Masuk pusat panggilan-Tips tentang bagaimana untuk mempromosikan produk ketika menjawab pertanyaan pelanggan

Masuk pusat panggilan-Tips tentang bagaimana untuk mempromosikan produk ketika menjawab pertanyaan pelanggan

Pernahkah anda mendengar tentang pusat panggilan? Bagaimana pula pusat panggilan masuk? Dalam artikel ini, kita akan membincangkan perbezaan antara sebuah pusat panggilan inbound dan outbound call center dan tips bagaimana untuk mempromosikan perniagaan anda menggunakan pusat panggilan masuk.

Seperti namanya, pusat panggilan yang masuk adalah sebuah pusat yang menyediakan panggilan yang dibuat oleh pelanggan ke pusat panggilan. Tujuan panggilan tersebut adalah untuk bertanya tentang produk tertentu atau untuk melaporkan pecahan dan meminta nasihat mengenai pembaikan. Manakala sebuah pusat panggilan keluar, di sisi lain, adalah sebuah pusat panggilan yang mengendalikan pemasaran dan penjualan produk atau perkhidmatan.

Walau bagaimanapun, terdapat keadaan bahawa kedua-dua boleh digabungkan. Malah, Terdapat kajian yang telah dijalankan pada kombinasi kedua-duanya, dan mereka mendedahkan bahawa jika pusat panggilan inbound dan outbound call center akan digabungkan; keputusan akan menjadi jualan yang lebih baik. Terdapat pusat-pusat panggilan sekarang bahawa digunakan teknik menggabungkan pusat panggilan masuk dan keluar.

Akan kembali ke pusat panggilan yang masuk, ada apa-apa yang lebih irksome daripada mempunyai wakil pusat panggilan yang menjual sesuatu yang apabila anda membuat panggilan untuk mengadu atau bertanya tentang produk tertentu. Oleh itu, syarikat-syarikat perlu belajar kaedah betul menganggul untuk jualan yang dibuat. Juga, syarikat-syarikat BPO harus mengadakan program latihan jualan yang masuk.

Bergerak ke tip-tip tentang bagaimana untuk meningkatkan jualan menggunakan pusat panggilan masuk, berikut adalah tips yang Syarikat boleh menggunakan.

1. Mengetahui produk atau perkhidmatan yang anda jual.

Petua ini boleh dipertimbangkan prosedur operasi Standard (SOP) bagi tiap-tiap Syarikat yang berurusan dengan jualan. Apabila ia datang untuk memanggil Pusat, kepentingannya harus tidak akan terlepas pandang. Melainkan jika anda tidak biasa dengan produk atau perkhidmatan yang anda pemasaran, anda tidak boleh berharap untuk memujuk pemanggil untuk mengunjungi bahawa produk atau perkhidmatan. Anda kepada kefahaman mendalam terhadap produk yang termasuk dalam sisi negatif adalah penting. Memastikan bahawa anda tahu produk dengan teliti sebelum anda menjual.

2. Belajar untuk mengetahui Bilakah masa yang sesuai untuk menjual.

Faktor ini adalah sama tidak boleh diketepikan dengan mengetahui produk yang anda jual. Ingatlah bahawa pelanggan menghubungi anda untuk bertanya atau laporan mengenai kerosakan dan tidak membeli produk. Oleh itu, anda perlu belajar untuk menjual produk. Belajar untuk mengenali adalah Bilakah masa yang sesuai untuk menjual akan membantu anda menangani irate pelanggan mengelakkan merengsa mereka. Keupayaan ini boleh hanya boleh dipelajari selepas anda mempunyai pengalaman luas dalam industri BPO.

3. Mengenal pasti apa yang pelanggan mahu

Anda hanya tidak boleh mempromosikan produk anda kepada pemanggil masa anda menjawab panggilan. Berbuat demikian akan menunda pemanggil dengan serta-merta, menghalang peluang anda untuk mempromosi produk anda dan menjualnya.

Jika anda akan meletakkan tiga tips mudah untuk digunakan, ia won\’t akan lama sebelum anda akan dinaikkan pangkat ke jawatan yang lebih tinggi.

Hakcipta Terpelihara (c) 2011 savvycontent.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *