Master Cleanse Diet kebaikan dan keburukan

Master Cleanse Diet kebaikan dan keburukan

Orang cuba banyak rutin berbeza diet dan senaman untuk mengurangkan berat badan. Sebahagian daripada ini adalah lebih berkesan daripada yang lain dan keberkesanannya boleh ditentukan dengan mudah dengan memerhatikan perubahan berat badan dieter. Diet air limau adalah satu teknik penurunan berat badan yang telah berdiri ujian masa manakala produk fad telah datang dan pergi. Di samping itu, diet air limau yang menggabungkan pengurangan berat badan dengan detoksifikasi tubuh, sesuatu yang jarang berlaku untuk mencari produk-produk kesihatan dan pemakanan.

Kelebihan

Rejimen ini tidak melibatkan jumlah puasa, yang boleh menjadi sangat tidak sihat untuk tubuh. Ia adalah satu kaedah yang cecair detoksifikasi dan pembersihan menjurus ke arah menghapuskan keinginan mental bagi apa-apa makanan. Badan akan berasa lapar dan apa-apa toksin akan dihantar dengan cepat dari badan. Ini adalah cara yang sangat selamat, semulajadi dan sihat bagi seorang individu untuk mengurangkan berat badan dan membersihkan badan.

Kaedah kehilangan berat badan air limau juga dipanggil Master Cleanse Diet dan ia telah wujud selama lebih 70 tahun, maka ia adalah satu kaedah yang penuh bukti yang telah berdiri ujian masa. Dibangunkan oleh Stanley mengenai, naturopath, Master Cleanse menyediakan sistem penghadaman dengan rehat yang sangat diperlukan dan membantu menghilangkan toksin dalam badan. Kekurangan senaman, keadaan mental yang negatif, dan diet yang tidak wajar semua beracun tidak sihat untuk membina dalam sistem kami.

Antara faedah-faedah dilaporkan diet detox ini adalah:
• Lebih banyak tenaga dan kurang lesu
• Jumlah pembersihan darah, buah pinggang dan usus dari tahun atas tahun sisa binaan
• Sistem imun yang lebih kukuh
• Pembakaran lemak
• Kehilangan berat badan yang cepat
• Membuat anda kelihatan dan berasa lebih muda
• Untuk perjalanan yang hampir euphoric atau rohani

Individu-individu yang menggunakan teknik Master Cleanse sering kehilangan sehingga dua paun setiap hari. Jumlah penurunan berat badan berbeza-beza dengan kuantiti sirap maple yang digunakan dalam diet, tetapi detoksifikasi akan berlaku dalam badan orang yang mengambil apa-apa amaun bahan. Encik Burroughs merasakan bahawa keracunan adalah punca setiap penyakit dalam badan. Oleh itu, mereka yang mempunyai penyakit kronik mungkin mendapati teknik detox ini sungguh berguna.

Keburukan

Kira-kira 60 auns ramuan yang dibuat daripada jus lemon, sirap maple, cayenne pepper dan air perlu ditelan setiap hari, selama sekurang-kurangnya 10 hari. Tiada makanan pepejal yang dibenarkan. Individu juga boleh minum air dalam tempoh yang dia Master Cleanse. Di samping itu, tarik air garam perlu diambil setiap pagi dan teh laksatif diambil setiap petang.

Seperti yang anda boleh bayangkan, keperluan diet lemon yang agak sukar dan sesetengah individu sering berhenti diet selepas beberapa hari. Pembelajaran untuk bersama-sama tanpa makanan pepejal selama 10-14 hari boleh menjadi cabaran yang luar biasa. Juga, kerana ini adalah diet yang pembersih seperti yang kami katakan, ada “detox” simptom yang mungkin berlaku, termasuk sakit kepala, loya dan muntah-muntah, keinginan, keletihan dan cepat marah.

Cadangan saya untuk diet air limau

Pilihan terbaik pada pendapat saya adalah untuk mendapatkan diet air limau sebagai tambahan produk (dalam bentuk pil), supaya anda tidak perlu pergi melalui cecair sukar berpuasa seperti yang diterangkan di atas. Sebagai contoh, pil Diet berat badan air limau yang akan membantu anda kehilangan sehingga 17 paun dalam hanya 14 hari dan datang dengan atur cara hidangan dan latihan profesional. Dengan tambahan ini anda akan makan makanan yang disyorkan rancangan bersama-sama dengan suplemen diet lemon untuk membantu anda menyahtoksin dan menurunkan berat badan pada masa yang sama.

Kesimpulan

Ia adalah disyorkan bahawa mana-mana orang yang berminat untuk meneroka diet air limau (master cleanse) berunding dengan doktor sebelum bermula. Doktor akan memberitahu sama ada kursus ini tindakan yang disyorkan berdasarkan sejarah kesihatan dan keadaan perubatan individu.

Apabila mencari cara yang selamat dan semulajadi untuk menurunkan berat badan, mencari-Cari lagi daripada Diet air limau. Teknik penurunan berat badan ini melibatkan mengambil minuman yang diperbuat daripada bahan-bahan yang sedikit (jus lemon, sirap maple, cayenne pepper dan air), di samping mengambil teh tarik dan laksatif air garam. Oleh itu ia boleh mudah disediakan di rumah. Individu perlu mula melihat pound terkeluar dan merasa lebih sihat sebagai menyahtoksin badan tidak lama lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *