Melindungi pokok-pokok muda daripada musim sejuk pembekuan

Melindungi pokok-pokok muda daripada musim sejuk pembekuan

Selepas kajian yang teliti dan pertimbangan mengenai pokok yang menanam untuk meningkatkan keindahan landskap anda, rawatan yang tepat adalah penting untuk mengekalkan kesihatan dan keremajaan pokok itu. Sebahagian daripada penjagaan pokok yang sempurna yang mungkin tidak akan datang ke fikiran kerana banyak langkah-langkah yang perlu untuk melindungi pokok-pokok muda daripada musim sejuk beku. Keadaan semasa musim sejuk boleh berbeza-beza dengan ketara dari rantau ke rantau, tetapi sejuk Buncis yang termasuk pembekuan suhu atau frosts boleh didapati di mana-mana lokasi geografi. Bahkan apabila suhu agak panas mula kembali sewaktu musim panas, kadang-kadang sejuk Buncis yang mungkin. Walau bagaimanapun, Terdapat cara untuk melindungi anda pokok muda apabila unseasonable atau cuaca sejuk yang tidak dijangka menanggung ke bawah di kawasan anda.

Kesan rumah hijau boleh agak mudah dan murah direplikasi untuk landskap pokok-pokok dengan mencipta rumah hijau kecil. Rumah hijau kecil menyediakan halangan terhadap suhu frigid di musim sejuk dan Angin, meliputi kedua-dua kehangatan dan perlindungan. Mewujudkan jawatan atau paip PVC sendiri oleh pertama mewujudkan kerangka sekitar pokok yang menggunakan kayu atau logam. Kemudian, merangkumi kerangka model ini dengan plastik sheeting, tarp satu atau satu lagi jenis penebat. Menjamin perlindungan penebat yang menggunakan kuku, staples, atau oleh mengikat, kaedah mana yang paling sesuai bagi bahan-bahan yang digunakan. Walaupun suhu jatuh kepada syarat-syarat yang berpotensi berbahaya pada waktu malam, mereka mungkin meningkat dengan banyaknya pada waktu siang hari. Ini mungkin benar terutamanya semasa musim bunga. Sentiasa ingat bahawa, bergantung kepada suhu, rumah hijau kecil yang mungkin perlu dikeluarkan bagi suatu tempoh masa supaya pokok muda swelter.

Mempertimbangkan melindungi pokok-pokok Muda dengan menggunakan tuala tebal. Selimut, cadar, tuala, atau bahkan burlap yang mungkin anda miliki di tangan adalah pilihan yang sangat baik. Bergantung kepada ketebalan kain yang digunakan, akan pasti pokok muda adalah cukup besar untuk menyokong berat. Jika ya, meliputi dahan pokok ini dengan perkara-perkara yang anda ingin gunakan atau ada di tangan, dan kemudian Balut sebarang lebihan sekitar seperti banyak akar yang boleh didapati. Kelemahan yang mungkin wujud menggunakan kaedah perlindungan ini. Perlu apa-apa cara musim kemarau, termasuk drizzle, hujan atau kabus, diikuti oleh pembekuan suhu, menjejaskan rantau, tuala yang boleh membekukan ke pokok. Berunding dengan seorang pakar mengurangkan pokok Austin dengan sebarang soalan atau kemusykilan anda mempunyai jika melaksanakan kaedah ini.

Jika, selepas meliputi dahan-dahan pokok, tiada item-item yang meliputi akan sampai ke akar, pertimbangkan untuk menggunakan sungkupan untuk perlindungan. Menambah sungkupan untuk sistem akar menyediakan penebat. Anda juga boleh memilih untuk menggunakan bukan tradisional dan murah sungkupan untuk mencapai matlamat ini. Mungkin anda mempunyai baki Kompos dari Keratan Taman atau rumput musim panas anda dari anda memotong rumput musim panas. Mungkin anda mempunyai timbunan daun atau jarum pain dari mengaut kejatuhan anda. Walaupun disiat kertas boleh dikitar semula ke dalam sungkupan. Apa-apa bilangan item yang anda mungkin sudah ada di tangan boleh berkhidmat untuk melindungi akar pokok muda anda dan asas semasa musim sejuk.

Kerana penjagaan dan semacam banyak pergi ke dalam mewujudkan landskap yang sesuai, bersedia untuk melindungi pokok-pokok muda anda dari sejuk pahit yang sering mengiringi musim sejuk. Hubungi untuk Austin pokok penyingkiran profesional untuk membantu anda dengan mengekalkan pokok yang sihat, berdaya maju, semasa musim sejuk dan seterusnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *