Mata untuk mengingati ketika memilih kesihatan penjagaan pelan

Mata untuk mengingati ketika memilih kesihatan penjagaan pelan

Apabila memilih pelan penjagaan kesihatan, anda perlu memastikan perkara-perkara tertentu dalam fikiran. Di antara perkara-perkara yang penting adalah seperti berikut:
Perlindungan insurans kesihatan individu, yang hanya dinyatakan, ialah perjanjian antara anda dan syarikat insurans, bertujuan untuk melindungi anda terhadap sebarang kekangan kewangan disebabkan kecemasan perubatan. Satu soalan penting yang anda perlu tanya diri anda Adakah – Apakah faktor-faktor dianalisis sebelum membuat keputusan mengenai polisi insurans kesihatan individu?

Sesungguhnya, ia adalah satu fakta bahawa Sains Perubatan dan pencegahan telah mencapai kemajuan yang pesat dalam dunia hari ini. Walau bagaimanapun, akan berhati-hati untuk melengkapkan diri dengan perlindungan insurans kesihatan individu terbaik untuk melindungi diri anda daripada sebarang penyakit yang tidak diduga. Sesungguhnya, insurans kesihatan terbaik di Amerika Syarikat akan bersaing antara satu sama lain dalam meletakkan bersama-sama beberapa polisi-polisi insurans kesihatan individu Tempahan imaginatif direka untuk mengatasi sebarang kontigensi perubatan. Jika anda menganggur, atau bekerja sendiri, polisi insurans kesihatan individu adalah pilihan yang tepat.

Berunding dengan syarikat insurans anda sekiranya anda boleh mempunyai polisi insurans kesihatan individu anda dimasukkan dalam Polisi Kumpulan. Anda boleh membayar kadar yang lebih tinggi tetapi terma-terma akan lebih baik berbanding jika anda terpaksa membeli polisi insurans kesihatan individu sendiri. Jika anda berkahwin, mengetahui jika majikan pasangan anda adalah bersedia untuk menyertakan anda dalam Polisi Kumpulan. Jika anda ditinggalkan dengan tiada pilihan, maka ia adalah bijak untuk membeli polisi insurans kesihatan individu. Walaupun perlindungan insurans mungkin terhad dan kadar yang tinggi, anda akan masih boleh memastikan perlindungan untuk diri anda atau keluarga anda terhadap masalah kewangan jika anda tiba-tiba berhadapan dengan penyakit yang serius atau perubatan kecemasan. Cari profesional insurans kesihatan yang baik untuk membantu anda dengan polisi insurans kesihatan individu terbaik yang menawarkan nilai terbaik untuk wang.

Anda mempunyai banyak pilihan semasa memilih pelan insurans kesihatan individu – PPO pelan atau pertubuhan pembekal diutamakan, rancangan HMO atau organisasi penyelenggaraan Kesihatan, HDHP di atau insurans kesihatan potongan tinggi dan mempunyai atau kesihatan akaun simpanan berkelayakan tinggi potongan rancangan.

Apabila mempertimbangkan pelan insurans kesihatan individu pilihan yang berbaloi mungkin pelan akaun simpanan kesihatan yang mempunyai beberapa faedah yang unik. Dengan pelan insurans kesihatan individu, anda boleh berniaga lebih rendah boleh ditolak insurans kesihatan bagi pelan yang mempunyai potongan yang lebih tinggi. Ini akan membantu anda menjimatkan wang setiap bulan dengan mengurangkan premium anda. Selain kos yang lebih rendah, pelan kesihatan potongan akaun simpanan yang lebih tinggi juga mempunyai manfaat tambahan akaun simpanan digemari cukai. Namun satu lagi aspek yang menarik daripada pelan insurans kesihatan individu tersebut adalah bahawa wang yang anda simpan Berguling tahun demi tahun.

Walaupun anda sudah dilindungi oleh skim insurans majikan anda, anda mungkin masih perlu untuk mendapatkan perlindungan tambahan melalui Pelan insurans kesihatan individu. Ini menjadi perlu kerana program-program yang ditaja oleh majikan sering jatuh kekurangan keperluan individu. Liputan yang meluas untuk diri dan keluarga boleh dicapai melalui Pelan insurans kesihatan individu yang berasingan.

Pelan-pelan insurans kesihatan individu adalah dua jenis: – indemniti rancangan – rancangan penjagaan terurus. Pelan pampasan adalah mahal tetapi paling sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan tertentu dan perlu dirawat oleh doktor-doktor tertentu. Berjaya pelan penjagaan kos kurang kerana anda akan melawat seorang doktor atau hospital yang disediakan di bawah pelan ini. Jika rawatan memerlukan anda untuk melawat pakar, anda memerlukan kebenaran yang khas daripada pembekal khidmat insurans. Pelan ini adalah paling sesuai untuk individu tanpa masalah kesihatan khusus, dan ingin membayar kurang… Jika anda perlu pilih doktor baru dari rancangan penjagaan kesihatan dan melakukan sedikit kerja-kerja penyelidikan dengan menelefon pejabat perubatan dia bekerja untuk atau memeriksa dengan AMA di. Faktor-faktor lain seperti lokasi dan ketersediaan perlu dipertimbangkan ketika memilih doktor.

Kadang-kadang dalam hidup anda mungkin perlu pakar untuk keadaan perubatan tertentu yang anda perlu untuk mengetahui bagaimana anda boleh menggunakan pakar. Ketahui Adakah anda perlu hubungi doktor penjagaan primer terlebih dahulu atau mengetahui jika pakar semasa anda menggunakan seorang doktor dalam rangkaian. Semasa memilih pelan penjagaan kesihatan banyak lupa untuk mengesahkan bahawa mereka keadaan yang sedia ada akan dilindungi. Syarat-syarat yang sedia ada boleh berbeza-beza antara rancangan dari tidak diambil kira sebagai dilindungi sepenuhnya dan kadang-kadang tempat antara seperti yang dilindungi selepas suatu tempoh masa yang tertentu. Mengetahui apakah jenis bilik kecemasan dan hospital adalah dilindungi pada pelan anda. Juga mengetahui jika anda perlu menghubungi doktor penjagaan primer anda terlebih dahulu sebelum mendapat rawatan kecemasan. Kebanyakan Rancangan Pengurusan Kesihatan menyediakan kerap bertembung dan pemeriksaan kesihatan Tahunan, tetapi beberapa pelan insurans yang bebas tidak meliputi mereka semua. Jika anda menggunakan ubat preskripsi yang secara tetap atau anda mungkin perlu di masa hadapan, kemudian pilih Pelan yang mempunyai liputan ubat preskripsi yang baik. Jenis perlindungan ini boleh berbeza-beza sangat dari satu pelan untuk pelan. Jika anda berkunjung ke gynecologist yang kerap, mengetahui jika doktor anda dilindungi dalam pelan. Mengetahui Apakah faedah-faedah tambahan pelan menawarkan apabila membandingkan pelan kesihatan seperti dadah dan alkohol pemulihan, penjagaan kesihatan mental, kaunseling, rumah dan lain-lain yang penjagaan kesihatan. Selepas mencari apa yang anda mahu dalam pelan penjagaan kesihatan anda, anda perlu membandingkan kos. Mengetahui deduktibel anda, butir-butir bayaran bersama dan sebagainya. Co-payments adalah yuran yang perlu anda bayar apabila melawat doktor, hospital atau bilik kecemasan. Mengetahui had anda. Beberapa pelan telah menetapkan had seumur hidup berapa banyak rancangan penjagaan kesihatan akan membayar dan beberapa mempunyai had seumur hidup dengan had Tahunan. Perkara yang terakhir ialah senarai pengecualian. Anda akan mahu menyemak senarai pengecualian setiap rancangan untuk mengetahui apa yang tidak dilindungi dan untuk melihat jika apa-apa keadaan anda kini telah atau dijangka mempunyai pada masa hadapan, adalah termasuk dalam senarai itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *