Mati pucuk-tidak kehilangan harapan

Mati pucuk-tidak kehilangan harapan

Mati pucuk boleh berlaku kepada sesiapa. Salah satu tidak perlu merasa bersalah atau malu tentang hal itu. Malah rasa bersalah dan tekanan tambahan bahawa seseorang mengambil hanya boleh menambah masalah lagi. Ia bukanlah satu gangguan luar biasa bahawa satu mula mempersoalkan “Kenapa saya?”. Sebaliknya apa yang perlu untuk berfikir tentang ini”Apakah yang saya perlu lakukan sekarang?”

Ia telah menyedari bahawa ramai lelaki mengabaikan gangguan kerana ego mereka yang menghalang mereka dari menerima tetapi ini tidak membantu. Sesetengah lelaki apabila mereka menyedari bahawa apabila mereka mengalami mati pucuk, mereka cenderung untuk menjadi terganggu psikologi dan tinggal aloof. Mereka mula mengekalkan jarak dari pasangan mereka dan akan teragak-agak untuk membincangkan masalah dengan mereka.

Semua ini tidak berfungsi. Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk berunding dengan doktor dan melaksanakan nasihat beliau. Dia boleh memahami punca dan menetapkan ubat-ubatan yang boleh membantu anda menjalani kehidupan seksual yang sihat sekali lagi.

Sebab-sebab mati pucuk:
Disfungsi erektil adalah ketidakupayaan untuk mencipta atau mengekalkan ereksi. Ia adalah ketidakupayaan atau mempunyai pendirian yang keras.

Sebab-sebab ini boleh termasuk banyak:

Kencing manis:
Saraf dan saluran darah yang rosak disebabkan oleh kencing manis dan ini boleh membawa kepada ketegangan yang lembut atau tiada ereksi pada masa-masa.

Tekanan darah tinggi:
Tekanan darah tinggi atau hipertensi boleh membawa kepada mati pucuk kerana ia merosakkan saluran darah lagi. Ia dilihat bahawa lelaki yang mengalami tekanan darah tinggi biasanya mengalami mati pucuk.

Kolesterol:
Paras kolesterol di dalam badan boleh mengehadkan tahap aliran darah ke organ seksual lelaki. Aliran darah ke zakar ini menurun boleh menyebabkan mati pucuk.

Masalah gaya hidup:
Berat rokok dan minum telah menjejaskan kesihatan fizikal dan dalam jangka panjang boleh menyebabkan mati pucuk. Tidur yang tidak menentu juga boleh mempengaruhi seseorang.

Penyakit saraf:
Mati pucuk adalah bukan sahaja satu gangguan fizikal tetapi juga gangguan mental. Ia adalah apabila isyarat otak dan tidak dikodkan atau diterjemahkan di bahagian kanan jalan serta-merta. Dalam kes ini gangguan saraf, ia menjadi sukar untuk mengikuti isyarat otak.

Pembedahan:
Apa-apa pembedahan yang sebelumnya di kawasan pelvis boleh merosakkan saluran darah dan secara tidak langsung membawa kepada mati pucuk.
Terlalu banyak melancap:
Walaupun melancap tidak mempunyai apa-apa kesan buruk secara umum, terlalu banyak melancap terhadap mana-mana permukaan keras yang lain boleh menyebabkan kerosakan tisu-tisu yang lemah di organ seks lelaki.

Rawatan:
Salah satu mesti melawat dia doktor dan merujuk kepada preskripsi Nya. Ianya perlu untuk mengikuti nasihat beliau sewajarnya. Beliau mungkin menasihatkan anda untuk untuk pengambilan untuk pil anti-impotence seperti Viagra dan lain-lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *