Mata buatan sendiri krim resipi – cara-cara membuat krim mata anda di rumah?

Mata buatan sendiri krim resipi – cara-cara membuat krim mata anda di rumah?

Ianya sering merengsa dan memalukan untuk mencari Lingkaran hitam atau kedutan di bawah mata anda. Don´t anda ingin menghilangkan daripada mereka?

Sudah tentu, ada banyak krim dan salap tersedia di pasaran yang membantu anda melawan mereka dalam jangka panjang, tetapi ini juga akan meninggalkan anda dengan lubang-lubang yang besar dalam poket. Jadi, mengapa tidak mencari sesuatu yang menjimatkan, lagi berkesan?

Remedi yang paling cekap yang datang dari alam semula jadi, tidak sebuah makmal kimia. Terdapat beberapa ubat buatan sendiri yang boleh melegakan anda daripada kulit longgar, kedutan dan tompok-tompok hitam di bawah mata anda. Malah, anda boleh membuat beberapa resipi di rumah.

Avokado krim
Untuk membuat krim ini, anda mesti mencampurkan hirisan 3 alpukat dengan 5 titis minyak badam. Memastikan krim di muka anda selama 5 minit dan basuh dengan air suam.

Krim kentang-sos epal
a) anda perlu tambahkan sos epal unsweetened dan sedikit ubi keledek di dalam mesin adunan. Krim kemudian boleh digunakan sekitar mata dengan kain yang hangat dan mesti dibiarkan selama 5 minit. Selepas itu, anda boleh bilas ia muka anda.

b) lebur minyak lanolin dengan air dalam haba yang rendah dan kemudian menambah minyak badam untuk memberikan anda satu lagi krim mata buatan sendiri. Untuk ini, anda harus menambah serbuk itu. Krim ini berfungsi sebagai penawar dalam Lingkaran hitam di bawah mata.

c) lagi krim diperolehi apabila anda mencampurkan tomato Puri, jus lemon, serbuk kunyit dan minyak lentil oren. Tampal yang diperolehi mesti bercampur dengan air. Menggunakan krim yang diperolehi pada muka anda dan biarkan selama kira-kira 5 minit sebelum dibilas dengan air suam.

d) sayur-sayuran berdaun dan hijau tidak hanya baik untuk sistem dalaman anda, tetapi juga untuk kulit luar juga. Apabila anda meletakkan timun pada mata anda, mereka memberikan yang santai dan penyejukan sensasi mata.

e) apabila anda menggunakan uncang teh yang sejuk di bawah mata anda, perubahan serta puffiness di bawah mata anda mengurangkan. Ini adalah kerana kehadiran kafein dan tannin dalam uncang teh. Kandungan tannin mengandungi asid amino penting yang membantu juga melawan kedutan di bawah kulit.

Remedi rumah yang disebutkan di atas membantu untuk melawan Lingkaran hitam sahaja. Terdapat beberapa lain ubat semula jadi yang melawan kedut juga.

Madu
Madu dalam bentuk semulajadi membantu melawan kedutan. Anda mesti kemudian tersebar madu di muka anda dan tinggalkan ia selama kira-kira 25-30 minit. Anda mesti kemudian basuh dengan air suam dan gunakan kiub ais atas kawasan yang dipohon. Anda mesti pastikan anda mencuci muka anda dengan air suam sebelum menggunakan madu di muka anda. Ini membolehkan liang-liang anda untuk membuka.

Pisang
Pisang juga dikenali untuk memiliki sifat-sifat penyembuhan kedutan. Anda perlu keping pisang menjadi kepingan dan membuat jenis tampal daripadanya. Kemudian, memohon paste ke muka anda dan menyimpannya untuk kira-kira 30 minit. Kemudian, gunakan air suam untuk mencuci muka anda dan Lap ia kering kemudian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *