Medicare penipuan dan penyalahgunaan: Paling menguntungkan penjagaan kesihatan jenayah di Amerika Syarikat

Medicare penipuan dan penyalahgunaan: Paling menguntungkan penjagaan kesihatan jenayah di Amerika Syarikat

Medicare penipuan dan penyalahgunaan kos pembayar cukai kira-kira $60 bilion setahun. Ia adalah salah satu jenayah yang terpantas dan paling menguntungkan di Amerika Syarikat Program insurans kesihatan kerajaan yang meliputi 46 juta warga tua dan Kurang Upaya rakyat Amerika yang dirampas oleh tawaran preying serigala pada pesakit, doktor, pembekal, dan kekurangan pengawasan sistem itu sendiri.

Menurut Presiden Obama, Medicare penipuan dan penyalahgunaan adalah mengisi mewujudkan defisit belanjawan Persekutuan yang besar. Tempahan, beliau menjelaskan bahawa kita boleh membayar untuk penjagaan kesihatan pembaharuan jika kita boleh menghapuskan Medicare penipuan, penderaan, dan membuang sama sekali.

Walaupun benar-benar menghapuskan Medicare penipuan tidak sepenuhnya realistik, membendung jenayah yang semakin meningkat boleh memberi penjagaan kesihatan kepada ramai rakyat Amerika yang lebih banyak dan berhenti lapisan poket individu, cincin jenayah dan rasuah pembekal penjagaan kesihatan yang mencuri sejumlah besar separuh trilion dolar dalam manfaat Medicare setiap tahun.

Contoh Medicare penipuan dan penyalahgunaan adalah seperti pelbagai kerana mereka secara meluas. Satu kes berprofil tinggi yang baru terlibat sindiket jenayah Armenian-Amerika yang mencuri identiti pesakit dan doktor untuk persediaan berpuluh-puluh klinik-klinik yang palsu. Operasi ini, yang merupakan salah satu skim penipuan Medicare terbesar dalam sejarah Amerika Syarikat, menyebabkan di lebih daripada $35 juta dalam bil yang menyalahi undang-undang.

Medicare penipuan dan penyalahgunaan kes lain, sembilan Hospital di tujuh Negeri telah diperintahkan untuk membayar $9.4 juta di denda untuk menjaga pesakit dalam sekelip mata selepas menjalani apa biasanya adalah satu prosedur belakang pesakit. Di hospital-hospital secara fraud dibilkan Medicare bagi perkhidmatan yang tidak perlu. Dalam kes yang masih lagi, lapan jururawat di Florida dibawa keluar untuk $18.7 juta Medicare penipuan penipuan di mana mereka palsu fail pesakit untuk membuat ia kelihatan bahawa mereka memerlukan penjagaan kesihatan utama perkhidmatan yang mereka tidak perlukan atau menerima.

Walaupun ini adalah hanya beberapa daripada banyak jenis Medicare komplot penipuan dan penderaan berlaku setiap tahun, mereka menunjukkan yang segera perlu berhati-hati tentang mencegah penipuan Medicare. Daripada mengenakan bayaran bagi tahan lama peralatan perubatan (DME) tidak pernah diterima untuk menggunakan maklumat doktor si mati terus bil pesakit, sama skim penipuan dan penyalahgunaan Medicare termasuk:

* Pengiklanan perundingan “percuma” kepada pesakit dengan Medicare, kemudian rakaman dan menggunakan maklumat peribadi mereka untuk keuntungan kewangan

* Menawarkan perkhidmatan penjagaan kesihatan atau DME secara percuma sebagai balasan seseorang Medicare nombor “penyimpanan rekod”

* Menubuhkan klinik rekaan dengan orang-orang yang menyamar sebagai doktor untuk mencuri maklumat peribadi dan melakukan kecurian identiti perubatan adalah lain biasa Medicare penipuan dan penyalahgunaan taktik

* Menggunakan data pesakit yang sebenar, tetapi tanpa pengetahuan mereka, untuk mencuri identiti mereka

* Tidak mematuhi peraturan FTC bendera merah yang memberi amaran syarikat penerbangan yang membayar bil-bil

* Penipuan bil untuk kerusi roda, katil hospital khusus atau DME lain juga adalah satu bentuk penipuan Medicare dan penyalahgunaan

* Falsifying tuntutan bagi prosedur-prosedur yang mahal adalah taktik biasa yang lain, seperti $5.8 juta penipuan HIV infusi skim di Miami di mana suami dan isteri pasukan defrauded Medicare dengan mengemukakan HIV tidak perlu suntikan dan infusi tuntutan

Ingat bahawa apabila penipuan berlaku Medicare, ia berlaku kepada kita semua. Jangan biarkan organisasi yang menjadi mangsa. Meletakkan pekerja anda di barisan hadapan untuk mengesan penipuan Medicare dengan menyewa sebuah penipuan penjagaan kesihatan dan pakar penderaan yang menyediakan persembahan “Makan tengahari dan belajar” untuk membantu mengelakkan, mengiktiraf dan bertindak balas terhadap penipuan Medicare. Lawati www.TheIdentityAdvocate.com. atau hubungi 310. 831. 4400 untuk belajar bagaimana untuk mencegah penipuan Medicare dan kecurian identiti perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *