Melakukan carian rekod perkahwinan Vermont ruangan

Melakukan carian rekod perkahwinan Vermont ruangan

Setelah itu cincin perkahwinan di jari menandakan bermulanya satu perjalanan baru – satu jalan yang boleh kekal sepanjang hayat. Sememangnya sambutan dua jiwa Bersatu bersama-sama. Keluarga dan rakan-rakan akan berkumpul untuk meraikan hari ini sangat istimewa dengan muzik dan makanan. Lebih-lebih lagi, dengan peristiwa ini, kertas-kertas yang penting perlu dilengkapkan bagi pemfailan rekod perkahwinan Vermont.

Di Vermont, individu-individu yang ingin berkahwin akan mandat untuk bekalan kerani bandar untuk ID Kad seperti lesen pemandu atau salinan sijil kelahiran mereka. Ia juga diperlukan bahawa mereka mengemukakan nama-nama ibu ibu mereka dan tempat kelahiran ibu bapa mereka. Di samping itu, anda tidak perlu untuk menjadi warganegara di negeri Vermont untuk berkahwin di tempat ini. Namun, pasangan perlu memohon lesen di lokasi di mana salah seorang daripada mereka hidup.

Apabila pasangan berkenaan memperoleh permit perkahwinan, mereka membawa ke officiant satu, seseorang individu yang bertauliah untuk melaksanakan perkahwinan, yang mengesahkan dan tarikh ia bertukar semula kepada ejen bandar. Kerani bandar menginap kemudian dokumen, fail sijil, dan menghantar dua salinan yang disahkan kepada Jabatan Kesihatan. Bagi individu-individu yang telah berkahwin dahulu, salinan rasmi kertas perceraian mereka diperlukan. Selain itu, salinan sijil kematian adalah penting jika individu rakan mati.

Di sisi lain, mendapatkan sijil Kesatuan di rantau ini boleh dilakukan dengan beberapa langkah. Jabatan Kesihatan atau Arkib Negara dan rekod pentadbiran mengendalikan data tersebut. Tetapi bergantung kepada berapa lama perkahwinan itu telah berlaku, sebagai contoh, sekiranya sudah lebih lima tahun, anda perlu menghubungi Arkib Negara dan rekod pentadbiran. Orang-orang yang lebih rendah daripada yang boleh dipesan dari Jabatan Kesihatan.

Terdapat caj sama sebanyak $10 bagi anda untuk mendapatkan satu salinan fail asli. Anda perlu mengisi borang permohonan yang menyatakan bila dan di mana upacara perkahwinan berlangsung, nama pasangan dan birthdates mereka dan juga nama penuh ibu bapa mereka. Menunjukkan butir-butir yang berikut: nama lengkap, alamat dan maklumat perhubungan, sambungan kepada suami dan isteri dengan sebab mencari anda.

Rekod perkahwinan adalah penting pada masa kini. Mereka adalah penting untuk menyelidiki ke dalam kepingan berkaitan data syarat perkahwinan seseorang individu. Ini boleh digunakan untuk penyelidikan analisis atau genealogical. Mengesan Salasilah keluarga anda boleh semata-mata dijalankan melalui sumber-sumber ini. Walaupun terdapat pelbagai kaedah untuk memperoleh data tersebut hari ini, masih, anda tidak perlu menjadi bermasalah. Hari ini, anda dengan mudah boleh mendapatkan maklumat ini melalui pembekal khidmat percuma atau berasaskan yuran. Kedua memberikan keputusan yang cemerlang dalam tempoh masa yang singkat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *