Meletakkan diri anda pertama-7 rahsia yang anda perlu tahu

Meletakkan diri anda pertama-7 rahsia yang anda perlu tahu

Seperti kebanyakan negara, saya dibesarkan untuk meletakkan orang lain terlebih dahulu. Membesar ia dianggap adab yang baik untuk meletakkan orang lain perasaan kira sebelum bertindak sendiri. Ia dianggap mementingkan diri sendiri untuk meletakkan diri anda pertama. Selama ini, saya telah datang untuk mengetahui bahawa ini bukanlah 100% betul. Manakala anda perlu untuk mempertimbangkan perasaan orang lain dan kebimbangan, jika anda tidak mengambil berat tentang diri kamu sendiri, ia boleh mempunyai kesan yang negatif. Anda tidak dapat menjaga orang lain sehingga anda menjaga diri anda sendiri. Terdapat garisan nipis antara yang mementingkan diri sendiri dan membuat keinginan anda dan mimpi menjadi keutamaan. Jika apa yang anda fikirkan adalah diri anda, maka ini boleh dianggap mementingkan diri sendiri. Sebaliknya melakukan perkara-perkara kecil dalam hidup yang akan membantu anda mencapai matlamat anda adalah tidak.

Bilakah seseorang individu tidak meletakkan diri mereka terlebih dahulu atau membuat matlamat mereka keutamaan mereka tidak akan menjadi yang terbaik yang mereka boleh. Jika mereka tidak akan menjadi yang terbaik yang mereka boleh, maka sumbangan mereka kepada orang lain akan menjadi berkurangan. Berikut adalah beberapa tips yang mudah untuk mengikuti untuk meletakkan diri anda pertama:

1. Buat masa dalam sehari untuk senaman. Ini boleh bermakna perjalanan ke gimnasium atau berjalan kaki sekitar blok.
2. Pastikan anda mendapat jumlah tidur yang mencukupi. Kekurangan tidur akan membuat anda berasa marah yang pendek, jenis, stack dan boleh mempunyai kesan negatif ke atas kesihatan anda secara keseluruhan.
3. Buat masa dalam sehari untuk makan makanan berkhasiat yang sekurang-kurangnya tiga. Tidak, ini adalah Menu pada pergi. Anda akan mahu untuk duduk dan mengambil masa untuk memberi tumpuan kepada makanan yang anda makan.
4. Mengadakan jadual anda untuk merancang perjumpaan dengan keluarga dan rakan-rakan. Ini adalah perjumpaan yang tidak melibatkan pengeluaran yang besar. Ia mungkin semudah Mesyuarat teman wanita anda untuk secawan teh.
5. Anda akan mahu untuk mengenal pasti mereka yang negatif yang ditugaskan dan tingkah-laku yang mengambil banyak masa dan tenaga dan tidak produktif. Sebaik sahaja anda mengenal pasti apakah ini, anda akan mahu untuk menghapuskan atau mengurangkan penglibatan anda.
6. Belajar untuk katakan “Tidak”. Ia adalah OK untuk berkata “tidak”. Dunia tidak akan sampai ke penghujungnya jika anda mengatakan “tidak”, atau akan anda boleh mencederakan seseorang perasaan dengan mengatakan “tidak”. Apabila anda meletakkan diri anda dahulu, anda akan mempunyai anda “Ya” bagi item-item yang penting atau mempunyai makna kepada anda. Ini juga akan meningkatkan nilai apa-apa “Ya” keputusan anda membuat.
7. Tidak mengambil semua masalah di dunia. Anda tidak dapat menyelesaikan atau membantu semua orang. Anda perlu memahami apabila anda boleh dan anda tidak boleh menawarkan perkhidmatan anda.

Apabila anda meletakkan diri anda dahulu, anda tidak akan melakukan satu perbuatan yang mementingkan diri sendiri. Ia merupakan satu tindakan yang akan membantu anda mencapai matlamat anda dengan kerangka minda yang sihat. Anda akan menjadi orang terbaik yang anda boleh, dan akan memastikan bahawa anda bersedia untuk membantu orang lain menjadi yang terbaik yang mereka boleh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *