McDonald’s “gate Mallard ayam” kebimbangan orang ramai

McDonald’s “gate Mallard ayam” kebimbangan orang ramai

Baru-baru Britain “daily mail” memetik laporan akhbar perubatan Ketua kabel berita New York, “ayam yang dijual McDonald di Amerika, mengandungi Lumpur dan petroleum komposisi kimia. Pada masa itu, keselamatan makanan jenama Snek terkenal dunia sekali lagi akan disoal.”

Penulis melihat berita yang “lagi boleh dipersoalkan”, sebenarnya kepada masalah-masalah keselamatan makanan McDonald’s dan disoal, “sekali lagi”. Hanya separuh daripada tahun ini, McDonald telah terdedah “Keselamatan” tiga kali. Yang pertama ialah “antiseptik melebihi gate” bulan Mac. Kedua ialah “kaca dengan gate kadmium” sebulan yang lalu, juga pada bulan Jun tahun ini. Yang terakhir adalah perhatian Tempahan awam, itulah “Pintu ayam”.

Untuk McDonald untuk menjual ayam ini yang mengandungi bahan kimia ini, McDonald’s Pengurus Perhubungan yang bernama Maicon dijelaskan bahawa, penggunaan perangkap polysiloxane untuk Keselamatan, tujuan untuk mengelakkan buih minyak setiap mengandungi komponen kawalan ayam dalam butyl hydroquinone per gram, media global juga kepunyaan 0.02% keselamatan rangkaian. Bukan sahaja McDonald alasan sendiri, walaupun ada pakar makanan dan Kesihatan juga menegaskan bahawa dalam ayam mesti mengandungi kimia ini, untuk mengekalkan bentuk dan tekstur, mengandungi trace ayam mallard bahan kimia kepada kesihatan tubuh manusia, tidak harus risiko terlalu besar.

Untuk memastikan makanan Pakar mengatakan, untuk membentuk dan texture kesihatan pakar “sepatutnya” untuk kesihatan tubuh manusia, tidak akan mempunyai risiko yang terlalu besar, boleh menjadi membolehkan makanan mengandungi komponen-komponen kimia yang Lumpur dan petroleum daripada waran? Untuk beberapa pakar-pakar makanan dan pakar-pakar kesihatan bahkan, sama ada benar atau palsu, Biar saya dengar, orang ramai yang ingin mendengar adalah Jabatan-Jabatan Kerajaan yang benar-benar relevan dan keazaman.

Lebih banyak dan lebih banyak makanan Keselamatan kejadian, menguji projek dan pemeriksaan yang standard, kerajaan telah dimainkan oleh Jabatan-Jabatan yang berkaitan peranan dan tanggungjawab ini akan lebih banyak dan lebih banyak perhatian dan kritikan awam. Jika dalam jangka masa panjang, apa yang akan kita lakukan? Oleh itu, dalam Keselamatan dalam negeri pemeriksaan standard dan ujian projek membina memang tidak dapat dielakkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *