Melambung tinggi dengan Helang itu!

Melambung tinggi dengan Helang itu!

Pada tahun 1981, di pergunungan Capitán GE New Mexico, sekumpulan Kembara Berjalan Kaki, termasuk saya sendiri mendaki ke puncak puncak matahari terbenam. Ia mempunyai ketinggian 9,000 kaki. Kami sampai di puncak sebelum tengahari pada hari cloudless yang indah pada bulan Januari. Pandangan adalah menakjubkan!

Duduk di sana merasakan seolah-olah anda boleh lihat seluruh dunia. Terletak di atas puncak matahari terbenam, kita melihat sesuatu yang begitu luar biasa bahawa saya boleh melihat dengan jelas dalam fikiran saya hari kerana ia adalah pada hari itu. Dan sejak itu, saya tidak pernah melihat apa-apa sebagai indah.

Kita menyaksikan dalam kagum kerana empat Helang yang melonjak di bawah kami dengan mudah! Langkah-langkah yang elegan di Helang telah penglihatan yang menggerunkan yang saya tidak akan lupa.

Adakah anda tahu bahawa burung helang tahu Bilakah ribut yang sedang menggelegak lama sebelum ia pecah? Apabila ribut yang terkemuka, helang yang akan terbang ke tempat yang tinggi dan menunggu angin datang. Ini adalah bagaimana mereka bertindak balas kepada ribut.

Apabila ribut tiba, mereka menetapkan sayap mereka supaya angin mengangkat mereka sehingga, tinggi di atas ribut. Dan, sebagai rages ribut di bawah mereka, helang yang mendadak tinggi di atasnya, dengan mudah gliding dengan mudah.

Apa yang menarik adalah bahawa eagle tidak terlepas ribut; eagle tidak ditanggung melalui ribut atau berharap untuk terus hidup. Eagle tidak Terbang dari ribut. Eagle hanya sekadar menggunakan angin ribut untuk mengangkat diri tinggi di atas ribut.

Sambutan di eagle dijangka meningkat tinggi di atas ribut angin sangat yang membawa ribut tutup.

Pada masa-masa dalam hidup kita akan semua muka ribut. Kadang-kadang kita menghadapi ribut kecil dan masa yang lain kita menghadapi ribut besar. Tetapi apapun, badai kehidupan tidak perlu mengatasi kita. Kami boleh, jika kita memilih untuk naik ke atas mereka. Burung Helang mengiktiraf bahawa ribut datang dan kemudian bertindak balas dengan meningkat di atasnya.

Tekanan dalam hidup tidak perlu tegaskan kita. Cabaran-cabaran yang kita hadapi tidak perlu untuk menghalang kami. Set belakang tidak akan membawa kita kepada kegagalan.

Ia bukanlah benar-benar badai dalam hidup yang mengalahkan kita. Ia adalah bagaimana kita bertindak balas terhadap badai yang akan menentukan keputusan. Seperti helang, kita boleh melonjak tinggi di atas ribut.

Sesetengah orang memilih untuk lari dari ribut. Lain-lain grit gigi mereka dan berharap untuk “menghadapinya.” Dan kemudian, terdapat mereka yang memilih untuk bertindak balas kepada ribut oleh kenaikan di atasnya.

Saya masih ingat sebagai seorang anak kecil yang mendengar guruh beberapa cukup kuat diikuti dengan hujan beberapa. Saya sangat takut. Saya mahu menyembunyikan. Tetapi ibu saya, yang telah tinggal melalui banyak thunderstorms, mayakinkan saya bahawa setiap perkara akan menjadi baik-baik saja. Dan walaupun saya masih boleh mendengar guruh dan hujan, saya yang dipercayai apa yang ibu saya katakan. Saya telah tidak lagi takut. Saya adalah melambung ke atas ribut.

Tuhan mahu hidup anda akan menang, walaupun tekanan. Dia mahu hidup anda untuk berjaya walaupun berhadapan dengan cabaran. Dia mahu hidup anda dipenuhi walaupun set punggung. Allah bukanlah kegagalan perniagaan; Beliau adalah di dalam perniagaan kejayaan.

Jadi, apabila datang badai kehidupan, melihat kepadanya untuk bantuan dan hala tuju. Mintalah petunjuk. Percaya dan Amanah-Nya untuk mengangkat anda tinggi di atas ribut.

Ada ayat dalam Bible yang mengatakan “orang-orang yang percaya kepada Tuhan akan naik dengan sayap seperti Helang; mereka akan lari dan tidak menjadi weary; mereka akan berjalan kaki dan tidak pengsan.”

Kita boleh melonjak dengan Helang itu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *