut, malah beliau adalah salah satu yang paling bahagia, bergurau, kanak-kanak riang di sekolah. Gred besar, khidmat masyarakat, sangat likable kepada bukan sahaja rakan-rakan beliau tetapi juga guru-gurunya, dan orang dewasa. Terdapat tiada tanda-tanda ini dan jika begitu tiada siapa pernah melihat mereka, dan sebaliknya berfikir mereka dilihat tetapi tidak dijawab. Ia adalah mengelirukan untuk semua dan sangat sedih.

Selepas kematiannya kami diberitahu beliau katakan kepada rakan bahawa seawal gred 6 beliau telah dirancang bunuh diri dan akan berbuat demikian dengan ubat-ubatan beliau boleh mendapatkan perubatan di Kabinet. Sekarang ini sedikit maklumat telah mendapati selepas kematian. Sekali lagi walaupun beliau mempunyai pemikiran mereka, ada sebarang tanda-tanda keluar atau verbalization itu. Tahun kemudian beliau memberitahu satu orang daripada pemikiran mereka. Satu perkara yang saya pelajari dari tahun berurusan dengan pesakit-pesakit psikiatri, adalah anda perlu beringat jika sesiapa yang mengatakan mereka akan menimbangkan untuk membunuh diri dan mereka telah pergi begitu jauh untuk memikirkan bagaimana untuk melakukannya. Itulah satu tanda yang pasti untuk mengambil tindakan dan mengendahkan mereka pada perkataan mereka. Berfikir, serta bagaimana untuk melakukannya, adalah bendera merah. Itu satu perkara yang hanya perkara yang kita pernah dapat memahami yang mungkin telah menjadi pelopor beberapa, tetapi sekali lagi ia adalah selepas fakta.

Tujuan saya untuk memperihalkan ini supaya ramai orang merasa “bersalah” selepas yang membunuh diri dan tertanya-tanya apa mungkin telah saya lakukan, mengapa tidak saya lakukan sesuatu dan lain-lain tetapi garis bawah satu boleh sahaja melakukan seberapa banyak yang mereka akan mampu melakukan. Ia adalah sangat penting untuk tidak anda hendak menyalahkan diri mereka sendiri, tidak tenggelam ke dalam kerana tetapi belajar dan pergi keluar mempunyai kebijaksanaan untuk cuba untuk tidak membiarkan ia berlaku kepada orang lain. Isteri saya, kami dua gadis, pergi melalui masa sendiri meragui, Walau bagaimanapun dalam kes saya adalah untuk tempoh yang lama kerana saya sedar apa ayah saya memberitahu me dekad sebelum itu, “Anda hanya boleh melakukan seperti yang baik seperti yang anda boleh, apa-apa lagi, jadi jangan mengalahkan diri anda seperti yang anda maju”. Sebagai tindak balas keluarga kami, dengan bantuan Pengetua sekolah, David Mahaley, adalah untuk mencipta sebuah Yayasan yang dihormati yang sepanjang zaman yang membawa sentimen yang kita semua harus mempunyai: “Hidup adalah untuk The Living”.

Kami mencipta asas, GJCAE, bukan untuk berkabung anak kita lulus kerana itu adalah satu proses berurusan dengan masa lelaki berusia, tetapi untuk meraikan mereka yang kekal bersama kami, terutamanya kami dua gadis, antara satu sama lain dan kawan-kawan kita semua mempunyai, termasuk anak kita. Perkara paling buruk yang di lakukan adalah untuk diri sendiri menghukum, tercicir, lupa yang perkara orang-orang yang berdiri di sebelah anda setiap hari. Kadang-kadang peristiwa berlaku bahawa anda tidak mempunyai kawalan ke atas dan anda perlu belajar untuk menerimanya. Perbuatan yang baik tidak datang daripada peristiwa-peristiwa, baik datang dari apa yang satu memutuskan hubungannya dengan acara.

Kami berharap kerja-kerja Endowment kesenian kebudayaan Johnson Graham akan menghormati orang-orang yang kekal, yang menumpukan perhatian kepada orang-orang di sini dan sekarang dan berusaha untuk membuat perkara-perkara yang lebih baik. Apabila orang-orang yang gembira, apabila mereka mempunyai keyakinan diri, apabila mereka bermotivasi, apabila mereka melihat cahaya di hujung terowong, maka akan ada sedikit bunuh diri, jumlah hari yang buruk, kurang menderita bagi mereka ketinggalan. Dalam Graham Johnson kebudayaan seni Endowment, melalui usaha Lembaga sukarelawan, banyak sukarelawan rakan-rakan anak kita dan masyarakat ini hidup mengetahui hal-hal kehidupan adalah untuk hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *