Memahami Medicare tambahan perlindungan insurans

Memahami Medicare tambahan perlindungan insurans

Jika anda sedang menghampiri zaman keemasan 65, anda mungkin telah melihat anda bahagian yang saksama daripada masalah kesihatan dan preskripsi. Tetapi menghampiri kanan kewarganegaraan, bagi orang-orang yang juga kira-kira untuk bersara, boleh menakutkan bagi lelaki dan wanita yang telah mendapat selesa dengan insurans peribadi mereka kerja disediakan.

Medicare adalah program Persekutuan yang dimulakan pada tahun 1965 sebagai sebahagian daripada Akta Keselamatan Sosial. Ia adalah satu sistem yang kompleks dengan bahagian-bahagian yang banyak. Bahagian A dan B adalah dua bahagian asal. Mereka menendang secara automatik untuk semua orang apabila mereka mencapai usia 65 tahun. Bahagian A adalah dianggap sebagai pesakit dalam perlindungan dan Bahagian B dianggap perlindungan pesakit luar.

Liputan “pesakit” Bahagian A meliputi sebahagian besar daripada kos penginapan hospital, 20 hari mengambil kemudahan kejururawatan dan semua kos kandang kunjungan pertama 60. Jika anda perlu tinggal di hospital atau kemudahan kejururawatan bagi lagi, pelan Bahagian A anda akan memberi perlindungan separa bagi 80 hari Perawatan penjagaan dan perlindungan separa untuk baki penginapan hospital. Separa bantuan untuk penjagaan kejururawatan di rumah juga disediakan di bawah ini.

Bahagian B ialah liputan “pesakit”, tetapi ia hanya menyediakan 80 peratus liputan perkhidmatan perubatan yang meliputi. Jika anda seorang warga emas yang masih bekerja dan menerima kerja-menyediakan insurans kesihatan, anda boleh memilih daripada Bahagian B. begitu juga, anda juga boleh menangguhkan Bahagian B jika anda sudah berkahwin dan pasangan anda masih bekerja dan menerima Kumpulan Kesihatan insurans yang melindungi anda.

Bahagian B membantu untuk menampung pelbagai prosedur perubatan, seperti ujian makmal, pemeriksaan pencegahan, kemoterapi dan dialisis. Ia juga meliputi beberapa produk diperlukan di luar hospital, seperti pejalan kaki, kerusi roda bermotor dan tangki oksigen.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Medicare hanya meliputi 100 peratus daripada kos untuk hanya beberapa perkara seperti kandang dan tempoh 60 hari pertama Hospital tetap kekal. Selebihnya ia berfungsi dengan cara yang paling peribadi insurans merancang kerja-kerja, bermakna Syarikat membayar peratusan kos dan pesakit membayar peratusan kecil yang dipanggil copay yang. Untuk orang lebih tua, telah bersara ramai yang mungkin tidak atau lebih suka tidak membelanjakan wang yang banyak, terdapat perlindungan tambahan Medicare.

Anda akan membeli pelan tambahan Medicare sebuah syarikat swasta. Hakikat bahawa terdapat begitu banyak pembekal yang berbeza adalah baik untuk pengguna kerana anda akan dapat mencari rancangan makanan tambahan yang sesuai untuk anda set khusus keperluan. Anda mesti sudah didaftarkan dalam Bahagian A dan B untuk membeli pelan.

Apabila mencari pembekal tambahan Medicare, ia adalah amat penting bahawa anda mencari sebuah syarikat yang akan mengambil masa untuk mendengar dan memikirkan apa rancangan yang terbaik untuk anda akan. Ini adalah kerana terdapat kini 10 standard jenis rancangan, yang membawa manfaat tertentu mereka sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *