Memahami silikon Gel payudara implan

Memahami silikon Gel payudara implan

Apabila ia datang kepada pembedahan payudara, pengetahuan adalah kuasa. Manakala implan silikon payudara telah sangat kontroversi dalam dua dekad yang lalu, kelulusan FDA hari memberikan wanita keupayaan untuk memilih silikon gel opsyen untuk pembesaran payu dara.

Keselamatan silikon Gel payudara implan.
Silikon adalah merupakan unsur yang asli, yang berlaku hanya kedua untuk banyak oksigen di bumi. Apabila oksigen, hidrogen dan karbon yang bercampur dengan silikon, ia bertukar menjadi silikon. Ia adalah ini silikon yang digunakan dalam prosedur perubatan yang banyak, termasuk injap jantung, kateter, pemulihan saraf, rekonstruktif implan, sistem saliran dan sendi tiruan.

Manakala silikon sebelum ini dihentikan oleh FDA untuk lebih satu dekad, pada November 2006, FDA Diluluskan implan payudara yang diperbuat daripada silikon gel. Menurut FDA, yang menjejak silikon yang implan data bagi dekad, kelulusan daripada silikon untuk implan payudara adalah berdasarkan kepercayaan mereka untuk Keselamatan bagi wanita Amerika. Sejak 10 tahun yang lalu, banyak kajian telah dijalankan mengenai implan silikon gel, dan terdapat tiada bukti yang mengaitkan silikon dengan penyakit kanser atau tisu.

Walau bagaimanapun, disebabkan oleh kebimbangan sejarah yang berkaitan dengan penggunaan implan, FDA telah dianggap ia satu keperluan untuk pembuat implan untuk memantau 80,000 implan pesakit bagi tempoh 10 tahun. Hanya melalui penggunaan implan payudara silikon gel yang luas boleh FDA dan masyarakat perubatan tepat Hakim contoh jarang. Kajian lepas telah menyaksikan perkembangan payudara implant pesakit selepas tempoh tiga tahun.

Diterima pengeluar silikon Gel payudara implan.

Pada masa ini, hanya dua pengilang saline dan silikon payudara implan yang telah dianggap selamat oleh FDA adalah Mentor dan Inamed (yang juga berlalu nama Polk City atau McGhan). Implan payudara yang dibuat oleh Syarikat-syarikat lain selain daripada kedua-dua tidak dianggap “agak selamat” oleh FDA dan kerananya harus dielakkan.

Inamed dan Mentor mengeluarkan silikon gel implan yang encased oleh tiga lapisan Shell. Ini lapisan pelindung mengurangkan bleed gel, menjadikan ia lebih selamat berbanding jenis terdahulu bagi pembedahan pembesaran payudara menjalani wanita.

Perbezaan antara silikon Gel dan implan payudara limpahan

Payudara dua implant gel pilihan, saline dan silikon yang ketara, berbeza dari segi konsisten mereka. Sesetengah wanita percaya bahawa implan silikon gel mempunyai rasa yang lebih “asli”, kerana ia mempunyai kelikatan yang lebih tebal yang meniru konsisten lemak. Malah, jika anda menyentuh implan gel silikon di luar tubuh, mereka mungkin pada mulanya berasa lebih lembut daripada limpahan payudara implan. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk diingat bahawa silikon gel akan berkelakuan dan pandangan yang berbeza apabila ia berada dalam tubuh anda. Seterusnya, implan silikon gel boleh berasa lebih keras dan kurang semulajadi selepas ia diletakkan dalam pembedahan pembesaran payudara.

Sebaliknya, sesetengah wanita berfikir saline tersebut mempunyai kesan yang lebih kukuh, yang menjadikan ia melihat dan merasa kurang asli. Walau bagaimanapun, implan limpahan telah menikmati teknik pembedahan yang baru, yang membawa ketekalan yang lebih asli dan perasaan untuk implan payudara ini.

Satu lagi perbezaan yang penting antara saline dan silikon gel implan adalah bagaimana mereka dipenuhi. Manakala implan limpahan tepat diisi sebaik sahaja mereka telah diletakkan ke dalam tubuh anda (dan oleh itu, hanya memerlukan incisi yang kecil), pre-filled silikon gel implan dikeluarkan. Oleh yang demikian, silikon gel implan memerlukan incisi yang besar, dan oleh itu, anda akan ditinggalkan dengan parut lebih lama berbanding dengan berdada limpahan implant prosedur.

Terdapat juga sekatan umur antara silikon gel dan limpahan payudara implan. Anda hanya perlu sekurang-kurangnya 18 tahun untuk pembedahan implan payudara limpahan, atau mana-mana umur jika anda menjalani pembedahan rekonstruktif. Sebaliknya, dalam peraturan FDA yang semasa, anda mestilah sekurang-kurangnya 22 tahun untuk memilih sebuah silikon gel payudara implant (kecuali jika anda sedang menjalani pembedahan rekonstruktif) disebabkan oleh hakikat bahawa buah dada wanita akan tumbuh melalui beliau awal 20-an. Di samping itu, FDA merasakan bahawa seorang wanita yang berumur sekurang-kurangnya 22 tahun boleh membuat keputusan yang matang, dan maklumat berdasarkan potensi risiko dan kos pembedahan pembesaran payudara silikon gel yang berterusan.

Pilihan yang ideal antara implan payudara saline atau silikon gel bergantung kepada keadaan setiap individu. Cara terbaik untuk memutuskan implan payudara yang sesuai untuk anda adalah untuk bercakap dengan pakar bedah plastik Honolulu yang boleh menilai keadaan individu dan jangkaan untuk menentukan bahan yang sesuai untuk anda.

Tempoh implan
Malangnya, implan tidak mempunyai jangka hayat yang asalkan pesakit-pesakit mereka. Secara purata, payudara implan buat sehingga 10 tahun, manakala sesetengah akan berlangsung sebanyak 15 tahun. Masa muda seorang pesakit yang apabila dia mempunyai implan payudara, lebih berkemungkinan dia akan perlu melalui sejumlah pembedahan di sepanjang hayat beliau.

Kos payudara implan.
Pembedahan payudara implan limpahan kos di suatu tempat di kawasan $6,000 untuk $7,000. Jika anda memilih untuk implan silikon sebaliknya, menjangka membayar sekurang-kurangnya $1,000 lebih.

Kebanyakan pelan insurans kesihatan tidak akan kaki Rang undang-undang bagi pembedahan pembesaran payudara jika ia adalah untuk tujuan kosmetik. Kebanyakan syarikat tidak akan membayar apa-apa komplikasi, serius atau sebaliknya, yang timbul daripada pembedahan implan payudara.

Wanita yang mempunyai silikon gel implan payudara dikehendaki mempunyai payudara yang MRI setiap tiga tahun selepas pembedahan untuk menyemak pecah. Sebahagian besar syarikat-syarikat insurans tidak akan membayar bagi ujian ini sama ada. Sebelum anda Jadual pembedahan payudara anda dengan pakar bedah plastik Honolulu, mengetahui apa yang syarikat insurans kesihatan anda akan dan akan meliputi tidak berkenaan prosedur pembedahan ini.

Bercakap dengan pakar bedah plastik Honolulu menceritakan tentang jangkaan anda akan memberikan anda keputusan yang terbaik, tanpa mengira jika anda memilih silikon gel atau limpahan payudara implan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *