Melanda di pusat kecergasan dan tempat Tips kecergasan baik untuk ujian!

Melanda di pusat kecergasan dan tempat Tips kecergasan baik untuk ujian!

Semakin sesuai boleh perubahan hidup yang besar, terutamanya jika anda tidak pernah melakukannya sebelum. Walaupun jika anda hanya digunakan untuk rutin Kecergasan, kadang-kadang ia boleh agak membosankan dan anda perlukan perubahan. Berikut adalah beberapa tips bagi kedua-dua baru dan aficionado kecergasan yang berpengalaman yang ingin memulakan rutin kecergasan mereka.
Peningkatan baki anda merupakan aset yang berharga. Ia boleh meningkatkan rutin senaman anda dan melaksanakan aktiviti-aktiviti fizikal yang lain. Petua untuk meningkatkan baki anda adalah dengan meletakkan satu kaki di sofa anda, semasa mengalih bola perubatan dari satu bahagian tubuh lain dan hand to hand.
Menetapkan matlamat peribadi untuk diri sendiri. Sama ada anda mengikuti program kecergasan atau bentuk matlamat anda sendiri, adalah bahagian yang sangat penting untuk kejayaan anda. Tanpa matlamat, terdapat tanda tiada pencapaian, dan oleh itu, anda boleh kehilangan penglihatan dan apa yang anda akan bekerja untuk apa yang anda ingin capai dalam rutin kecergasan anda. Pada masa yang sama, anda boleh hilang motivasi dan hilang keluar pada faedah kecergasan.
Untuk menjaga diri anda bermotivasi apabila anda bersenam, cuba bekerja dengan rakan-rakan atau ahli keluarga. Cuba untuk memilih rakan-rakan senaman yang akan mendorong anda untuk berjaya dan yang akan memastikan anda akan apabila anda ingin berhenti merokok. Anda juga boleh berkongsi pengalaman dan idea-idea anda dengan orang lain untuk mencari cara-cara baru untuk menjalankan dan mengekalkan bentuk badan.
Apabila anda memulakan program kecergasan baru ingat otot itu jisim bukanlah satu-satunya faktor yang terlibat. Ramai orang berfikir bahawa meningkatkan otot mereka adalah kunci untuk menjadi sihat apabila hakikatnya mengurangkan kandungan lemak badan anda secara keseluruhan adalah jauh lebih penting. Ramai orang tidak mempunyai genetik yang memiliki jumlah otot yang tinggi, tetapi suatu Indeks lemak badan yang tinggi tidak jauh lebih bahaya.
Jika anda akan berjalan di atas treadmill yang untuk latihan, cuba untuk tidak memegang rel tersebut. Anda boleh menyentuh mereka untuk kira-kira tetapi anda tidak perlu berpegang apabila berjalan atau berlari. Jika anda perlu berpegang, anda mungkin mahu mempertimbangkan merendahkan tahap intensiti yang ia mungkin terlalu banyak.
Kecergasan mempunyai banyak kaitan dengan tekad. Jika anda boleh bersenam tekad anda, anda akan dapat menolak melalui latihan yang lebih sukar, mengalahkan godaan untuk makanan yang tidak sihat di Pejabat, jalan anda pulang atau pihak-pihak, dan membuat langkah-langkah besar ke hadapan dalam menjadi orang yang lebih sihat dan lebih cergas.
Meningkatkan fleksibiliti. Fleksibiliti merupakan satu bahagian penting dalam kecergasan keseluruhan. Regangan sebelum bersenam boleh meningkatkan fleksibiliti sangat. Regangan lembut dan berhati-hati meningkatkan aliran darah ke otot-otot, memanaskan mereka dan kelonggaran mereka. Tarik nafas sedalamnya manakala regangan, dan Jangan overextend diri sendiri. Dengan fleksibiliti yang bertambah baik, anda akan kurang cenderung untuk mencederakan diri sendiri semasa rutin kecergasan anda.
Belajar bagaimana untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran anda. Anda tidak mengamalkan senaman tertentu di rumah atau di Pejabat: buat rutin yang anda boleh lakukan sepenuhnya di rumah atau di Pejabat sewaktu rehat makan tengahari anda. Menggunakan taman-taman di persekitaran anda untuk pergi berjalan. Jangan biarkan anda persekitaran yang menghalang anda amalan kecergasan.
Semasa anda bekerja dan mendapatkan kecergasan yang lebih baik dalam hidup anda, ia adalah penting untuk mendapatkan protein yang betul yang anda perlukan untuk otot untuk berkembang kepada potensi mereka sepenuhnya. Jika anda bekerja, otot-otot anda kebuluran bagi protein dan akan diadakan kembali melainkan mereka menerima jumlah yang mereka perlukan.
Cara terbaik untuk kekal konsisten dengan Rejimen kecergasan anda adalah untuk mendapatkan rakan atau saudara untuk bersenam dengan anda secara tetap. Lain individu yang terlibat dalam membantu perjalanan anda kecergasan anda sentiasa bertanggungjawab dari segi matlamat anda telah menetapkan, dan juga set pentas untuk sedikit persaingan yang sihat untuk melihat yang mencapai keputusan yang paling mengesankan.
Jika anda tidak mempunyai masa yang cukup untuk mengusahakan kecergasan anda di satu blok masa, ia adalah mungkin untuk memecahkan senaman anda kepada bahagian-bahagian yang lebih kecil. Ini bermakna anda boleh berjalan selama 20 minit pada waktu pagi sebelum anda mandi, dan kemudian, selepas kerja, lakukan sesi bina badan yang cepat yang berlangsung selama 30 minit.
Apabila anda cuba untuk masuk ke dalam senaman yang baik, mula Menyimpan jurnal kecergasan. Ia adalah ganjaran untuk duduk di akhir senaman anda dan ambil perhatian tentang apa yang anda dicapai hari itu. Jurnal adalah motivasi yang baik yang membantu anda menyediakan, memantau dan mencapai matlamat kecergasan anda. Ia memberikan anda satu rekod yang hebat untuk melihat kembali pada dan menjejaki kemajuan anda.
Cara terbaik untuk membina otot-otot di kaki anda adalah untuk melaksanakan squats. Squats boleh merupakan sebahagian penting daripada apa-apa kerja, tetapi mereka perlu dilakukan dengan betul. Jika ia tidak dilakukan dengan betul, anda mungkin berakhir sehingga mencederakan diri sendiri dan tidak mendapat latihan yang terbaik.
Sama ada anda mahu mendapat sebuah badan impian atau hanya mahu berjalan naik tangga tanpa mendapat winded, senaman akan membantu anda mencapai matlamat anda. Mulakan program kecergasan anda hari ini dan meletakkan tips dalam gerakan. Kemudian mula mencari lebih banyak lagi. Maklumat di luar sana untuk membangunkan sebuah rencana kecergasan ini tidak berkesudahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *