Mati pucuk: Libido berempah dengan antioksidan

Mati pucuk: Libido berempah dengan antioksidan

Walaupun terdapat beberapa sebab-sebab mati pucuk keadaan ini adalah biasanya dikaitkan dengan penyakit-penyakit yang kronik seperti Sindrom metabolik, kencing manis, penyakit jantung dan lain-lain. Kerosakan radikal dan stres adalah proses Patologi yang Bersatu penyakit degeneratif tempahan. Mereka juga adalah sebahagian besarnya bertanggungjawab untuk disfungsi erektil yang berkaitan dengan syarat-syarat ini.

Memulakan dan mengekalkan ereksi bergantung pada beberapa proses fisiologi; yang paling penting ini menjadi satu aliran darah yang mencukupi ke dalam corpus cavernosum (utama ketegangan tisu dalam zakar). Ini pula bergantung kepada biasa berfungsi pembuluh darah yang membekalkan darah ke zakar dan dalam tisu erektil.

Ereksi tidak akan tercapai tanpa tindakan nitrik oksida pada salur darah zakar dan yang mampung corpus cavernosum. Proses erektil adalah dimulakan oleh sistem saraf – sama ada melalui refleks tulang belakang (apabila ada rangsangan langsung ke zakar) atau dengan cara isyarat saraf dari otak. Berkaitan saraf, apabila dirangsang melalui laluan sama ada, oksida nitrik pelepasan daripada mereka hujung saraf pada zakar.

Walau bagaimanapun, mengekalkan ereksi bergantung nitrik oksida yang dikeluarkan dari lapisan endothelial saluran darah zakar. Jika proses kerosakan saluran darah yang disebabkan oleh penyakit seperti penyakit jantung dan kencing manis individu berkenaan tidak akan mampu untuk mencapai atau mengekalkan ereksi.

Fungsi endothelial disekat Bilakah kerosakan radikal dan stres berlaku – kerana ia sentiasa dalam keadaan kronik ini.

Kajian terbaru mendapati bahawa antioksidan boleh menterbalikkan kerosakan endothelial yang seterusnya memperbaiki aliran darah ke zakar. Mereka melakukan ini dengan meneutralkan radikal bebas yang bertanggungjawab ke atas tekanan oksidatif dan endothelial kerosakan saluran darah yang berkaitan.

Penyelidik telah menunjukkan bahawa suplemen antioksidan yang boleh meningkatkan fungsi erektil sebanyak 35% kehadiran fungsi endothelial miskin disebabkan oleh penyakit kencing manis atau Sindrom metabolik. Sildenefil (Viagra) meningkatkan fungsi erektil oleh 45% di dalam syarat-syarat ini masa yang gabungan sildenefil PLUS antioksidan bertindak secara sinergistik untuk meningkatkan aliran darah zakar sebanyak 50%.

Seperti antioksidan yang penting dalam pencegahan dan rawatan penyakit jantung, Sindrom metabolik dan kencing manis, ia tidak menghairankan bahawa mereka membantu syarat-syarat yang berkaitan seperti mati pucuk juga.

Bukti adalah jelas bahawa antioksida memainkan peranan yang penting dalam rawatan bentuk-bentuk disfungsi erektil. Apabila ia datang secara semula jadi berlaku makanan dalam rempah diet yang mempunyai aktiviti antioksidan yang tertinggi daripada semua kumpulan makanan termasuk buah-buahan dan sayur-sayuran (American Journal of Clinical Nutrition Julai 2006 dan kami Jabatan Pertanian 2007).

Ia pergi tanpa mengatakan bahawa jika anda melengkapkan diet anda dengan rempah bukan sahaja akan meningkatkan kesihatan umum anda tetapi kehidupan seks anda akan diberi satu rangsangan besar-besaran juga!

“Pada masa ini, cadangan akan Diwarantikan untuk menyokong penggunaan makanan yang kaya dengan komponen bioaktif, seperti herba dan rempah ratus. Dengan masa, kita boleh menjangka untuk melihat sebuah badan yang lebih besar bukti-bukti saintifik yang menyokong manfaat herba dan rempah-ratus dalam penyelenggaraan keseluruhan kesihatan dan perlindungan daripada penyakit.” Prof. Linda Tapsell, negara pusat kecemerlangan dalam makanan berfungsi, Universiti of Wollongong, Australia

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *