Melawan kanser payudara dengan kalsium D-glucarate dan lain-lain pemakanan tambahan

Melawan kanser payudara dengan kalsium D-glucarate dan lain-lain pemakanan tambahan

Kemungkinan besar, ada apa-apa yang lebih menakutkan bagi seorang wanita daripada penemuan yang sekaligus di dada beliau. Fikirannya adalah cepat dibanjiri dengan kanser dan semua akibatnya. Kebanyakan wanita mempunyai seorang kawan, kakak, atau Partner yang telah didiagnosis dengan penyakit tersebut dan tahu bagaimana sukar menangani ia boleh. Mujurlah, 80% daripada semua ketulan pada payudara adalah tidak kanser, kerana kebanyakan sista atau satu clump Benigna tisu. Dari akil baligh pada, buah dada wanita menjalani banyak perubahan. Kerana perubahan yang berterusan, tisu payudara memerlukan pemakanan yang secukupnya. Walaupun semua orang mendapat manfaat daripada diet yang sihat, terdapat nutrien tambahan yang boleh memberi manfaat yang khusus kepada wanita termasuk B vitamin, kalsium D-glucarate, ekstrak brokoli, teh hijau, cendawan maitake dan iodin.

Kerana para saintis boleh belajar banyak tentang penyakit dari hanya memerhati, mereka telah belajar bahawa budaya tertentu mempunyai kadar yang sangat rendah kpd, antaranya China dan Jepun. Berbanding wanita dalam Syarikat, Kanada, dan bahagian-bahagian Eropah, budaya Asia mempunyai banyak payudara kanser kadar lebih rendah dan ia seolah-olah kemungkinan bahawa sesuatu dalam diet mereka dapat melindungi wanita-wanita daripada penyakit. Sebagai wanita Asia mengamalkan diet Barat kadar kanser payudara mereka mendaki. Ia juga telah diiktiraf bahawa sesetengah jenis sayur-sayuran telah memainkan peranan yang besar dalam aspek pencegahan semua jenis penyakit, termasuk kanser. Berdasarkan ini, saintis telah menjalankan banyak kajian untuk menentukan apa yang ia adalah mengenai nutrien ini yang boleh mencegah kanser payudara.

Kekurangan dalam vitamin B12 boleh menyebabkan jenis anemia, serta kerosakan saraf yang serius, dan kini sedang dikaji untuk melihat jika kekurangan ini boleh juga, sebahagian, menyebabkan kanser payudara. Kajian saintifik membuktikan bahawa wanita yang mempunyai tahap terendah B12 dalam darah mereka mempunyai kadar tertinggi bagi kanser payudara. Satu lagi kajian mendapati bahawa apabila B12 diaplikasikan secara terus kepada sel-sel kanser, ia benar-benar berhenti sel-sel kanser daripada berkembang. Penyelidik yang menjalankan eksperimen ini percaya bahawa memberi B12 untuk wanita dengan kanser payudara sebagai sebahagian daripada regim kemoterapi yang mungkin boleh membantu untuk memastikan kanser dalam semakan.

Begitu juga, pengambilan asid folik yang rendah dihubungkan kepada pembangunan semua kanser kerana asid folik penting untuk pembaikan berterusan dan membuat DNA. Kajian mendapati bahawa pengambilan tinggi folic kanser sebenarnya boleh mengurangkan risiko kanser payudara, sebagai wanita yang makan banyak makanan yang mengandungi asid folik dengan kadar yang lebih rendah daripada kanser payudara. Walaupun terdapat punca kanser payudara tidak jelas, satu, banyak faktor yang diperlukan untuk penyakit muncul, termasuk estrogen. Kajian telah menunjukkan bahawa wanita yang mempunyai tahap estrogen yang lebih tinggi cenderung menghidap kanser payudara dengan lebih kerap. Ini bermakna bahawa wanita yang mendapat tempoh sebelum umur sebelas atau memasuki menopaus selepas umur lima puluh lima mempunyai risiko kanser payudara yang lebih tinggi. Satu lagi faktor yang mempengaruhi kanser payudara adalah penggunaan alkohol. Kerana alkohol meningkatkan tahap estrogen, seorang wanita yang menggunakan jumlah yang sederhana walaupun alkohol meningkatkan risiko kanser payudara. Walau bagaimanapun kajian telah menunjukkan bahawa asid folik boleh memotong pautan ini antara alkohol penggunaan dan kanser payudara kepada wanita-wanita yang minum alkohol satu minum sehari dan mempunyai paras asid folik mempunyai kadar kanser payudara yang sama sebagai wanita dengan pengambilan asid folik yang tinggi yang tidak minum.

Manakala wanita memerlukan estrogen untuk melembutkan kulit, rambut menebal, dan isi peha dan payudara, estrogen boleh juga menyuburkan tumor payudara dan membantu mereka untuk tumbuh lebih besar, lebih kuat dan lebih berbahaya. Terima kasih kepada pemakanan yang baik, wanita Amerika mendapatkan tempoh mereka awal dan pergi melalui menopaus kemudian nanti dalam kehidupan. Hari ini, wanita juga mempunyai bilangan kehamilan, dengan purata bilangan kanak-kanak yang sebagai satu atau dua. Berehatlah di salah satu daripada faktor-faktor ini meningkatkan masa di mana badan-badan wanita terdedah kepada estrogen, bermakna peluang peningkatan estrogen menyebabkan masalah. Kami juga sentiasa terdedah kepada kanser-menyebabkan bahan kimia dan toksin, datang dari bahan cemar dalam makanan yang kita makan dan bahan cemar di udara yang kita sedut. Walaupun badan mempunyai satu sistem yang menghapuskan beberapa estrogen berlebihan dan bahan-bahan kimia yang toksik sebelum mereka menyebabkan kemudaratan, satu enzim yang dinamakan beta-glucuronidase boleh mengganggu proses perkumuhan, membolehkan hormon atau toksin terus menyebabkan kemudaratan. Mujurlah, para saintis telah menemui semulajadi bahan yang didapati dalam makanan, kalsium d-glucarate (CDG), yang boleh menghentikan aktiviti beta-glucuronidase. CDG, yang didapati dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, telah ditunjukkan dalam kajian eksperimen secara signifikan melambatkan pertumbuhan kanser payudara. Terdapat juga banyak lain-lain ujian yang sedang dijalankan mengkaji keupayaan untuk mengurangkan risiko kanser payudara di kalangan wanita berisiko tinggi bagi penyakit ini.

Iodin, yang adalah unsur surih dalam hormon yang dijumpai dalam kelenjar Tiroid dan terlibat dalam beberapa fungsi metabolik, berfungsi sebagai perlindungan daripada tisu payudara dari sel-sel kanser. Satu kajian yang mendedahkan sel-sel kanser payudara dan tisu payudara tanpa apa-apa kanser jenis rumpai laut yang mengandungi jumlah iodin yang tinggi membuat kesimpulan bahawa rumpai laut yang membunuh semua sel-sel kanser dan tidak pula memudaratkan sel-sel normal payudara. Penyelidik percaya bahawa ia adalah kerana wanita Jepun banyak makan rumpai laut, jenis ini mengandungi jumlah besar iodin, bahawa mereka mempunyai kadar yang sangat rendah kpd.

Bagi banyak masa, cruciferous sayur-sayuran seperti brokoli, kubis dan cauliflower, diperhatikan oleh para saintis untuk kebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit termasuk kanser. Ternyata bahawa mengkaji phytochemical, yang ditemui di brokoli, adalah salah satu bahan kimia yang bertanggungjawab ke atas keupayaan ini bermanfaat. Mengkaji peningkatan enzim tertentu di dalam badan yang dipanggil Fasa 2 enzim, yang menyahaktifkan bahan kimia yang menyebabkan kanser. Apabila sel-sel kanser payudara telah terdedah kepada mengkaji dalam percubaan makmal, kompaun yang menghalang pertumbuhan sel-sel kanser sehingga 80 peratus.

Terdapat sejumlah baik penyelidikan yang telah membuat kesimpulan bahawa penggunaan minuman teh hijau telah dikaitkan dengan kejadian kanser payudara yang lebih rendah. Para penyelidik telah lama dinyatakan kadar rendah kanser payudara di Jepun, di mana teh hijau dimakan pada jumlah yang besar. Kompaun aktif ditemui dalam teh hijau yang bertanggungjawab untuk kesan kanser payudara adalah EGCG, yang berhenti sel-sel daripada berkembang, menyebabkan mereka kehilangan keupayaan mereka untuk meniru dan mati.

Selama bertahun-tahun, cendawan maitake mempunyai kaitan dengan kesihatan yang baik dalam semua yang makan mereka, sebahagiannya kerana ia mengandungi kompaun yang penting yang dipanggil D-pecahan. D-sebahagian kecil bukan sahaja menghentikan pertumbuhan tumor kanser, tetapi ia juga isyarat dan merangsang sel-sel imun untuk melawan penyakit. Kerana kejayaannya, maitake kini sedang digunakan dalam percubaan-percubaan klinikal wanita yang menghidap kanser payudara, memperbaiki banyak gejala-gejala yang termasuk pengurangan tumor tersebut.

Nutrien ini hendaklah tidak digunakan bagi menggantikan rawatan tradisional untuk kanser payudara, kerana tiada nutrien ini boleh menyembuhkan kanser payudara. Walau bagaimanapun, mereka boleh menjadi sebahagian daripada pelan rawatan. Jika anda mempunyai kanser payudara, bercakap dengan pengamal penjagaan kesihatan anda tentang nutrien ini dan ingat bahawa suplemen pemakanan tambahan untuk makanan, ubat-ubatan dan rawatan, untuk meningkatkan dan mencegah, bukan pengganti. Makanan tambahan seperti vitamin B, kalsium D-glucarate brokoli ekstrak teh hijau, cendawan maitake dan iodin boleh didapati di tempatan anda atau kedai makanan kesihatan internet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *