Membandingkan polisi insurans perjalanan satu perjalanan

Membandingkan polisi insurans perjalanan satu perjalanan

Dari satu segi, insurans perjalanan ini bukan lagi produk mudah, terhad hari halcyon jauh sekarang dunia pra-9/11. Di sisi lain, opsyen naik taraf baru dan ciri-ciri, terutamanya dengan pakej insurans perjalanan tunggal mana-mana perjalanan, boleh menjadi sedikit hangat dan mungkin benar-benar menyesatkan kamu mendapatkan sesuatu yang bukan sahaja anda tidak memerlukan, tetapi juga menyediakan perlindungan yang memerlukan perjalanan anda. Untuk mengelakkan kerumitan berikutnya dan untuk memastikan anda fokus, di sini ada tiga peringatan mudah, jelas dan mudah untuk memilih pakej terbaik untuk anda.

Langkah pertama: Menyemak tahap perlindungan sedia ada anda

Jika anda mempunyai kad kredit, ia berkemungkinan bahawa Syarikat Kad memberi liputan insurans perjalanan percuma satu perjalanan bersama-sama dengan penggunaan kad kredit mereka. Perkara yang sama juga dengan kesihatan yang sedia ada atau insurans rumah anda — ia adalah perkara biasa bagi syarikat-syarikat insurans untuk membuang perlindungan perjalanan untuk langkah baik. Tetapi apa yang anda mungkin tidak pasti sama ada insurans percuma tersebut adalah benar-benar berguna atau mencukupi — seperti produk-produk percuma pergi, ini ‘hadiah percuma’ akan sering terlampau tidak mencukupi atau semata-mata memberikan perlindungan yang nominal. Yang terbaik, syarikat insurans yang berlainan memberi perlindungan khusus yang berbeza. Sebagai contoh, syarikat-syarikat kad kredit memberikan perlindungan untuk Bagasi anda hilang, manakala pelan insurans kesihatan memberi perlindungan daripada tuntutan berkaitan dengan kesihatan. Semak untuk mencari jurang dan mengisi mereka dengan mendapatkan perlindungan bersendirian, yang pada masa ini sangat murah.

Langkah kedua: Semak polisi-polisi berbeza

Sebanyak mungkin, mendapat perjalanan satu perjalanan insurans sebut harga daripada sekurang-kurangnya tiga syarikat insurans, andaikan anda telah telah menurun ke bawah calon-calon bagi syarikat-syarikat yang paling dipercayai yang disokong dengan cadangan bagus. Manakala industri yang sangat kompetitif, anda masih boleh mengharapkan berbeza penanggung insurans untuk mempunyai harga yang berbeza menawarkan vis-à-vis ditawarkan kemasukan dan perlindungan mereka. Ada cara untuk membuat pilihan ini mudah: tulis semua ciri-ciri yang anda perlukan daripada perlindungan anda dan memilih insurans yang menawarkan ciri-ciri ini — maka ia adalah satu perkara daripada yang menawarkan mereka harga yang amat berpatutan. Kemudian anda membuat keputusan. Ingat, walaupun sering usia anda sekarang memainkan peranan yang penting dalam harga akhir, maka ambillah yang dalam pertimbangan.

Langkah Ketiga: Exhaustively semak apa dasar sebenarnya merangkumi

Ia adalah mudah untuk mengambil untuk diberikan ciri-ciri yang dimasukkan ke dalam satu perjalanan perjalanan pakej insurans — kebanyakan orang melihat pelbagai tambahan yang dibuang ke dalam pakej tersebut dan mereka berhenti bertanya soalan dan secara amnya menganggap mereka mempunyai semua yang mereka perlukan. Tidak melakukan kesilapan ini: berdasarkan aktiviti-aktiviti terancang yang sebenar dan lawatan anda, semak jika ia benar-benar memberi perlindungan bagi bahagian-bahagian tertentu daripada perjalanan anda. Sebagai contoh, jika anda akan ke Hawaii, sahkan dengan syarikat insurans anda bahawa anda masih anda dilindungi jika anda memutuskan untuk pergi mengembara, sebagai contoh. Ingat terdapat banyak dasar-dasar yang murah tetapi ada batasan yang sangat ketat. Berat nisbah kos-faedah polisi sebenar anda sebelum membuat keputusan — selalunya, anda perlu membayar tambahan jika anda benar-benar perlu untuk mempunyai aktiviti-aktiviti Luncur Angin yang dilindungi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *