Melepaskan ketegangan melakukan keajaiban bagi Kesihatan

Melepaskan ketegangan melakukan keajaiban bagi Kesihatan

Ibu letih, hackneyed Eksekutif, kewangan berpintal pemilik rumah, ujian bimbang pelajar dan lalu-lintas yang bertarung pengguna di jalan raya, Sila ambil perhatian apa yang perlu saya katakan. Ianya tidak hanya saraf yang mendapatkan terjejas oleh itu perut memulas, jaw pengisaran tekanan harian dan pengalaman kebimbangan. Berhati-hati kerana anda kesejahteraan dan kesihatan fizikal boleh berada dalam bahaya. Menurut pakar psikiatri dalam gangguan kebimbangan di sebuah hospital di Winfield, tekanan boleh lakukan utama masalah pada setiap organ badan. Keupayaan semula jadi untuk seseorang yang berdepan dengan masalah seharian secara semulajadi disimpan dalam otak tetapi tekanan berkurangan ini.

Kerana tekanan kronik dan sistem saraf autonomik semakin Hiper membolehkan tol fizikal muncul, dia avers. Ini boleh memberi isyarat dengan ringan sakit kepala yang kronik dan peningkatan defenselessness untuk selsema. Dari masalah kesihatan yang serius yang boleh merangkumi semua aspek dari kemurungan dan kencing manis untuk kehilangan rambut, hyperthyroidism, obesiti, penyakit jantung, disfungsi seksual, gangguan kebimbangan dan penyakit gusi dan ulser, satu boleh mempercayai tekanan untuk mendedahkan apa-apa masalah.

Ia adalah didedahkan bahawa gaya pinggir bandar yang sibuk boleh sedikit, menyalahkan untuk semua ini, berkongsi Psikologi Klinikal dan Pengarah Pusat kesihatan tempatan hospital kejengkelan gangguan compulsive dan kebimbangan. Dia menunjukkan bahawa walaupun tekanan adalah sebahagian daripada kehidupan harian yang biasa dan boleh memberi inspirasi kepada orang, dan membuktikan untuk menjadi sesuatu yang baik, beliau memberi amaran bahawa terlalu banyak tekanan boleh memudaratkan, mengakibatkan masalah kesihatan, kebimbangan dan tindakan-tindakan yang tidak sihat.

Hari ini, kita menjadi begitu tertekan dengan segala-galanya dari lalu lintas, kerja, jadual, sekolah, anak-anak, keluarga dan banyak lagi. Terima kasih kepada ketakutan, kebimbangan dan panik yang melambai di, banyak insecurities, kebimbangan, masalah tidur, kemarahan dan lain-lain aduan fizikal meningkat dengan ia.

Enam punca utama kematian, penyakit jantung, kanser, paru-paru penyakit, kemalangan, sirosis hati dan bunuh diri, berkaitan dengan tekanan jadi profesional kesihatan mental mengatakan anda mungkin tidak sentiasa dapat menguruskan kewangan dan lain-lain ancaman dalam hidup anda, Walau bagaimanapun, pengendalian ia adalah tidak yang sukar sekali. Tahap yang lebih tinggi daripada kortisol, satu hormon penting yang berharga apabila dikeluarkan dalam kuantiti yang betul hanya dihasilkan oleh badan apabila orang yang di bawah tekanan. Walau bagaimanapun, ketinggian kortisol yang berpanjangan boleh meningkatkan tekanan darah dan menyekat sistem imun, meningkatkan peluang anda untuk menjadi sakit.

Tekanan telah berkali-kali, telah menunjukkan sebagai punca pelbagai jenis penyakit seperti selesema biasa kepada kulit penyakit, masalah saraf dan emosi, penyakit gastrousus dan juga sesuatu yang telah lapuk sebagai kanser. Kajian membuktikan bahawa kesihatan jangka ketara di dalam sistem imun dan jangka panjang yang berlaku manakala satu mendengar muzik yang menenangkan, hebat seperti dia melegakan. Lebih daripada sekadar masuk ke dalam pernafasan dan bersantai yang progresif, adalah dinasihatkan supaya masuk ke dalam aktiviti aerobik yang berterusan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu untuk membakar kalori dan meredakan tekanan dengan menyalurkan tenaga saraf ke tempat kerja yang produktif, negeri lain doktor. Senaman aerobik adalah baik untuk hati dan minda, katanya. Yang menggalakkan pelepasan endorphin dan anda boleh menjadi tinggi secara semulajadi.

Cuba Petua ini untuk menghilangkan tekanan. Jika anda sentiasa cenderung untuk snap pada rakan-rakan pejabat anda, atau anda kulit pada kanak-kanak, apabila anda dapat fokus, apabila anda memandu agak terlalu cepat atau jika anda tidak dapat mengekalkan tumpuan anda, percutian yang perlu berada di atas keutamaan anda. Seorang ahli psikologi yang juga pernah menghasilkan sebuah buku mengenai tekanan dan kesannya kepada kesihatan mendedahkan mengecas dalam perjalanan yang agak lebih berkesan.

Ianya sudah tentu melibatkan masa yang kurang untuk mengambil semula tumpuan, keyakinan dan tenaga dengan teknik relaksasi yang mudah berbanding dengan berapa banyak masa anda akan menghabiskan masa mendapatkan latte midmorning anda. Recapturing setiap hari semangat percutian tahunan adalah kunci. Oleh mengecas setiap hari dengan sedikit pendek setiap jam, seseorang boleh dengan mudah cas. Satu akan tidak menjadi overstressed sekali jika beliau akan mempunyai 10 sehingga 20 rehat dalam sehari.

Manakala tindak balas tekanan adalah tindak balas automatik, kita boleh berbalik gerak balas itu dan apa-apa kesan negatif dengan mengambil rehat minyak cepat kerap dan bermulanya pertama tekanan. Kajian semula yang menyeluruh pencapaian ditambah senarai turun kira-kira lima perkara yang anda akan berterima kasih untuk hari anda boleh membantu. Membenarkan diri anda untuk mengambil nap yang kadang-kadang. Memberikan nafas anda boleh mendapatkan baru walaupun jika anda tidak dapat tidur sekali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *