Meladerm sebenarnya berfungsi untuk pemutihan kulit?

Meladerm sebenarnya berfungsi untuk pemutihan kulit?

Percaya atau tidak, hampir tiap-tiap orang telah diuruskan dengan beberapa bentuk hyperpigmentation (Ya walaupun anda). Ingat orang tompok-tompok hitam yang ditinggalkan daripada jerawat lama dalam usia remaja? Well, itulah hyperpigmentation. Walaupun jeragat dan kerosakan matahari dipertimbangkan hyperpigmentation. Pada asasnya, mana-mana kawasan kulit yang lebih gelap daripada nada semulajadi anda adalah hasil daripada pembentukan pigmen yang berlebihan. Ringkasnya, warna dalam kulit kita datang daripada pigmen melanin yang dipanggil. Melanin ditubuhkan di dalam kulit kita dan dicipta untuk melindungi badan kita dari sinaran UV yang merosakkan matahari. Apabila terlalu banyak melanin ditubuhkan di kawasan setempat (yang dihasilkan di tempat gelap atau tampalan), kita menyebutnya sebagai hyperpigmentation.

Hyperpigmentation merupakan satu masalah kulit yang biasa yang boleh mengambil pelbagai bentuk yang berbeza. Pada asasnya, gelap mana-mana kawasan kulit berwarna boleh dipertimbangkan hyperpigmentation – bintik-bintik, parut jerawat, penjagaan melasma, nada kulit tidak sekata, pancaran matahari, dan lain-lain. Menyebabkan pigmentasi tersebut boleh juga berbeza-beza antara individu. Dalam banyak kes, matahari bertanggungjawab – sebagai UV merosakkan sinar merangsang pengeluaran melanin di kulit. Kadang-kadang punca adalah dalaman – perubahan hormon, jerawat, dan sebagainya. Dan dalam kes-kes yang lain, punca sesuatu luar seperti terbakar kimia atau parut pembedahan. Walaupun ia biasanya menimbulkan kemudaratan kepada kesihatan anda, masalah berjeragat ini boleh menggalakkan, terutamanya Bilakah ia berlaku di muka!

Atas sebab ini, ramai orang mencari krim untuk membantu meringankan kawasan berpigmen ini gelap pemutihan kulit. Sebelum ini, rawatan yang paling biasa adalah hydroquinone-kulit sintetik pemutihan ramuan yang terdapat dalam kedua-dua menukarkan “lenyap krim” dan preskripsi yang berasaskan kulit pelunturan krim. Walau bagaimanapun, berkat kemajuan moden, Terdapat banyak alternatif yang baru di pasaran semalam.

Hydroquinone, kimia yang digunakan dalam pemprosesan foto, adalah kulit biasa pemutihan ramuan yang digunakan di seluruh dunia. Ia adalah perencat melanin yang juga dikenali sebagai sitotoksik apabila digunakan pada kepekatan yang tinggi. Disebabkan oleh kebimbangan Kesihatan, sesetengah negara telah mengharamkan bahan ini benar-benar. Di Amerika Syarikat, ianya masih boleh didapati pada kepekatan 2% dalam formulasi yang dipohon di kaunter dan sehingga 4% (dan dalam kes-kes tertentu walaupun 10%) oleh preskripsi. FDA kini sedang menimbangkan pengharaman ke atas semua produk-produk over-the-counter hydroquinone di Amerika Syarikat disebabkan oleh isu-isu keselamatan. Atas sebab ini, ramai yang memilih untuk menggunakan alternatif untuk hydroquinone dan akibatnya, pengeluar produk kosmetik telah bertindak dengan memperkenalkan bahan-bahan baru yang meniru sifat pemutihan kulit yang tetapi tanpa kesan sampingan yang berbahaya. Beberapa alternatif lebih popular termasuk asid kojic, arbutin, vitamin C dan AHA (alpha hydroxy asid).

Salah satu produk yang lebih popular di pasaran ialah di Meladerm pigmen mengurangkan kompleks (yang ada a mouthful!) oleh Civant penjagaan kulit. Pembentukan Meladerm menggabungkan banyak pemutihan bahan-bahan ke dalam satu krim kulit yang paling berkesan. Antara yang aktif utama termasuk asid Kojic, Alpha-Arbutin, ekstrak likuoris dan asid laktik yang hanya untuk menamakan beberapa. Bahan-bahan kerja ini bersama-sama agar bertindak secara sinergi untuk menghalang pengeluaran melanin di kawasan-kawasan hyperpigmented. Produk ini juga mengandungi liposomes maju yang membolehkan bahan-bahan untuk menembusi jauh ke dalam kulit. Ini boleh mengurangkan hyperpigmentation dalam sebilangan besar kes tanpa penggunaan hydroquinone. Bagi kebanyakan orang, keputusan awal dengan Meladerm dilihat dengan cepat dalam tempoh hanya beberapa minggu – dengan keputusan lebih ketara selepas kira-kira 2-3 bulan penggunaan yang berterusan. Daripada banyak testimoni positif yang dipaparkan di internet, ia adalah jelas bahawa Syarikat Civant melakukan kerja rumah mereka apabila mencipta Meladerm formula.

Meladerm adalah hanya salah satu daripada banyak pilihan yang ada kepada pengguna. Terdapat beratus-ratus berbeza kulit pemutihan produk-produk yang tersedia secara dalam talian dan di kedai-kedai tempatan. Malah, hampir tiap-tiap syarikat kosmetik yang utama membawa sendiri talian pemutihan krim kulit. Di sesetengah negara, lighteners kulit juga digunakan untuk “mencerahkan” atau “whiten” seluruh muka. Di Amerika Syarikat Walau bagaimanapun, kebanyakan orang menggunakan produk-produk untuk merawat discolorations gelap, bintik-bintik atau nada kulit tidak sekata. Apa jua mana yang boleh, ia adalah jelas bahawa lighteners kulit ini adalah permintaan banyak. Walaupun hydroquinone adalah satu penyelesaian yang berkesan bagi hyperpigmentation, sekarang adalah ia satu perkara yang sebelum ini. Kebanyakan orang yang tertarik dengan alternatif yang lebih semula jadi, dan dengan produk-produk seperti Meladerm, ia adalah jelas bahawa pengilang akan melayani keperluan pengguna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *