Memaksimumkan manfaat kesihatan Yoga dan sesi Yoga panas yang

Memaksimumkan manfaat kesihatan Yoga dan sesi Yoga panas yang

Walaupun Yoga (Panas) akhir-akhir ini telah bertukar menjadi popular dalam budaya Barat, ia adalah amalan yang telah wujud selama beratus-ratus tahun dalam India. Ramai individu kini berkembang menjadi pelajar Yoga panas semata-mata kerana speaker set Kesihatan faedah itu hasil daripada perbezaan dalam haba.
Dilakukan di dalam ‘bilik panas’, yoga panas memberikan pelajar dengan sekumpulan manfaat kesihatan. Berikut adalah teknik-teknik 5 bagi pelajar untuk memaksimumkan manfaat kesihatan yang diperolehi dari Yoga yang panas.

1. Tetapkan kepadanya bahawa anda mengikuti Pelan kelas anda.
Menghadiri kelas-kelas yoga panas sentiasa baik, tetapi ia tidak akan cukup konsisten dalam gaya hidup anda untuk mendatangkan kesan yang baik. Cuba dan menghadiri kelas yoga yang panas sekurang-kurangnya dua kali seminggu, supaya badan anda menjadi digunakan untuk haba dan terbentang dijalankan secara kerap.
2. Makan pemakanan yang wajar
Dengan apa-apa cara yang healthly program hidup dan senaman, diet seimbang adalah penting. Diet anda perlu mengandungi banyak karbohidrat kompleks dan protin, membenarkan badan untuk refuel sendiri dan membaiki gentian otot terkoyak. Mempunyai asas karbohidrat seperti buah-buahan adalah cara cepat mendapat tenaga, hanya hanya sebelum kelas atau hanya selepas (untuk mengembalikan tenaga dengan cepat). Pastikan anda
pengambilan lemak yang rendah dan pengambilan serat yang tinggi, membolehkan makanan anda akan dipecahkan dan digunakan dengan lebih cekap.
3. Meregangkan keluar otot di luar kelas
Dengan membenarkan badan anda untuk menjadi lembut di luar kelas di suhu yang biasa, anda akan dapat melihat perbezaan yang lebih besar dalam anda fleksibiliti dalam kelas-kelas yang panas anda hadir. Ini akan membolehkan anda untuk melepasi sempadan, membolehkan badan anda untuk tumbuh menjadi lebih lembut dan otot-otot yang lebih kuat anda.
4. Cuba lain macam kelas-kelas yoga.
Ashtanga Hani pengajaran atau kelas-kelas Hatha Yoga adalah jenis Yoga, berdasarkan kelebihan kesihatan yang mereka menggalakkan lain-lain biasa. Campurkan sehingga Jadual mingguan anda dengan menghadiri kelas ini yang lain, serta aliran kelas yang memerlukan anda untuk meneruskan pergerakan yoga dalam Urutan, membuat kelas yang jauh lebih mencabar.
5. Jangan lupa anda 2 liter air minuman sehari.
Minum banyak air membolehkan toksin untuk memerah keluar dari sistem anda dan lebih penting lagi untuk badan anda untuk menjadi terhidrat dengan betul pada setiap masa. Sedikit sedikit dehidrasi boleh mencetuskan anda untuk underperform dan mencapai potensi sebenar anda, jadi pastikan anda minum 2 liter air setiap hari, serta mengambil sebotol air untuk kelas yoga yang panas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *