Memandangkan pekerjaan dalam penjagaan kesihatan? Memulakan di sini dulu!

Memandangkan pekerjaan dalam penjagaan kesihatan? Memulakan di sini dulu!

Selamat datang kembali jika anda pelawat kembali dan selamat Dataran datang, jika anda baru! Seperti yang anda tahu jika anda sudah berada di sini sebelum, ini adalah di mana saya memberikan nasihat kepada pencari kerja. Hari ini, saya memaparkan satu artikel tentang sistem penjagaan kesihatan AS, direka untuk memberikan orang-orang yang mencari pekerjaan dalam penjagaan kesihatan pemandangan altitud tinggi dalam industri secara keseluruhan. Ayuh kita bermula!

Di Amerika Syarikat, pelbagai pilihan individu dan entiti undang-undang membayar untuk penjagaan kesihatan-pesakit ditawarkan Perkhidmatan pesakit dalam dan pesakit luar oleh entiti-entiti amal, komersil, atau kerajaan. Sistem penjagaan kesihatan adalah dibiayai oleh gabungan awam dan swasta pembiayaan, dengan mengambil kira-kira 45% daripada jumlah keseluruhan Tahunan kos kerajaan.

Perubatan yang diamalkan di pelbagai kemudahan seluruh Amerika Syarikat. Jelas, terdapat hospital untuk keuntungan yang dikendalikan oleh pihak swasta, dan terdapat juga Hospital bukan untung, yang biasanya dikendalikan oleh kerajaan atau bukan untung atau pertubuhan-pertubuhan agama. Hospital-hospital memberikan sedikit penjagaan pesakit di bilik kecemasan dan klinik-klinik khusus tetapi dijalankan terutamanya untuk menyediakan penjagaan pesakit dalam.

Hampir 60% rakyat Amerika menerima perlindungan kesihatan daripada majikan mereka, walaupun yang nombor kemerosotan ekonomi sukar. Pekerja perlu membayar kira-kira 16% kos perlindungan satu sendiri dan kira-kira 28% daripada kos penjagaan kesihatan untuk keluarga masing-masing. Di samping itu, mereka juga perlu membayar untuk deduktibel dan co-payments. Walau bagaimanapun, Caruman majikan kepada penjagaan kesihatan yang tidak boleh dicukai sebagai pendapatan-ini adalah 150 bilion dolar Tahunan cukai subsidi yang disediakan oleh kerajaan.

Organisasi jagaan yang diuruskan termasuk HMO (organisasi penyelenggaraan Kesihatan) dan PPOs (keutamaan pembekal organisasi. PPO yang umum telah lebih tinggi kos daripada HMO yang, tetapi PPO yang membolehkan pesakit untuk memilih di mana mereka menerima jagaan mereka, manakala dengan HMO yang mereka akan dihalang untuk “di-” pembekal rangkaian. PPO yang telah dominan dari kedua-dua, sepanjang dekad yang lepas, dan ia adalah hari biasa bagi seorang doktor atau hospital mempunyai kontrak dengan sedozen atau lebih pelan Kesihatan, masing-masing dengan rangkaian rujukan yang berbeza, kontrak dengan kemudahan diagnostik yang berbeza, dan garis panduan amalan berbeza.,

Terdapat ramai individu yang tidak dilindungi oleh insurans swasta, tetapi dilindungi oleh kerajaan program-program seperti Medicaid (yang menyediakan penjagaan kepada orang-orang miskin), Medicare (yang menyediakan penjagaan bagi warga tua dan Kurang Upaya) atau pentadbiran veteran (yang menyediakan penjagaan kepada veteran, keluarga dan mangsa mereka). Pada tahun 2006, Medicaid menyediakan perlindungan untuk 38 juta rakyat Amerika manakala Medicare melakukan perkara yang sama untuk kira-kira 40 juta. Lagi 11 juta orang yang layak untuk perlindungan tetapi tidak didaftarkan dalam mana-mana jenis program kerajaan.

Bilangan doktor yang menerima Medicaid telah menurun sepanjang dekad yang lepas akibat kos pentadbiran yang tinggi dan tahap rendah balik. Atur cara lain, Program insurans kesihatan kanak-kanak Negeri telah diwujudkan pada tahun 1997 untuk menyediakan perlindungan untuk kanak-kanak dalam keluarga yang mendapat terlalu banyak untuk melayakkan diri untuk Medicaid namun tidak mampu untuk membeli insurans kesihatan-Walau bagaimanapun, program ini sudah kehilangan pembiayaan dalam negeri boleh.

Seperti yang anda maju ke hadapan dalam kerjaya anda, hanya anda boleh menentukan jika industri penjagaan kesihatan adalah sesuai untuk anda. Berhati-hati, jangan digalakkan- dan anda akan mendapati thejobs dalam penjagaan kesihatan yang anda inginkan dalam masa yang singkat sekali!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *