Melegakan kesakitan selaran matahari

Melegakan kesakitan selaran matahari

Jika anda akan dibakar matahari dan dalam satu jumlah yang melampau sakit, ada beberapa perkara yang anda boleh lakukan.

Pertama, jika anda merasa bahawa anda teruk dibakar dan mungkin mempunyai matahari keracunan, anda akan mahu untuk pergi berjumpa doktor dengan serta-merta. Doktor anda akan dapat meletakkan anda di jalan terpantas untuk pemulihan, manakala juga menetapkan ubat-ubatan dan losyen yang akan membantu untuk melawan kesakitan.

Jika anda rasa bahawa anda perlu berjumpa doktor, anda mempunyai beberapa pilihan lain yang tersedia untuk anda. Perkara pertama yang anda boleh cuba adalah lebih kaunter sakit pelepasan ubat seperti aspirin atau Tylenol.

Selain mengambil ubat, anda juga mahu membeli losyen berkualiti tinggi atau semburan yang anda boleh memohon terus kepada anda selaran matahari. Apabila mencari losyen, mencari salah satu yang mempunyai aloe vera. Ramuan ini akan pergi jauh dalam mempercepatkan proses pemulihan.

Jika anda sedang mencari semata-mata untuk melegakan kesakitan jangka pendek mungkin tiada pilihan yang lebih baik daripada memampatkan sejuk. Anda boleh melakukan ini dengan merendam satu tuala dalam air yang sejuk, dan kemudian meletakkan ia pada kawasan yang dilaksanakan. Jika anda adalah matahari dibakar sekali, hanya berendam di tempat mandi sejuk untuk melegakan kesakitan anda.

Apabila anda cuba untuk melegakan kesakitan, pastikan bahawa anda tidak melakukan apa-apa yang akan menjadikannya lebih teruk. Ini termasuk memilih pada kulit anda, atau cuba untuk pop lepuh. Dengan berbuat demikian anda hanya akan menjadikan lebih teruk keadaan anda, dan juga boleh menyebabkan parut.

Mencari kelegaan kesakitan selaran matahari tidak perlu menjadi satu tugas yang sukar. Jika anda mempunyai kes yang serius, anda akan mahu untuk mencari dengan nasihat doktor. Jika tidak, anda hanya boleh menggunakan tips di atas untuk merawat keadaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *