Melancong dengan kanak-kanak untuk Umrah

Melancong dengan kanak-kanak untuk Umrah

Umrah memegang kepentingan besar dalam kehidupan Islam. Ia adalah satu perjalanan Suci ke rumah Allah (Mekah) dan orang akan cenderung dengan perhatian jauh lebih terperinci juga preplanning yang mungkin. Banyak masa orang mengambil perjalanan dengan keluarga mereka jadi memerlukan beberapa jenis cadangan tentang kaedah-kaedah yang mudah untuk pergi tentang perjalanan mereka dengan cara yang sangat sejuk serta tenang tanpa sebarang gangguan atau bertambah. Baik, saya akan mengatakan ia adalah tidak yang banyak jika anda ingat hanya beberapa tip-tip mudah yang baik atau perlu peraturan lebih tepat terutamanya perjalanan direka untuk umrah
· Pertama-tama sentiasa mempertimbangkan operator pelancongan yang cukup baik untuk menempah, kerana Mekah menerima lebih daripada tiga juta Jemaah Haji setahun biasanya dalam bulan Haji, serta kira-kira empat juta biasanya dalam bulan Ramadan. Sepanjang baki tahun, Mekah menerima kira-kira dua juta untuk Umrah. Mengingati fakta bahawa anda boleh berfikir bagaimana mencabar ia akan menjadi untuk menempah bagi sekitar 3-5 orang. Ia akan menjadi banyak lebih mudah jika anda menempah dengan ejen Tempahan Lawatan yang boleh dipercayai sekurang-kurangnya satu bulan sebelum anda ingin memulakan perjalanan dan mendapat idea untuk tambang yang mungkin akan untuk penerbangan itu. Perkara yang baik untuk tambahan mengenai tempahan dengan agen adalah bahawa anda akan bebas daripada tanggungjawab tiket dan juga anda berurusan dengan perkara-perkara lain yang lebih baik, jika sesuatu yang tidak kena di agensi akan dipertanggungjawabkan bukan anda. Kita sering kali tersilap gagal untuk melihat maklumat berkaitan hanya dengan cubaan untuk menjimatkan masa dan mendapat komplikasi yang berkenaan kemudian dan yang adalah di mana kita membuat kesilapan supaya jika ejen yang terlibat anda tidak perlu bimbang mengenai butir-butir itinerari minit kerana itulah semua pre-planned.
· Perlu diingat tentang bagaimana anda bercadang tinggal di situ dan bagaimana untuk memenuhi perbelanjaan anda. Sentiasa menempah hotel terlebih dahulu dengan penerbangan dan cuba untuk pra mendapatkan setiap perkara yang anda perlu serta memastikan jumlah tunai dengan anda pada setiap masa hanya untuk sebelah Peti Deposit Keselamatan. Bagi mereka yang mempunyai insurans perjalanan dalam kes itu, saya rasa anda tidak perlu bimbang walaupun meninggalkan pintu bilik hotel terbuka luas sambil…
· Sekarang memandangkan ritual yang terlibat di dalam umrah anda tidak syak lagi tahu ia bukan satu tugas yang mudah melakukan tawaf, ﻋﻤﺮﻩ di plus halaq atau taqsir. Tugas-tugas yang akan dijalankan dengan bermaruah dan hormat, menjaga keperluan cuaca Saudi bersama-sama dengan kehangatan di tanah Arab yang anda mungkin akan di bagi kejutan. Ianya tidak selesa untuk berjalan kaki untuk batu dalam cuaca cerah. Oleh itu menjaga yang diingat plus bersedia mental untuk apa yang anda akan cenderung untuk menghadapi.
· Sebahagian maklumat yang saya mahu anda untuk diingat, berguna yang lain adalah bahawa berkali-kali semasa dalam perjalanan kami gagal ingat untuk menjaga kesihatan trek kita sendiri dan orang lain.Satu perkara penting yang perlu anda sentiasa lakukan adalah mendapatkan nasihat dari seorang pakar perubatan sebelum memulakan perjalanan dan memastikan mediations anda (jika ada) dengan anda. Jika perjalanan dengan udara membuatkan anda merasa tidak selesa cuba mendapatkan ubat-ubatan yang sesuai atau dadah untuk perjalanan udara terutama bagi kanak-kanak jika anda tidak memilih untuk menjadi fokus setiap satu Lembaga.
· Seperti yang saya dibincangkan umrah adalah bukan satu tugas yang mudah cuba untuk meninggalkan anda muda yang kembali jika anda berasa mereka mungkin tidak mengambil haba atau jika sesetengah individu terlalu berumur untuk berjalan kaki yang banyak. Tahu potensi anda dan anda kids di dan membuat satu langkah bijak setiap kali anda meninggalkan hotel bagi upacara ritual.
· Lepas tetapi tidak sekurang-kurangnya Pertimbangkan dalam menu yang anda faham, anda dan saudara mara anda boleh makan. Anda pasti harus lakukan kajian anda sendiri tentang apa yang ada pada menu di hotel yang anda bercadang untuk tinggal. Jika anda tidak makan dengan cara yang baik, anda tidak akan mampu untuk melaksanakan umrah yang baik juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *