Meditasi dan itu ilham Entrainment

Meditasi dan itu ilham Entrainment

Begitu banyak telah ditulis tentang meditasi, tetapi tidak begitu banyak telah ditulis tentang itu ilham entrainment. Malah, kebanyakan orang mungkin pernah mendengar istilah “itu ilham entrainment”. Dalam artikel ini, saya berharap untuk mendedahkan bagaimana meditasi dan itu ilham entrainment memuji antara satu sama lain dan tidak boleh dipisahkan. Saya juga menyatakan bahawa itu ilham entrainment boleh digunakan sebagai pintasan ke meditasi.

Meditasi yang ditakrifkan

Walaupun terdapat pelbagai takrifan bagi meditasi yang salah satu definisi yang utama bagi meditasi adalah stillness fikiran, melepaskan badai dan mengganggu pemikiran dan emosi, dan untuk masa yang kekal kepada inwardly. Orang-orang yang menceburi bidang cenderung menggunakan meditasi Kosongkan fikiran mereka dan memberi tumpuan kepada hanya satu fikir, mungkin berfikir tentang bagaimana untuk menyelesaikan masalah tertentu, atau menghiburkan pemikiran idea baru. Orang-orang yang rohani lebih cenderung menggunakan meditasi untuk stilling fikiran mereka supaya mereka boleh menumpukan tenaga dan aspirasi pada Ilahi dalam lingkungan mereka. Tetapi kita hampir tidak akan menggaru permukaan dalam mentakrifkan meditasi dalam apa-apa terma yang mudah.

Meditasi dan gelombang otak

Secara saintifik bercakap meditasi pada asasnya mengubah gelombang otak seseorang. Negeri-negeri itu ilham yang berbeza adalah berkaitan dengan faedah yang berbeza dan pengalaman. Contohnya Bilakah minda anda berlumba, tertekan, terperangkap tidak dapat berehat atau masih, mungkin dalam kegawatan emosi, alasan, membenci, pahit, menjerit atau keliru, perlumbaan km a zillion dll yang kedua, anda mungkin telah diplagkan ke negeri itu ilham di beta atau tahap gamma juga. Sebahagian besar daripada kita hidup kehidupan sehari-hari kita waking di peringkat beta. Walaupun kami secara umumnya orang tenang kita masih boleh pada tahap beta jika kami tidak dapat berehat atau mental para intelektual. Jika kita merasa kita sentiasa perlu menjadi sibuk dengan sesuatu yang kita mungkin hidup terlalu banyak pada beta yang hidup, dan dalam jangka panjang ini boleh menyebabkan penuaan pra-matang, tekanan, masalah kesihatan, isu-isu emosi, dan sebagainya. Beta sihat adalah ok. Tetapi otak kita boleh juga beta berwayar yang tidak baik.

Meditasi membantu melatih otak untuk menjadi lebih disegerakkan dan seimbang. Tempoh amalan meditasi biasa membantu membawa otak dari gamma atau beta tahap ke tahap alpha yang lebih santai, atau bahkan lebih mendalam tahap theta, dan akhirnya dalam meditasi yang sangat mendalam dan kuat anda boleh sampai ke tahap delta. Delta adalah sebuah negeri yang sangat memberi kehidupan, pasti fikiran, tetapi sedikit sampai ia sering tidak cukup, walaupun ketika mereka tidur.

Berikut adalah keterangan ringkas mengenai negeri-negeri itu ilham yang beta, alpha, theta dan delta:

Beta gelombang (13 hingga 40 Hz) – Beta dikenal pasti dengan pemikiran yang aktif, sibuk atau bimbang dan kepekatan yang aktif.

Gelombang Alpha (8 hingga 12 Hz) – apabila kita mula berehat atau mula mendapatkan drowsy, tetapi sedang masih sedar dan sedar, apabila kita bermimpi hari, kita berada di tahap alpha.

Gelombang Theta (4 hingga 8 Hz) – apabila kita sedang tidur dan mempunyai mimpi, dan pengalaman rapid eye movement (REM), dan mempunyai hallucinations, dan walaupun kita mengalami meditasi yang mendalam, kami berada di tahap theta. Bila kita mimpi (ini adalah apabila anda sedar ketika anda bermimpi) kami berada di tahap theta.

Gelombang Delta (0 hingga 4 Hz) – gelombang Delta adalah biasanya dikaitkan dengan aktiviti otak yang mendalam, perlahan yang ditemui di dalam tidur nyenyak. Gelombang Delta berpengalaman terutamanya dalam bayi yang baru lahir, serta orang dewasa yang sihat di idamkan nyenyak, atau di negara-negara yang sangat mendalam otak meningkatkan, pembersihan emosi, meditasi renewing tubuh badan.

Perbezaan antara meditasi dan tidur

Sekarang anda akan mungkin berfikir untuk diri sendiri: “apa gunanya di bertafakur kerana saya masukkan alpha, theta, dan kadang-kadang delta peringkat setiap kali saya tidur? Jika saya tidur 6-8 jam malam kemudian saya tidak pada dasarnya menerima faedah yang sama saya akan menerima jika saya telah melakukan 6 – 8 jam meditasi sehari untuk seluruh hidup saya?”

Tujuan utama di sini adalah mendalam, dreamless tidur pada peringkat delta. Kebanyakan orang tidak tidur dalam cukup di mana manfaat nyenyak pasti berlaku. Tetapi jika anda mengambil walaupun hanya sebuah “power nap” untuk satu atau dua jam dan masukkan tidur yang mendalam, dreamless pada peringkat delta pada masa itu, apabila anda bangun dan datang daripada ia ada rasa baru kehidupan, tenaga, kesedaran kesejahteraan anda. Di dalam meditasi idamkan anda memasuki tahap yang sama, kecuali bahawa anda sedang bangun sebaliknya tidak sedarkan diri. Apabila anda boleh memasukkan yang mendalam yang menyegarkan keadaan kesedaran ketika masih sedar maka anda boleh membawa ke atas keadaan minda itu dalam kehidupan sehari-hari anda dan menjadi intipati yang anda amat mendalam dalaman anda yang paling. Ia mengambil masa perjalanan amalan dan harian ke tempat yang mendalam dalam.

Ringkasnya meditasi dalam konteks ini adalah sebuah negeri yang keempat kesedaran yang unik kerana ia terdiri daripada kesedaran yang tinggi dengan fungsi mental atau fisiologi yang sangat rendah. Meditasi adalah kesedaran semangat dalaman kami, serta keakraban semangat kami. Semua orang datang “pre-wired” dengan keupayaan jenis kesedaran menuntut ilmu kebatinan yang tenang ini. Sayangnya sedikit pernah mencapai semasa tidur normal. Tetapi meditasi sehari-hari boleh membantu anda tidur yang menjadi lebih mendalam.

Apabila mencapai tahap delta yang mendalam semasa tidur kami berasa begitu banyak disegarkan semula dan memberikan nafas baru apabila kita bangun. Apabila kita jatuh ke dalam tidur nyenyak, ego hilang kerana semua keluar pengaturcaraan mental dan minda brainwashed, kita akan lebih dekat kepada kami tidak bersalah yang asli. Dekatlah kita ke “rumah” jadi untuk bercakap lebih banyak Ulang dan sihat kita berada dalam kehidupan kita sehari-hari.

Ini jelas membuktikan bahawa rahsia mencapai kesegaran dan ketenangan terletak dalam, bukan di luar. Matlamat meditasi adalah untuk menjadi sedar semasa anda melalui mimpi dan nyenyak Syarikat fikiran anda, dan baki sedar apabila anda berada dalam semangat anda sehingga untuk berbicara. Dan kemudian matlamat (amalan membuat sempurna) yang dibawa ke atas kesedaran bahawa dalam kehidupan seharian anda dan mengekalkan ia dengan hidup intuitif. Ini adalah apabila makeover seluruh hidup untuk mengambil tempat yang peraturan agama kelakuan dan moral dan etika hidup semua tetapi tiruan murah sesuatu yang semulajadi dan spontan kerana pengalaman sebenar “melihat Allah” dalam salah satu yang. Tapi itu perkara yang lain.

Itu ilham Entrainment: Pintasan ke meditasi

Penekanan utama dalam artikel ini berkaitan dengan kaedah pintasan untuk ke negeri jauh masuk di mana manfaat meditasi fizikal, mental, emosi dan rohani secara semulajadi mengikut. Ini adalah di mana “itu ilham entrainment” datang.

Apa itu ilham Entrainment?

Itu ilham entrainment adalah kelebihan utama yang terbukti secara saintifik mampu otak/minda teknologi. Profesional dalam bidang psikologi, neurologi, kesihatan dan bantu diri mula menggunakan kuasa itu ilham entrainment dalam kerja-kerja mereka dengan pesakit dan pelanggan. Kemajuan dalam keberkesanan itu ilham entrainment telah menjadi penting dan mendapat tanah.

Wikipedia mentakrifkan itu ilham entrainment begini:

“Itu ilham penyegerakan atau”itu ilham entrainment,”adalah mana-mana amalan yang bertujuan untuk menyebabkan kekerapan itu ilham yang jatuh ke dalam langkah dengan rangsangan secara berkala dengan kekerapan yang sesuai untuk otak-Negeri dimaksudkan (sebagai contoh, untuk mendorong tidur). Ia bergantung kepada jawapan “berikutan kekerapan”, satu fenomena yang berlaku secara semulajadi di mana otak manusia mempunyai kecenderungan untuk menukar kekerapan EEG dominan terhadap kekerapan rangsangan luar yang dominan. Rangsangan tersebut mungkin aural, seperti dalam kes binaural rentak, monaural rentak dan nada isochronic, atau kalau visual, sebagai dengan impian-Mesin, gabungan kedua-dua dengan mesin rumah, atau radiasi elektromagnet pun.”

Sepanjang abad-abad dan hari ramai orang menggunakan kaedah berbeza dalam cubaan untuk memasuki keadaan dalam meditasi. Sesetengah menggunakan teknik-teknik pernafasan. Sesetengah menggunakan melaungkan, lain menggunakan tarian, instrumen, muzik, latihan devotional dan begitu banyak lagi. Semua ini adalah kaedah yang berbeza digunakan pada dasarnya entraining otak dan mengurangkan frekuensi itu ilham kepada keadaan minda di peringkat alpha, theta atau delta.

Juga digunakan oleh sesetengah untuk memasuki negeri-negeri dalam meditasi adalah itu ilham mp3 atau cd yang disemai dengan rentak binaural, monaural rentak atau nada isochronic. Ia telah telah didokumenkan secara saintifik bahawa tempoh tetap itu ilham entrainment melalui mendengar cd atau mp3 yang tertanam dengan betas binaural, monaural rentak, atau warna-warna isochronic boleh membawa kepada peningkatan dalam ketenangan emosi secara keseluruhan, bersantai, ketenangan dalam jiwa, kecerdasan, kreativiti, fokus dan kejelasan mental juga meningkatkan ingatan, meningkatkan IQ dan mewujudkan peningkatan tenaga, dan pengurangan dalam tahap tekanan. Ini adalah faedah yang sama satu pengalaman semasa meditasi.

Semua maklumat ini saya berkongsi mungkin berbunyi rumit dan kompleks dalam beberapa kes. Hakikatnya adalah bahawa anda tidak lagi perlu untuk memahami dengan tepat bagaimana proses ini berfungsi daripada apa yang anda perlu tahu bagaimana enjin di atas kapal terbang yang bekerja untuk mendapatkan anda dari satu destinasi yang lain. Apa yang anda benar-benar perlu tahu adalah bahawa itu ilham entrainment adalah sangat berkesan dan sesuai dengan mudah ke dalam rutin harian anda. Hanya 20 minit ke satu jam sehari mendengar itu ilham entrainment mp3 atau cd anda mula mengaut ganjaran.

Berkualiti tinggi itu ilham Mp3 & CD (dengan sampel percuma)

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai meditasi dan itu ilham entrainment, dan juga mendengar mp3 sampel yang tertanam dengan binaural beats, monaural rentak dan nada isochronic, sila klik pada mana-mana pautan dalam kotak sumber penulis di bawah. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca artikel ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *