Melindungi diri anda dengan insurans kesihatan

Melindungi diri anda dengan insurans kesihatan

Sebelum anda membuat sebarang komitmen HMO yang serius, bercakap dengan doktor anda dan memastikan beliau adalah sebahagian daripada rangkaian mereka disokong. Jika anda Pastikan doktor anda sudah ahli dalam rangkaian yang anda sedang memikirkan menyertai, ia boleh mengambil banyak kekecewaan daripada menukar syarikat insurans kesihatan.

Mengetahui peraturan-peraturan Negeri dan undang-undang mengenai insurans kesihatan swasta. Ini boleh didapati dalam talian bagi kebanyakan negeri. Anda akan mahu untuk mengetahui perbezaan dan pengecualian Apakah negeri anda tinggal di apabila anda membeli-belah untuk pelan insurans baru.

Bertanya tentang diskaun apabila membeli insurans kesihatan untuk keluarga anda. Ia adalah mungkin untuk menerima diskaun premium daripada beberapa syarikat insurans jika anda membeli satu polisi yang merangkumi semua orang dalam keluarga. Bertanya tentang perkara ini sebelum anda melakukan satu pelan insurans yang tertentu.

Sesetengah syarikat insurans boleh menolak pendaftaran anda atau enggan membayar tuntutan kerana maklumat adalah tidak diisi dengan betul. Mengelakkan masalah ini dengan mengambil masa untuk double check borang.

Apabila sebuah syarikat insurans kesihatan anda sebagai sebahagian daripada proses permohonan, tidak pernah menjadi sukarelawan maklumat. Hanya Berikan jawapan kepada soalan-soalan khusus yang mereka bertanya. Walaupun jika mereka sah, maklumat yang anda berikan akan direkodkan dan boleh digunakan untuk merejam sehingga premium yang anda bayar setiap bulan.

Jangan cepat cek setiap tahun untuk mengesahkan apakah ubat-ubatan preskripsi polisi anda akan terus melindungi. Kesihatan Syarikat-syarikat insurans yang cenderung untuk menukar ubat-ubatan yang mereka meliputi, jadi Lihat kepadanya bahawa anda membaca cetakan halus di dalam kontrak setiap kali anda mendaftarkan semula. Jika anda memerlukan ubat-ubatan secara tetap dan syarikat insurans anda tidak lagi merangkumi itu, anda perlu mencari sebuah syarikat insurans baru.

Periksa dengan doktor anda untuk melihat jika mereka boleh membuat sehingga dos ubat. Biasanya, dua pil saiz tidak dua kali ganda kos, jadi anda boleh menyimpan wang tunai dalam jangka masa panjang. Ini sebenarnya boleh membayar anda splitter pil.

Menentukan polisi insurans kesihatan khusus yang terbaik akan berkhidmat anda. Pilih antara sebuah syarikat HMO, POS dan PPO. Setiap satu boleh akan berbeza daripada yang lain, jadi benar-benar menganggap masing-masing sebelum membuat keputusan. Pastikan bahawa anda boleh terus melihat doktor semasa anda.

Jika kehamilan di rancangan anda untuk masa hadapan, pastikan polisi insurans anda akan menanggung semua perbelanjaan yang berkaitan dengan kehamilan anda. Anda perlu tahu ini kerana terdapat pelan insurans kesihatan yang merangkumi prosedur-prosedur tertentu yang berkaitan dengan kehamilan dan buruh.

Insurans kesihatan yang selalunya lebih murah melalui Kumpulan, yang merupakan satu cara yang bahawa kebanyakan majikan memberikan kadar insurans yang lebih rendah. Bagaimana jika anda bekerja sendiri? Terdapat banyak Kumpulan atau Persatuan yang boleh anda sertai seperti Kesatuan penterjemah. Antara perkara-perkara lain, anda boleh Dapatkan dengan harga yang berpatutan kesihatan insurans melalui Kumpulan-Kumpulan ini.

Terus mengesan anak bil-bil anda. Anda mungkin menemui beberapa kejutan pada bil-bil perubatan anda, walaupun anda sepatutnya dilindungi sepenuhnya oleh pelan insurans. Salah satu kos paling unconsidered yang menambah akan orang-orang yang berkaitan dengan ubat-ubatan preskripsi. Banyak pakar-pakar perubatan hanya coretan keluar preskripsi bagi pil berjenama tanpa memikirkan pengganti generik. Pastikan anda membeli-belah sebelum mengisi preskripsi. Harga ubat-ubatan generik mungkin berbeza-beza antara Kedai-kedai farmasi yang berbeza.

Dengan meningkatkan pengetahuan anda tentang insurans kesihatan, anda akan dapat membuat lebih baik, dan oleh itu lebih baik keputusan untuk keluarga anda dan diri anda apabila memilih pelan insurans kesihatan. Ini adalah terlalu kritikal topik untuk ketepikan. Insurans kesihatan boleh menjadi salah satu pelaburan terbesar yang anda buat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *