Meditasi chakra – manfaat kesihatan Chakra meditasi

Meditasi chakra – manfaat kesihatan Chakra meditasi

Walaupun meditasi biasanya dikenali sebagai amalan sebahagian besarnya spiritual, ia juga mempunyai banyak manfaat kesihatan. Teknik yoga dan meditasi sedang dilaksanakan dalam pengurusan hidup yang mengancam penyakit; dalam transformasi struktur molekul dan genetik; dalam pembalikan bagi penyakit mental, dalam mempercepatkan program pembelajaran, persepsi dan komunikasi luar fizikal, menyelesaikan masalah dan fizik Atom dan nuklear; dalam mendapatkan lebih baik pemahaman ekologi; dalam pengurusan gaya hidup dan masalah dunia masa depan.

Dalam agama Hindu dan beberapa agama Asia yang lain, meditasi tumpuan seimbang chakra badan. Madara yang boleh dianggap sebagai sebuah pusat tenaga. Secara tradisi terdapat tujuh, meningkat dari pangkal tulang belakang ke bahagian atas kepala. Semua tenaga, sama ada fizikal, emosi, mental dan spiritual, terletak di dan dipindahkan antara seimbang chakra ini.

Meditasi Madara adalah yang aktif, jenis duduk meditasi direka untuk mempromosikan sambungan yang lebih jelas dengan seseorang lebih tinggi kesedaran manakala pada masa yang sama
membawa yang mendalam yang penyembuhan sistem seluruh tenaga anda.

Meditasi ini adalah panduan, alat untuk anda. Dan, oleh semua cara, sekiranya anda whisper inner dan tinggi diri yang ianya sendiri panduan untuk anda semasa meditasi ini, sila ikuti ia kerana ia mengetahui apa yang mungkin anda perlukan. Tiada cara yang betul atau salah untuk melakukan meditasi ini dan anda akan tidak diadili Walau bagaimanapun anda melakukannya. Tafakur membawa amalan untuk membina sehingga lagi tempoh masa. Orang-orang yang hanya bermula amalan meditasi sering berasa bahawa mereka mendapat di mana tiada, tidak melihat apa-apa atau berasa bahawa mereka terlepas keluar pada sebahagian darinya.

Terdapat dua cara untuk bermeditasi terakhir yang seimbang chakra sebagai foci. Yang pertama adalah meditasi yang mudah yang boleh dilakukan selagi anda tahu nama-nama yang (tiada mantra tertentu diperlukan). Seimbang chakra yang tujuh adalah seperti berikut mengikut susunan dari bawah badan ke atas: Muladhara (dasar tulang belakang), Svadhisthana (antara tulang pelvis dua), Manioura (pada solar plexus), Anahata (tahap dengan jantung), Vishudda (kerongkong), Ajna (pada mata ketiga) dan Sahasrara (Mahkota di kepala). Setiap chakra terletak di sepanjang tulang belakang. Tumpuan secara ringkas setiap chakra dan berfikir namanya di kepala anda. Lakukan ia dalam order reverse, bermula di bahagian atas jika anda mahu. Sebagai satu penyelesaian, berkata tiga OM mantras.

Apabila bekerja dengan seimbang chakra dengan cara ini, anda boleh meningkatkan kesedaran kewujudan mereka melalui amalan-amalan yang menuntut ilmu kebatinan. Maka, kerana amalan itu membangun, anda boleh mula untuk mendapatkan keadaan lebih tinggi kesedaran tenaga kreatif yang mengalir melalui seimbang chakra anda, yang seterusnya akan memberi Ijazah yang lebih besar daripada ketenangan dan kepuasan dalam kehidupan sehari-hari.

Bersenam mempunyai kesan pembersihan — dari segi fizikal dan etherically. Secara fizikal, perkara buangan dan toksin disingkirkan melalui peluh. Apabila seseorang menjalankan, aura tenaga badan pulsate; whitish kelabu terang atau tenaga digunakan sehingga diusir dan tenaga pranic segar tertarik. Yang seimbang chakra, Meridian ini dan organ-organ dibersihkan sehingga digunakan tenaga dan tenaga yang berpenyakit. Edaran darah dan pranic akan bertambah baik dengan senaman. Badan terasa ringan dan yang lebih baik selepas bersenam. Senaman fizikal adalah satu kemestian untuk mengekalkan badan yang bersih, sangat vitalized dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *