Melawan kanser dengan resipi jus kaya dengan likopena Juicers – 5 resipi yang boleh membantu.

Melawan kanser dengan resipi jus kaya dengan likopena Juicers – 5 resipi yang boleh membantu.

Sebagai jus menjadi lebih popular, dan meningkatkan kesedaran mengenai kesan pemakanan pada pencegahan kanser dan rawatan, ada kemungkinan resipi jus anti-kanser untuk juicers minat yang semakin meningkat. Khususnya, likopena telah telah dipilih sebagai bahan di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh membantu mencegah kanser serta meningkatkan kesihatan jantung.

Jus adalah penting bahawa faedah kesihatan buah-buahan dan sayur-sayuran boleh dimakan dalam bentuk pekat cara. Jus segar, mentah juga mengandungi enzim dan lain-lain bahan kesihatan yang dimusnahkan dalam proses membuat jus pasteurized rak-stabil.

Ramai untuk melawan kanser dan jantung Kesihatan sifat-sifat yang menggalakkan buah-buahan dan sayur-sayuran adalah Tempahan mujarab dalam keadaan mentah, jadi jus adalah cara yang ideal untuk mengambil mereka. Anda akan mahu memilih pemerah yang menjanakan haba-kurangnya yang mungkin supaya tidak memusnahkan mana-mana enzim ini. Di samping itu, bila-bila masa boleh didapati jus segar perlu boleh digunakan dengan serta-merta bukannya disimpan.

Likopena adalah carotenoid yang merupakan bahan yang sememangnya warna kemerahan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran seperti tomato, limau gedang merah jambu dan jambu batu. Banyak karotenoid ditukarkan oleh badan kepada Vitamin A, tetapi likopena tidak.

Kajian terkini telah dikaitkan likopena dengan mencegah beberapa jenis kanser, seperti kanser prostat, pankreas, pangkal rahim, dada dan paru-paru. Ia juga dikenali untuk membantu kesihatan jantung. Likopena telah ditunjukkan untuk membantu mengelakkan degenerasi makular dan katarak pembentukan dan oleh itu boleh membantu mencegah kebutaan berkaitan umur.

Likopena membantu menghalang pembentukan dan percambahan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel. Penggunaan likopena membantu mengekalkan keutuhan membran sel yang membantu mencegah penyakit. Dalam kajian haiwan pembentukan tumor menghalang oleh likopena dan kolesterol LDL dikekalkan daripada menukar ke dalam keadaan di mana ia boleh mengumpul dan Mengeras di dalam arteri.

Likopena juga boleh meningkatkan kesuburan lelaki! Beberapa kajian menunjukkan ia boleh meningkatkan bilangan sperma. Diet tinggi-likopena juga adalah berguna dalam membantu meneutralkan kesan-kesan negatif dan pengharaman rokok, pengambilan alkohol yang berlebihan.

Likopena yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran bagi jus termasuk:

• Tomato
• Tembikai
• Jambu
• Astringen
• Aprikot
• Pink limau gedang
• Lobak merah merah
• Papayas
• Rose pinggul
Lada loceng merah •
• Asparagus

Buah-buahan dan sayur-sayuran ini boleh digabungkan dengan orang lain untuk membuat jus yang kaya dengan likopena untuk membantu mencegah kanser dengan kesihatan jantung. Jangan lupa bahawa jika anda tidak suka rasa yang kaya dengan likopena buah-buahan atau sayur-sayuran, anda boleh sentiasa campuran ia dengan jus-jus lain topeng yang rasa.

Berikut adalah beberapa resipi untuk resipi jus kaya dengan likopena juicers:

Jus jambu batu-tembikai

1 besar lobak (lobak guna merah merah, jika mungkin, untuk meningkatkan likopena) (1 buah jambu batu merah, dibelah dua, cuba dan dipotong keping
300 g tembikai seedless, dipotong kepingan kecil)

Lada loceng-Tomato jus

lada loceng merah 3
tomato besar 5
saderi Lembing 2
Lada hitam darat dan laut garam secukup rasa

Jus limau gedang-betik

1 betik, biji dan kulit yang dikeluarkan
4 grapefruits, kulit dikeluarkan (cuti sebanyak pith putih yang terakhir seperti yang anda boleh bertolak ansur rasa)

Astringen jus epal

astringen manis, masak 1
4 epal
1 lobak merah

Likopena Elixir

8 asparagus Lembing
lobak merah 1 paun
1 tomato

Untuk setiap resipi, hanya jus bahan-bahan di pemerah jus untuk elektrik dan menikmati segar, dalam masa beberapa jam.

Likopena harus menjadi sebahagian daripada diet mana-mana individu sihat, sama ada digunakan dalam makanan mentah atau dimasak. Ini resipi jus kaya dengan likopena juicers boleh membantu anda minum cara anda untuk pencegahan kanser, visi yang baik dan hati yang sihat. Minum untuk kesihatan anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *