Medicare tambahan insurans dan Kumpulan kesihatan

Medicare tambahan insurans dan Kumpulan kesihatan

Bagaimana jika anda sedang beralih umur 65 (yang membuatkan anda layak untuk Medicare) dan kini mempunyai insurans kesihatan Kumpulan? Itulah soalan yang lebih umum seperti orang mendapati bahawa mereka perlu (atau ingin) kerja lepas umur 65.  Masalah hari di pasaran mungkin tidak akan membantu sebanyak mana orang memikirkan semula tempoh masa untuk bersara. Mari kita lihat apa yang anda perlu untuk mempertimbangkan apabila memasang berusia 65 semasa masih ditawarkan insurans kesihatan Kumpulan.

Pertama, Kaveat yang cepat. Situasi setiap orang adalah berbeza apabila ia datang kepada kumpulan insurans kesihatan jadi ia adalah penting untuk membincangkan pilihan tertentu anda dengan insurans tambahan Medicare yang berlesen. Kami akan pasti cuba untuk meliputi beberapa sebatan yang luas dan memberi panduan umum yang menangani sebahagian besar daripada kebimbangan apabila berada dalam situasi ini. Langkah pertama adalah mencari pilihan anda.

Banyak keputusan ini datang kepada adalah insurans kesihatan Kumpulan anda semasa kaya bagaimana dan apa yang ia bayaran anda. Jika anda mempunyai faedah-faedah yang benar-benar kaya pada sangat rendah (atau tidak) kos kepada anda, ia mungkin masuk akal di insurans kesihatan Kumpulan anda. Perlu diingat bahawa meninggalkan kumpulan insurans kesihatan adalah acara yang layak untuk terbitan dijamin Medicare dan tambahan Medicare insurans apabila anda meninggalkan (dengan tetingkap masa diberikan kursus) jadi anda secara amnya tidak mempunyai masalah dari segi kelayakan jika anda kekal pada rancangan Kesihatan Kumpulan. Ada penalti kerana menunda untuk mendaftar untuk Bahagian B dengan Medicare bergantung kepada keadaan tertentu anda supaya sesuatu untuk double check. Bahagian B adalah diperlukan untuk mendapatkan tambahan Medicare jadi ini adalah satu pertimbangan yang penting. Andaikan anda tidak salah satu yang bertuah (semakin) langka yang mempunyai liputan yang besar tanpa sebarang kos. Bagaimana anda membandingkan perlindungan sedia ada anda dan apa yang boleh didapati dengan Medicare? Soalan yang baik dan ada yang tiada jawapan mudah.

Pertama, anda perlu menulis asas-asas perlindungan anda: boleh ditolak, copay, RX perlindungan maksimum dari poket dan sudah tentu, anda premium bulanan (atau lebih baik lagi, Tahunan). Seterusnya, Ketahui apa yang anda Bahagian B akan kos anda. Bahagian B adalah bahagian Medicare yang membayar kos doktor. Anda biasanya tidak perlu membayar untuk Bahagian A (tidak lagi, anyway) yang merupakan kemudahan berasaskan penjagaan tetapi Bahagian B akan kos kebanyakan orang premium bulanan. Mengetahui apa yang ini akan menjadi tapak medicare.gov atau keselamatan sosial. Kebanyakan maklumat ini boleh didapati di laman web hari ini sebaik sahaja anda mendaftar. Itulah langkah pertama. Menganggap bahawa pembayaran Bahagian B anda akan meningkat dari masa ke masa kerana Medicare digalas dan akan selama beberapa dekad. Bahagian B sedang cara diuji yang bermaksud bahawa pendapatan anda akan memahami perbelanjaan anda. Seterusnya, Ketahui apa yang pelan insurans tambahan Medicare akan kos anda. Menjalankan pelan quote pada rancangan F kerana itulah yang paling popular (dan pada pendapat kami, terbaik bernilai). Kami boleh membantu anda memetik banyak berbeza, kuat pembawa di kawasan anda untuk memastikan anda mendapat tambahan Medicare yang terbaik petikan yang disediakan. Kita hampir tiada. Sekarang, kita perlu juga mengetahui apa kos akan bagi bahagian D ubat-ubatan alamat yang mana kos. Kami juga boleh membantu dengan ini. Jadi mereka adalah kos input untuk melihat. Bagaimana pula dengan faedah?

Medicare dan pelan F, anda boleh mengharapkan sedikit daripada poket perbelanjaan bagi isu-isu kesihatan. Terdapat beberapa kos yang berkongsi dengan ubat-ubatan melalui bahagian D tetapi kebanyakan pelan kesihatan Kumpulan mempunyai manfaat yang sangat serupa juga jadi itulah mungkin diabaikan. Dengan semua perkara yang berkaitan dengan insurans kesihatan, ia datang kepada keutamaan anda campuran kos/faedah. Kumpulan boleh menjadi kaya tetapi lebih mahal. Keutamaan anda mungkin untuk mengurangkan kos ini dan menyerap lebih banyak risiko. Sekali lagi, ini adalah pilihan peribadi.

Satu lagi pertimbangan penting adalah perlindungan bergantung. Bagaimana jika anda pasangan adalah pelan Kumpulan di bawah anda sebagai orang yang Diinsuranskan yang utama? Ini membawa satu lagi kedutan memainkan peranan. Jika mereka berada dalam Kesihatan yang baik, anda mungkin boleh untuk mendapatkan insurans individu/keluarga mereka dan kemudian pergi Medicare (menganggap akal kewangan). Jika mereka mempunyai isu-isu kesihatan, mereka mungkin mempunyai pilihan Cobra yang tetapi hanya untuk 18 bulan (kadang-kadang 36 bulan). Mungkin berubah pada 2014 tetapi anda boleh menjangka kos untuk menukar serta (lebih tinggi). Sekali lagi, ini terdapat banyak pertimbangan apabila melihat Kumpulan perlindungan berbanding Medicare. Sudah tentu, kami gembira untuk membantu pergi ke atas keadaan tertentu anda apabila anda menjalankan kutipan tambahan Medicare anda.

Dennis Jarvis adalah ejen insurans berlesen yang menumpukan perhatian kepada insurans tambahan medicare.  Mencari lebih banyak artikel dan panduan tentang rancangan medigap.

Dennis Jarvis adalah ejen insurans berlesen yang menumpukan perhatian kepada insurans tambahan medicare. Mencari lebih banyak artikel dan panduan pada

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *