Mati pucuk bukan perubatan dan kesucian lelaki

Mati pucuk bukan perubatan dan kesucian lelaki

Seperti banyak masalah seksual, lelaki mati pucuk adalah salah satu bahawa kedua-dua lelaki dan wanita akan merasa kesan. Ia boleh menyebabkan tekanan yang hebat antara pasangan dan boleh menjejaskan hubungan mereka jika seseorang tidak mengambil serius sebagai lain-lain. Walaupun terdapat pelbagai sebab mengapa seorang lelaki boleh taklik Masalahnya ialah biasanya yang boleh dilaksanakan dengan jayanya.

Mati pucuk, memberi kemandulan lelaki namanya yang betul adalah keadaan di mana seks tidak dapat mengambil tempat kerana ereksi tidak dapat dikekalkan. Terdapat pelbagai keadaan persekitaran istilah mati pucuk lelaki seperti sesetengah lelaki boleh mendapatkan ereksi tetapi tidak sepanjang masa sedangkan orang lain tidak pernah mencapai ereksi atau hanya untuk tempoh masa yang singkat. Di Amerika, keadaan tersebut menjejaskan apa-apa sehingga lima belas juta lelaki tetapi lelaki mati pucuk, tidak kira apa usia anda biasanya akan dianggap berjaya.

A pemeriksaan zakar mengandungi sebilangan besar jika saluran darah yang dijalankan di dalam tisu penyerap otot kecil. Rangsangan seksual yang boleh datang dalam bentuk pemikiran (tidak sedarkan walaupun diri orang-orang seperti mimpi) atau melalui satu bentuk rangsangan manual yang memberitahu saraf untuk mengaktifkan aliran darah ke dalam zakar. Zakar, kini dipenuhi dengan darah menjadi keras dan tegak; Apabila ketegangan ini tamat, tentera otot darah kembali.

Jika isyarat ini tidak sampai ke saraf yang mengawal darah ini mengalir maka lelaki mati pucuk boleh berlaku. Beberapa keadaan dan penyakit boleh menyebabkan ini seperti kencing manis atau alkohol untuk menamakan dua.

Pembedahan atau kecederaan kepada pundi kencing, prostat atau lelaki uretra boleh menyebabkan kerosakan saraf dan penyakit kardiovaskular atau lain-lain penyakit saluran darah boleh mengganggu aliran darah. Tersangat boleh diubah atas sebab-sebab psikologi termasuk kebimbangan dan tekanan.

Seorang lelaki boleh mengambil langkah yang paling penting adalah untuk membuat temujanji untuk melihat doktor yang dapat mengesan masalah dan membantu merawat ia. Mati pucuk lelaki sering mempengaruhi lelaki kerana mereka mendapat lebih tua, jadi mereka perlu sentiasa fokus kepada pada senaman, berhenti merokok, mengurangkan berat badan dan perubahan kepada gaya hidup yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *