Memaksimumkan Manfaat cukai Perbadanan S anda melalui Recesssion di

Memaksimumkan Manfaat cukai Perbadanan S anda melalui Recesssion di

Syarikat-syarikat subbab S akal untuk perniagaan kecil yang banyak. Dengan suatu Perbadanan S, Perbadanan tidak perlu membayar cukai pendapatan dan keuntungan. Dan pemegang saham sering mengurangkan bil cukai gaji mereka.

Tetapi dengan klasifikasi cukai Perbadanan S–pengelasan biasa Syarikat dan Syarikat-syarikat liabiliti terhad–mewujudkan beberapa masalah apabila ekonomi tenggelam ke dalam kegawatan ekonomi. Jika anda memiliki atau mengendalikan suatu Perbadanan S, oleh itu, anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga berikut untuk meneruskan reaping menuai penjimatan cukai yang sihat.

Langkah berjaga-jaga #1: Jangan Overcompensate pemegang saham-pekerja

Petua yang pertama, jelas mengenai Syarikat S tahun Bilakah keuntungan akan turun: anda sering tidak manfaat dengan membayar pemegang saham pekerja cukup untuk mencetuskan perniagaan kerugian di dalam S corp.

Sekarang memahami–anda perlu membayar pemegang saham pekerja pampasan yang munasabah. Pekerja secara logik masih dibayar walaupun majikan korporat mereka jatuh pada masa yang sukar. Tetapi apa yang anda tidak mahu lakukan adalah meletakkan wang ke dalam Syarikat hanya jadi anda boleh mengambil kembali lagi sebagai gaji. Urus niaga ini pulang-pergi tidak kos cukai pendapatan. Tetapi transaksi kos cukai gaji. Dalam erti kata lain, jika anda meletakkan $100,000 ke dalam Perbadanan S anda supaya anda boleh membayar diri anda sebanyak $100,000 daripada gaji, hanya memindahkan wang sekitar cara ini mencipta kira-kira $15,000 bil cukai gaji. Ouch.

Langkah berjaga-jaga #2: Melindungi insurans kesihatan sendiri dan potongan pencen

Masa yang sukar mungkin bermakna anda mahu atau perlu untuk mengurangkan pampasan pekerja pemegang saham. Tetapi sebelum anda mendapatkan terlalu agresif, ingat bahawa sesetengah perniagaan dan potongan peribadi anda bergantung pada anda menikmati pendapatan yang diperolehi.

Untuk menerima potongan insurans kesihatan sendiri, sebagai contoh, anda perlu upah pekerja sekurang-kurangnya sama dengan potongan insurans kesihatan. Dan untuk mendapatkan potongan simpanan persaraan, anda juga perlu upah pekerja.

Sehubungan dengan itu, walaupun dalam ekonomi yang sukar di mana corp S anda tidak membuat banyak wang atau pun yang kehilangan wang, anda mungkin masih mahu membayar diri anda sederhana gaji–walaupun membayar itu bermaksud upah yang menyumbang wang kepada Syarikat.

Langkah berjaga-jaga #3: berhati-hati dengan penghapusan Susutnilai Sec. 179

Perniagaan kecil biasanya tidak menyusut mereka aset tetap: peralatan, perabot, Mesin dan sebagainya. Pada tahun 2009, sebagai contoh, perniagaan kecil yang tipikal boleh perbelanjaan (dengan serta-merta menghapuskira) sehingga $250,000 aset tetap perlu menyusut ini barangan lebih tiga, lima atau tujuh tahun.

Penghapusan ini segera dipanggil untuk pemilihan Seksyen 179 kerana Seksyen 179 kod hasil dalaman yang membenarkan dan menyatakan dengan jelas peraturan-peraturan untuk mengambil pemotongan. Pilihan raya Seksyen 179 memberikan potongan cukai yang indah, tapi ada gotcha yang. Anda hanya boleh mengambil pilihan raya Seksyen 179 yang jika entiti perniagaan menunjukkan keuntungan. Malangnya, anda tidak boleh menggunakan writeoff Seksyen 179 yang mencetuskan atau membesarkan perniagaan yang kerugian operasi.

Pada tahun-tahun yang menguntungkan, batasan ini tidak penting. Dalam ekonomi yang sukar di mana perniagaan yang kehilangan wang, Walau bagaimanapun, had ini mungkin menghalang penggunaan writeoff dalam. Dan Nota: walaupun anda usaha corp S mengalami kerugian operasi bersih, anda mungkin berhutang cukai pendapatan kerana pendapatan diperolehi pasangan anda atau di luar pelaburan.

Langkah berjaga-jaga #4: Monitor saham asas saham S Corp (dan hutang)

Satu amaran lain cepat: Perbadanan S an apabila menunjukkan kerugian–sesuatu yang mungkin berlaku dalam kegawatan ekonomi–pemegang saham perbadanan S sering boleh kehilangan itu sebagai potongan cukai atas pendapatan cukai Persekutuan dan Negeri mereka.

Untuk menggunakan satu Perbadanan S bersih operasi kerugian sebagai potongan cukai Sekembalinya peribadi pemegang saham, pemegang saham perlu mempunyai sekurang-kurangnya banyak wang dilaburkan atau dipinjamkan kepada Perbadanan S.

Secara ringkas, peraturan had asas berkata bahawa kerugian hanya dibayar daripada pemegang saham yang dibuat secara peribadi pelaburan atau pinjaman kiraan sebagai potongan cukai. Jika wang yang menunjukkan sebagai “kalah” datang dari beberapa pemegang saham lain atau beberapa pemberi pinjaman luar (seperti bank) potongan kerugian boleh ditangguhkan ke masa depan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *