Melawan parasit dan banyak lagi dengan badan Black Walnut

Melawan parasit dan banyak lagi dengan badan Black Walnut

Walnut hitam adalah spesies yang berbunga pokok dalam keluarga hickory. Tumbuhan ini tumbuh kebanyakannya dari Ontario Selatan, Barat ke tenggara Selatan Dakota, Selatan Georgia, Florida Utara dan barat daya untuk tengah Texas. Walnut hitam adalah pokok yang besar yang mencapai ketinggian 30 hingga 40 kaki. Menyalak adalah kelabu-hitam dan amat furrowed. Daun akan ganti adalah kira-kira 30-60 sentimeter panjang. Bunga-bunga lelaki droop kepada kira-kira lapan hingga sepuluh sentimeter panjang, manakala bunga betina akan terminal dan boleh didapati dalam kelompok dua hingga lima. Bunga ini buahnya masak serentak semasa musim luruh ke dalam buah-buahan yang mempunyai hush keperangan-hijau, semi-fleshy, dan coklat kacang. Buah-buahan seluruh jatuh pada bulan Oktober. Walaupun asli Midwest dan Timur Tengah Amerika Syarikat, pokok black walnut diperkenalkan ke Eropah pada 1629. Walnut hitam adalah lebih tahan frost daripada walnut Bahasa Inggeris, tetapi ia hidup subur terbaik di kawasan-kawasan yang lebih panas daripada tanih yang subur, tanah pamah dengan jadual air yang tinggi. Kacang yang dituai dengan tangan dari pokok-pokok liar, dengan kira-kira 65% daripada penuaian liar Tahunan yang datang dari Negeri Missouri Amerika Syarikat.

Selama berabad-abad, walnut hitam telah digunakan di Eropah untuk merawat penyakit kulit dan sembelit. Kajian terkini telah membawa kepada penemuan yang menyokong penggunaannya untuk masalah kulit seperti bisul, ekzema, herpes dan ringworm. Di samping itu, ia mempunyai banyak manfaat untuk perut yang dipersembahkan dengan baik. Walnut hitam telah digunakan oleh orang asli Amerika sebagai julap yang. Di samping itu, black walnut adalah digunakan sebagai ubat untuk cirit-birit dan disenteri semasa perang saudara.

Black walnut juga telah digunakan untuk sifilis, TB, vena varikos, jangkitan yang kronik dan usus, masalah urogenital. Black walnut dianggap sangat berguna untuk membunuh parasit, tapeworms dan ringworm oleh herba. Nutrien ini menyebabkan pengoksigenan darah, membunuh parasit. Fakta ini telah terbukti melalui penyelidikan terkini. Berwarna coklat yang didapati dalam sekam hijau daripada walnut hitam diketahui mengandungi iodin organik yang mempunyai sifat-sifat antiseptik dan penyembuhan.

Ia telah ditentukan oleh penyelidikan saintifik walnut hitam yang mengandungi ciri-ciri kesemak yang penyembuhan kulit dan membran mukus badan. Black walnut boleh gargled kepada bersih kotoran pada gigi juga.

Badan dan daun-daun tumbuhan walnut hitam yang digunakan untuk menyediakan alterative anthelmintic, antigalactagogue, sifat-sifat antineoplastic, antiseptik, kesemak, dan vulnerary. Nutrien utama yang ditemui di black walnut adalah kalsium, klorin, iron, magnesium, mangan, niacin, iodin organik, fosforus, kalium, selenium, silikon, selenium, vitamin A, B1, B2, B6, B15, C, P, dan bioflavonoids. Terutamanya, black walnut adalah sangat bermanfaat dalam merawat penyakit kaki makan air, Candidiasis, canker kudis, kudis sejuk, kelemumur, kulat, penyakit gusi, herpes, jangkitan, malaria, parasit, ruam, ringworm dan cacing pita.

Selain itu, herba ini juga adalah amat berguna dalam menangani bengkak bernanah, jerawat, asma, bau badan, bisul, kanser, kolitis, cirit-birit, diphtheria, disenteri, ekzema, penyakit mata, demam, buasir, penyakit hati, lupus, ivy racun, penyakit kulit, tonsillitis, penyakit tibi yang utama, ketumbuhan, ulser, vena varikos, dan luka. Untuk maklumat lanjut mengenai kesan-kesan berfaedah yang banyak black walnut, sila hubungi wakil dari kedai makanan kesihatan tempatan anda dengan soalan-soalan. Black walnut boleh didapati dalam bentuk kapsul dan tablet tempatan anda atau kedai makanan kesihatan internet.

* Penyata yang terkandung di dalam ini belum dinilai oleh Pentadbiran ubat dan makanan. Black walnut tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat dan menyembuhkan atau mencegah penyakit. Sentiasa berbincang dengan pembekal penjagaan kesihatan profesional anda sebelum mengubah apa-apa ubat atau menambah vitamin untuk ubat-ubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *