Melalui ubat-ubatan yang betul dan Keepfit pra kencing manis boleh sembuh

Melalui ubat-ubatan yang betul dan Keepfit pra kencing manis boleh sembuh

Diabetes jenis II telah menjadi satu wabak yang agak sudah lewat. Orang-orang yang lebih banyak dan lebih banyak yang diiktiraf dengan ini berpotensi keadaan yang mengancam nyawa. Kencing manis jenis II soalan set di kemudian nanti dalam kehidupan, walaupun orang-orang yang lebih muda akan mengiktiraf setiap hari dengan keadaan ini. Menurut Persatuan Diabetes Amerika, kira-kira 54 juta orang di Amerika Syarikat mempunyai pra kencing manis. Pra diabetes adalah satu bentuk yang di mana tahap glukosa darah adalah lebih tinggi daripada biasa tetapi tidak cukup tinggi untuk dianggap diabetes jenis II. Walaupun pra diabetes bukanlah penyakit tengahtengah, ia juga boleh menyebabkan isu-isu di tengah-tengah dan aliran darah jika tidak dirawat.

Berita baik berhubung dengan pra diabetes adalah bahawa dengan diet yang betul dan perhatian doktor, anda boleh mendapatkan sekitar didiagnos dengan diabetes jenis II. Keadaan boleh pulih dengan sendirinya, tetapi ia akan mengambil usaha fungsi orang, serta pematuhan dengan arahan yang diarahkan oleh doktor anda.

Obesiti merupakan satu wabak di Amerika Syarikat dan banyak dalam masyarakat perubatan percaya bahawa ini adalah penyumbang utama kepada azab kencing manis yang sepadan. Ia adalah persetujuan umum masyarakat kesihatan bahawa darah haid adalah pelopor kepada kencing manis jenis II. Oleh itu, mereka yang mempunyai pra kencing manis boleh mencegah Bala itu dengan membuat beberapa baik untuk pilihan hidup kesihatan anda yang akan mengalih keluar mereka keperluan untuk insulin atau ubat-ubatan pada tahun-tahun kemudiannya.

Satu pendekatan untuk mengubah kesan pra diabetes adalah untuk mengekalkan berat badan yang sihat. Ini boleh mudah dicapai melalui diet pelan dan bersenam. Bagi mereka yang berfikir bahawa ia adalah masalah terlalu banyak untuk mengawal darah haid mereka atau merengek yang mereka tidak mempunyai masa untuk terus sihat, mereka perlu menghargai bahawa masa yang mereka gunakan bekerja kini boleh membasmi mereka masa yang dihabiskan di dialisis. Walaupun tidak semua penghidap kencing manis mengalami kegagalan buah pinggang, banyak melakukan. Dan apabila buah pinggang gagal, pesakit ini perlu menghabiskan banyak jam setiap minggu, disambungkan kepada sebuah mesin yang berfungsi sebagai buah pinggang mereka.

Orang-orang yang merungut bahawa mereka tidak mahu memberi perhatian kepada tabiat pemakanan mereka boleh diingatkan bahawa ia adalah lebih mudah untuk mengawasi mereka pelan pemakanan daripada untuk menyuntik diri sendiri dengan insulin atau memantau tahap glukosa darah mereka berkali-kali sehari. Orang yang menganggap bahawa makanan yang tinggi karbohidrat adalah lebih murah daripada pilihan yang lebih sihat boleh diingatkan perbelanjaan ubat-ubatan dan doktor lawatan bagi orang-orang yang enggan mengawal keadaan mereka serta-merta.

Walaupun sesetengah orang sebelum dilupuskan ke kencing manis disebabkan faktor-faktor genetik, sebahagian yang lain memperoleh Bala ini makan terlalu banyak karbohidrat yang buruk, yang tidak aktif dan tidak menjaga berat badan yang sihat. Jika anda telah dinasihatkan bahawa anda mempunyai pra kencing manis, jangan bimbang. Anda boleh mengubah keadaan ini. Memulakan kerja untuk keluar rejim, walaupun ia hanya melibatkan berjalan. Lihat pada indeks glisemik yang menerangkan yang Menu pesakit kencing manis perlu menjaga diri daripada dan perlu kepada cadangan-cadangan.

Lihat profesional penjagaan kesihatan anda mengenai sedang meletakkan pelan kehilangan berat badan dan pastikan dia terus menyemak tahap glukosa darah anda. Kencing manis Pra tidak bertukar menjadi penyakit kencing manis jenis II. Dengan membangunkan gaya hidup yang sihat, anda boleh mengubah keadaan ini dan menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *