Melepaskan Sindrom tikus pek

Melepaskan Sindrom tikus pek

Aku overslept sedikit pagi ini dengan begitu banyak perlu dilakukan sebelum saya bergerak. BLAH!

Nasib baik panggilan telefon daripada rakan sekerja saya dan rakan Everett J. Smith untuk ingin saya perjalanan hebat awoke saya daripada mengantuk yang saya berada.

Atas tergantung saya sedar blackberry saya adalah berkelip seperti bola disko dari pelbagai e-mel yang saya telah diterima ke dalam accountswhile e-mel 8-9 saya dalam saya mengantuk.

Aku menyemak mereka pada laptop saya yang terakhir Buka katil saya dan menjadi pencandu FaceBook yang saya juga perused melalui FB untuk melihat apa yang berlaku kerana saya jatuh asleep 7 jam yang lalu.

Kerana saya melihat merentasi semua perkara-perkara yang harus saya lakukan, saya sedar bahawa saya ada banyak barang-barang dalam 2 tahun yang saya telah di N.Y.

Walaupun saya telah dijual benda-benda yang banyak dan diberi dalam lebih banyak sebagai persediaan untuk langkah ini nampaknya saya masih mempunyai timbunan cukup untuk menghilangkan.

Saya secara rasmi “Tikus pek.”

Walau bagaimanapun saya A pek tikus baka khas. I ‘m A New York City dibesarkan pek tikus.

Kami New York adalah pak tikus dari kelas yang berbeza. Kita jangan buang apa-apa. Apa-apa pada semua. Barangan yang saya lihat di apts Rakyat telah selama bertahun-tahun ada apa-apa yang mengagumkan. Sebahagian daripada kita akan packrats kecil seperti saya. tetapi kita ada batasan O.C.D. pak tikus

Tikus pek adalah sesuatu yang saya mewarisi dari ibu saya yang seterusnya saya pasti diwarisi daripada nenek saya yang pada satu masa adalah tikus pek besar.

Mengapa Adakah begitu banyak New York pak tikus? Saya hanya boleh meneka bahawa ia mempunyai kaitan dengan di pangsapuri gaya hidup sehingga ramai di antara kita akan dilahirkan dan dibesarkan di. Hanya begitu banyak ruang di apt. untuk dan kehidupan membawa kita pelbagai perkara-perkara yang bermakna agak banyak supaya kita cenderung Menyimpan ia.

Ia kemudiannya bertukar menjadi satu tabiat untuk jangan buang apa-apa dan menjadi hampir naluriah ke titik di mana anda menjadi benar-benar seorang Pemungut sampah.

Saya tidak akan nama-nama “nama” orang kerana saya juga melakukannya sehingga tetapi saya telah melihat benda-benda dari rosak mesin basuh yang ditukarkan menjadi kaunter dapur, TV rosak bertukar menjadi pusat-pusat hiburan, dan koleksi akhbar yang menyaingi bahawa perpustakaan awam N.Y..

Ini adalah orang yang sama (kelas yang saya digolongkan) yang mengadu tentang tidak mempunyai mana-mana Bilik, Ruang almari, dan merasa suffocated kerana ada banyak banyak barang-barang yang disumbat ke dalam pangsapuri-pangsapuri yang kami hanya tidak mahu melepaskan. Baka ini sama juga pernah menghapuskan apa-apa komputer mereka dan kemudian mengeluh kerana mereka sentiasa kehabisan ruang cakera keras.

Tanya A New Yorker jika mereka menikmati bergerak dan mereka kelihatan pada anda jika anda telah bayi setan dari dalam Exorcist. New York benci bergerak dan sebab terbesar adalah perlu menyusun semua sampah yang terkumpul sepanjang jangka hayat mereka apt. penghunian.

Namun saya mempunyai seorang makcik yang telah tinggal di apt. untuk di Bronx dalam sekurang-kurangnya 40 tahun lagi beliau adalah salah satu daripada beberapa bebas-pek tikus saya tahu.

Dia jatuh ke dalam golongan 10% itu.

Saya telah menyedari semasa pertumbuhan saya menjadi manusia yang telah menjadi bahawa anda telah mendapat untuk melepaskan daripada perkara-perkara untuk terus berkembang. Sama ada mental, emosi, fizikal, kadang-kadang anda telah mendapat mendapat daripada itu “tikus pek Sindrom” dan belajar untuk bergerak. Kadang-kadang melakukan sesuatu masa sebagai “musim bunga kering ‘ dalam kehidupan kita boleh menyingkirkan kami ini ditakuti”tikus pek kesan.”

Jadi mengambil lihat di sekeliling anda apt, Dewan, studio atau van, dan jika anda juga mengesyaki anda mungkin mempunyai “Sindrom pek tikus”, mula memberi, menjual dan membuang barangan jauhnya.

Tidak menghadkan ini kepada aspek fizikal kehidupan anda. Melakukannya di dalam kamu juga. Anda akan berasa jauh lebih baik. Ia juga boleh mengurangkan tenaga yang negatif dalam hidup anda.

Sekarang saya hingga Sabtu saya bagi menamatkan saya bergerak ke Los Angeles pada hari Isnin dan pihak saya malam ini dengan keluarga saya.

jaga diri

Untuk kejayaan, kesihatan & kekayaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *