McDonalds-saya jadi tidak lahir di dunia ia!

McDonalds-saya jadi tidak lahir di dunia ia!

Adakah mcdonalds yang benar-benar tidak sihat?McDonalds – Raja dipertikaikan cepat makanan, sama ada di India atau di mana sahaja di dunia telah selama bertahun-tahun, sekarang memandangkan kami orang-orang sedap kentang goreng, burger dan sama-sama mulut menyiram inovasi seperti Paneer Salsa Balut dan apa tidak, sehinggakan ia menjadi sinonim dengan Snek, kentang goreng dan burger! Manakala tiada adalah sentiasa sebuah perdebatan mengamuk tentang sama ada makanan yang dihidangkan di McDonalds adalah sihat atau tidak, sangat sedikit telah melampaui bahagian ‘Tidak sihat’ itu.

Jadi apakah yang membuat McDonald yang benar-benar tidak sihat?

Semua orang terus memberitahu kita bahawa makan burger dan kentang goreng yang tidak sihat, mereka satu-satunya titik hujah bahawa ia akan membuat kita ‘lemak’. Tetapi tiada siapa yang memberitahu kita apa sebenarnya yang akan membuat kita berat! Jadi kami memutuskan untuk menyelidiki lebih mendalam sedikit dan cuba untuk memahami bahawa faktor ‘X’ yang satu, yang menjadikan McDonalds ‘Tidak sihat’, sebaliknya kami mendapati faktor-faktor tersebut yang secara kolektif berusaha ke arah menjadikan makanan yang senang tidak begitu Happy selepas semua!

Mengapa ia harus dipanggil ‘Makan hati’?

makanan yang gembira bukanlah pada semua mealTo yang sihat bermula dengan Mari kita terlebih dahulu melihat senarai beberapa item-item paling popular yang terdapat pada McDonald menu:

* Kentang Perancis goreng (besar) – 400 kalori
* Veg Burger-110-140 kalori
* Ayam Burger – 360 kalori
* Cheese Burger – 300 kalori
* Coke besar – 310 kalori
* Kopi – 180 kalori

* Kiraan kalori diperolehi dari mcdonalds.com*

Tetapi kalori untuk dipersalahkan semata-mata untuk membuat McDonalds bahaya kesihatan dalam masa hari ini? Kami tidak fikir! Sebaliknya, kami percaya bahawa ia adalah bahan-bahan lain yang masuk ke dalam membuat burger anda jadi sedap, yang sebenarnya menyumbang kepada McDonalds yang tidak sihat dan senang makan cukup, ‘UnHappy’!

Di sini mengapa anda harus memberi Ronald miss?

Kami semua tahu akan di oleh-Ronald kini terkenal, badut – seperti angka yang bersalaman kami di pintu tiap-tiap cawangan McDonalds, manakala Ronald sering dijumpai tersenyum dan grinning, di sini adalah beberapa sebab-sebab mengapa beliau tidak begitu yakin tentang makanan yang dihidangkan,

* Berlebihan penggunaan bahan pengawet

McDonalds mengikut tradisi yang ditetapkan oleh industri makanan segera yang berlebihan penggunaan bahan pengawet, untuk di ‘T’. hidangan ini gembira tinggal ‘segar’ untuk lebih setahun!Malah McDonalds sendiri telah membuat satu kenyataan yang mengatakan bahawa mereka akan cuba dan Keluarkn Sodium benzoat dan burger. Kenyataan ini datang dalam menjawab kebimbangan kesihatan yang telah dibangkitkan oleh pakar pemakanan, mengenai campuran sodium benzoat dan asid askorbik, yang merupakan sebahagian daripada bahan-bahan yang digunakan dalam membuat bun, oleh McDonalds. Kebimbangan kesihatan yang telah dikumpulkan sebagai, Sodium benzoat pada mencampurkan dengan asid askorbik (pengawet) yang membawa kepada penubuhan kimia Benzene, yang dikenali sebagai karsinogen – bahan yang membawa kepada kanser.

Begitu juga, kentang goreng Perancis kami tercinta dan McNuggets ayam yang dilancarkan baru-baru diketahui TBHQ sebagai pengawet yang mengandungi kira-kira. TBHQ, dikenali untuk meningkatkan risiko kanser! Pengawet berbahaya yang lain yang digunakan oleh McDonalds adalah Dimethylpolysiloxane. Ia digunakan sebagai anti – berbuih ejen dan mengapa menginap McDonalds tegas menambah ejen anti-foaming kepada McNuggets ayam mereka adalah satu soalan bahawa tunggul batang tua malah yang terbaik di luar sana!

* Kentang Perancis goreng – buruk!

di sini, mengapa kentang goreng Perancis mcdonalds unhealthyThose masin, kentang goreng rangup Perancis yang anda suka munching, mengandungi bukan sahaja keledek tetapi asid sitrik sebagai sebuah pirofosfat Awetan, untuk mengekalkan warna dan TBHQ, lain Awetan bersama-sama dengan Dimethylpolysiloxane, yang digunakan sebagai agen anti-berbuih!

Dengan begitu banyak bahan kimia yang digunakan, tidaklah menghairankan bahawa kentang goreng Perancis ini menguruskan penginapan hampir segar selama hampir setahun. Tetapi bersama-sama dengan pengawet, kentang goreng Perancis akan juga dibina agak tinggi apabila ia datang ke kaunter kalori kerana pek kecil daripada kentang goreng Perancis mengandungi 250 kalori dan 140 mg natrium. Dan dengan kajian menunjukkan bahawa Perancis McDonalds fries mengandungi beberapa acrylamides, bahan yang meningkatkan risiko barah yang tinggi, anda akan juga dinasihatkan untuk memberikan butiran makanan goreng yang mendalam ini miss.

* Garam di McDonalds!

item-item makanan McDonalds mempunyai kandungan natrium, yang regualr penggunaan boleh membawa kepada masalah darah PressureMcDonalds dikenali untuk membuat penggunaan garam yang berlebihan dalam kebanyakan produk-produk. Punca utama di sini adalah goreng Perancis, dengan sebuah paket yang besar yang terdiri daripada 350 mg natrium. Seterusnya akan datang akan burger sayur-sayuran yang terkenal, yang walaupun kita terkejut dengan 450 mg kandungan sodium mereka! Sekarang jika anda Berendam kentang goreng dan burger anda ke berjenama yang disediakan oleh McDonalds anda akan menambah mg natrium 110 untuk tambahan kepada hidangan anda gembira.

Dengan Persatuan jantung Amerika mengesyorkan, pengambilan sodium terhad kepada 2,000 mg sehari atau kurang, burger dan kentang goreng tidak menimbulkan ancaman apabila dimakan sahaja. Tetapi, meletakkan hidangan gembira bersama-sama dan anda mempunyai hampir 1000 mg natrium tersebar atas meja di hadapan anda!

* Kiraan kalori menakutkan

Satu hidangan boleh menetapkan anda kembali gembira oleh sebanyak 900-1,000 caloriesAs diwakili oleh di atas disebut Jadual kalori, percutian yang biasa di McDonalds yang biasanya melibatkan munching dengan susunan Perancis kentang goreng, burger yang dan menghirup pada coke yang akan menyediakannya untuk anda kembali dengan sekitar 1100 kalori! Sekarang pergi untuk satu hidangan yang kedua daripada mana-mana item tunggal pada menu dan anda akan dibebani dengan kiraan kalori yang berhampiran dengan 1500 kalori.

Berbanding 1000 kalori ganjil yang penuh India hidangan (nasi, di chapati, penyediaan sayur-sayuran dan kari) akan meninggalkan anda dengan, 1500 kalori anda mengumpul melalui hidangan McDonald’s yang gembira pasti tidak sihat, diberikan mereka kimia tinggi, tinggi sodium dan tinggi kandungan Awetan. Belum lagi makan gembira teruk kekurangan pemakanan yang menjadikannya cukup ‘makan hati’.

Dengan keputusan yang akan jadi dengan jelas terhadap McDonalds, kami mengambil keputusan untuk menggali lebih dalam sedikit dan bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan sama, berikut adalah pandangan mengenai sama ada makanan McDonalds tidak sihat atau tidak?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *