Memaksimumkan penurunan berat badan dengan Diet rendah gula

Memaksimumkan penurunan berat badan dengan Diet rendah gula

Apabila ia datang untuk menonton ukuran pinggang anda, anda mungkin sudah tahu bahawa anda harus menjauhkan makanan tertentu. Sudah tentu, kalori berlebihan, makanan tinggi garam dan lemak tepu mungkin atas senarai apa yang anda lazimnya mengelakkan. Walaupun ini pasti musuh-musuh diet, ada sesuatu yang lebih banyak yang anda perlu Tambah ke senarai makanan longkang apabila cuba untuk memaksimumkan penurunan berat badan, diet rendah gula. Gula, sementara secara teknikal lemak-percuma, boleh benar-benar membuat berdiet keras dan menghalang anda untuk menjatuhkan anda ingin menumpahkan pound.

Apabila badan kita didorong dengan betul, mereka melihat tidak perlu untuk membakar kalori yang berlebihan dan lemak. Sudah tentu, diet membantu kami mendapatkan sekitar ini dengan mencipta defisit kalori dan memaksa badan untuk membakar lemak yang tersimpan. Malangnya, pengeluaran insulin boleh mengelirukan proses ini. Insulin isyarat kepada badan bahawa ia mempunyai cukup tenaga dan tidak perlu meneroka Kedai-kedai yang lemak. Apa yang Adakah ini mempunyai kaitan dengan gula? Baik, memakan banyak gula menggalakkan pankreas untuk bekerja keras dan membuat lebih banyak insulin supaya semua tenaga dalam gula boleh digunakan. Pasti, ini memberi anda tenaga sementara yang pecah, tetapi ia juga berhenti badan anda daripada pembakaran kalori yang berlebihan.

Untuk membuat perkara-perkara yang lebih teruk, selepas lonjakan awal insulin dari tergesa-gesa gula, anda akan mengalami “kemalangan.” Ini adalah kerana tahap gula dalam darah anda akan akhirnya jatuh dari semua insulin dalam tubuh yang dipam keluar. Dengan gula darah rendah, anda akan merasa terlalu banyak keinginan untuk makanan yang tinggi lemak dan karbohidrat yang tinggi. Jika anda memberi kepada ini, bukan sahaja anda akan meningkatkan pengambilan kalori anda, tetapi anda akan memulakan proses keseluruhan sekali lagi. Plus, tahap tenaga anda akan jadi rendah anda tidak mungkin untuk senaman. Walaupun jika anda pergi ke gimnasium selepas kemalangan post-sugar, senaman anda pasti tidak akan terkemuka.

Jadi, apakah makanan yang perlu anda khusus berhati? Makanan yang diproses adalah suspek mungkin apabila ia datang kepada lebihan gula. Sudah tentu, anda mungkin akan berfikir untuk menjauhkan diri daripada biskut, kek dan gula-gula. Walau bagaimanapun, anda mungkin terlepas pandang produk gula tinggi yang lain. Sebagai contoh, kebanyakan bijirin sarapan yang sarat dengan gula kerana banyak bijirin dan granola Bar. Anda juga perlu mengelakkan tiruan maple sirap gula hampir tulen, dan minuman yang cukup seperti punch soda atau buah-buahan. Jem buah-buahan juga boleh dimuat turun dengan gula tambahan. Untuk pilihan yang lebih sihat, pilih no-gula-ditambah pelbagai jenis jem buah-buahan yang mengandungi hanya produk buah-buahan semulajadi.

Ingat, walaupun, sesetengah makanan yang sangat baik untuk anda juga mengandungi gula. Malah, buah-buahan segar yang sarat dengan gula semulajadi. Walau bagaimanapun, kemanisan ini adalah apa-apa untuk takut. Buah-buahan mengandungi baki gula dan gentian yang sesuai. Serat memperlahankan penyerapan dan pencernaan, yang juga melambatkan aliran insulin ke dalam aliran darah. Malangnya, jus buah-buahan, walaupun jus semulajadi 100%, tidak mengandungi serat kerana kulit dan pulpa buah-buahan yang telah dikeluarkan. Oleh itu, jus ini boleh menyebabkan kenaikan gula sama sebagai gula-gula dan kek.

Akhirnya, standard panduan pemakanan mengesyorkan bahawa anda seharusnya tidak mengambil lebih daripada 40g gula pasir setiap hari. Walau bagaimanapun, jika anda cuba untuk menurunkan berat badan, anda mungkin mahu mempunyai lebih kurang dalam diet anda. Walaupun badan kita perlukan gula sedikit untuk menguruskan tenaga secara bersesuaian, kebanyakan apa yang kita perlukan boleh didapati dalam bijirin, buah-buahan dan produk tenusu yang semula jadi. Jika anda mengambil jumlah yang sihat ini, anda tidak harus mempunyai sebarang keperluan untuk ditambah, diproses gula.

Sesetengah orang mungkin cuba menghapuskan lebihan gula dengan menggantikan pemanis tiruan. Sementara ini menghadkan pengambilan kalori dan boleh menghalang insulin pancang, ia bukanlah akhirnya penyelesaian yang sangat baik. Kajian telah menunjukkan bahawa pemanis tiruan ini sebenarnya boleh menyebabkan tubuh mereka lebih banyak gula-gula. Mengapa ini berlaku? Baik, banyak pemanis itu akan benar-benar beberapa kali manis daripada gula semula jadi. Malah, sesetengah boleh manis sehingga 200 kali. Seterusnya, badan kita digunakan untuk tahap kemanisan dan kurang makanan yang manis seperti buah-buahan, tidak lagi akan memuaskan ketagihan gula. Selain itu, beberapa pemanis tiruan boleh dikaitkan dengan penyakit-penyakit yang berbahaya seperti artritis dan kanser.

Memotong lebihan gula dari diet anda boleh menjadi sukar. Keinginan menyerang apabila kita-kurangnya satu, dan boleh membuat ia hampir mustahil untuk mengelakkan balang kuih atau mangkuk gula-gula itu. Syukurlah, keinginan ini adalah sementara. Lagi lama anda pergi adalah diet rendah gula, kurang anda akan mahu gula-gula. Malah, anda akan tidak lama lagi akan keinginan epal untuk melayan manis bukan kumbang yang kecil ini. Senaman juga boleh membantu mengurangkan ketagihan dengan mengimbangkan gula darah dan mengawal tahap tenaga. Jadi, jika anda ingin menurunkan berat badan, membuat pilihan gula rendah merupakan sebahagian daripada diet anda sihat dan menjalankan pelan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *