Memahami bagaimana rawatan kiropraktik NUCCA boleh memperbaiki keadaan kesihatan anda

Memahami bagaimana rawatan kiropraktik NUCCA boleh memperbaiki keadaan kesihatan anda

Tidak semua kaedah rawatan kiropraktik yang serupa; secara amnya, Terdapat dua pendekatan untuk menjaga tulang belakang. Pertama ialah apa yang menggunakan sebahagian besar Perkhidmatan kiropraktik. Dengan kaedah ini, pengamal fokus pada kawasan tertentu yang menyebabkan masalah tulang belakang. Kawasan setempat sejajar melalui pendek, keras tujahan dikiri – atau kadang-kadang secara langsung ke atas – tulang harapan untuk mengurangkan sakit, meningkatkan mobiliti dan membantu pesakit menjadi lebih baik.

Walaupun kaedah ini adalah terkenal dan paling sering digunakan, ia mempunyai isu-isu yang. Penjajaran segmen mengurangkan kesakitan dalam kebanyakan kes, serta meningkatkan mobiliti dan keupayaan untuk berdiri, tetapi ia tidak menyelesaikan isu yang menyebabkan salah jajaran pada rangkaian tulang belakang di tempat pertama. Secara amnya, pesakit sering mengalami kesakitan otot, dan ramai pesakit perlu kembali pada asas tetap untuk menjaga tulang belakang sejajar.

Kaedah kedua adalah kaedah NUCCA, yang bermaksud atas pangkal rahim kiropraktik Persatuan Kebangsaan. Dan bukannya tumpuan pada bahagian belakang dan teras keras yang pendek, NUCCA tumpuan lembut pembetulan kecil leher misalignments. Pembetulan halus membantu memulihkan kolum tulang belakang kepada keseimbangan yang optimum.

Kolum tulang belakang melindungi sistem saraf pusat, bahagian badan yang mengawal dan menyelaras semua fungsi-fungsi badan. Apabila Ruang saraf daripada penjajaran, ia boleh menyebabkan kekejangan otot – kerana mereka tarik untuk cuba dan membetulkan juling-, Sirkulasi yang buruk disebabkan oleh bengkak dan kawasan sekitarnya mencubit sakit saraf. Ia adalah semulajadi bahawa kita resituate diri kita untuk meringankan kesakitan dan ketidakselesaan apabila berlaku masalah tulang belakang. Di samping itu, banyak twist dan dalam cubaan untuk menyelesaikan masalah.

Malangnya, bukan sahaja tidak ini tidak membantu, ia sebenarnya boleh memburukkan lagi masalah. Otot tarik ketat, tulang belakang menjadi tambahan tidak sejajar, yang seterusnya menyebabkan mencubit lebih banyak saraf dan pelbagai isu lain. Kajian telah menunjukkan bahawa kira-kira tulang belakang yang baik bukan sahaja boleh membantu cara anda kembali terasa, tetapi adalah penting untuk kesihatan badan secara keseluruhannya baik anda juga. Banyak penyelidikan dan kajian klinikal juga menunjukkan bahawa kesimbangan badan boleh mengurangkan tekanan, serta melegakan kesakitan dan ketegangan – yang mungkin sebahagian daripada apa yang menyebabkan tekanan.

Walaupun sistem saraf pusat adalah salah satu faktor kawalan tertinggi ke atas keseimbangan badan, batang otak juga adalah. Melalui NUCCA dan pembetulan halus di bawah batang otak, kira-kira seluruh badan terjejas.

Bagi mereka yang telah ke pengamal dalam majoriti, mungkin ada beberapa kejutan dan kekeliruan. Ramai pesakit tidak menyedari bahawa sentuhan lembut di belakang telinga mereka adalah jajaran yang. Sesetengah orang, Namun, pengalaman rasa keghairahan atau keletihan yang hebat. Beberapa tidak sedar berapa banyak kesakitan mereka berada dalam sehingga ia telah pergi.

Ia adalah sukar untuk mempercayai bahawa sesuatu jadi miniscule boleh melakukan begitu banyak untuk kesihatan badan anda secara keseluruhan, tetapi ia tidak, dan inilah sebabnya. Badan mempunyai keupayaan indah dapat self-heal; ramai telah sembuh dari kehidupan yang mengancam kecederaan apabila doktor fikir kemungkinan adalah sangat kecil.

Ketika anda bergerak sepanjang hari, badan anda sentiasa menjadi terancam. Kuman memasuki badan anda dan musnah; kulit yang tercalar dan menutup lebih. Toksin masuk melalui makanan anda, ditapis dan dibersihkan. Biasa, benda-benda seharian yang memerlukan tenaga dalam badan anda menghasilkan untuk menjaga mereka.

Salah jajaran pada rangkaian tulang belakang, Walau bagaimanapun, adalah sukar untuk badan menetapkan pada sendiri. Tenaga (yang biasanya pergi ke setiap hari penyembuhan) adalah menghabiskan cuba untuk memegang badan dalam kedudukan tegak dan melawan graviti. Kerana lebih banyak tenaga dicurahkan ke dalam penetapan tulang belakang dan sekitar kawasan, kurang sedia untuk biasa, setiap hari penyembuhan.

NUCCA, dengan membetulkan juling, membebaskan tenaga badan untuk melakukan apa yang ia adalah bertujuan untuk lakukan – pastikan anda gembira, sihat dan kuat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *