Masalah tanah Sinkhole Central Florida di sini untuk borang

Masalah tanah Sinkhole Central Florida di sini untuk borang

Kewujudan lubang benam Florida sentiasa bersama kami. Tetapi kini mereka mengancam banyak lebih besar sebahagian Central Florida dan mencipta isu-isu besar bagi mereka yang ingin mencari insurans rumah Florida.

Kewujudan lubang benam secara semula jadi berlaku depressions dalam tanah yang agak biasa di Barat Central Florida. Mereka muncul apabila batu kapur yang bawah tanah larut menyebabkan anjakan atau kemurungan di permukaan tanah. Kewujudan lubang benam berubah dari segi saiz dan Apakah syarat-syarat yang betul boleh muncul di mana-mana dengan notis yang sedikit.

Penampilan mereka boleh disebabkan hujan yang berlebihan atau kemarau yang mengubah paras air bawah tanah antara perkara-perkara lain. Baru-baru tanaman strawberi dan citrus di Florida telah diancam oleh cuaca sejuk luar biasa. Untuk menjaga tanaman mereka daripada pembekuan, petani membanjiri medan yang mungkin telah menyebabkan kejatuhan dalam paras air bawah tanah yang menimbulkan kewujudan lubang benam baru.

Kewujudan lubang benam dua Tempahan muncul di Selatan County Polk yang ditelan dua lorong northbound AS Lebuhraya 27. Tanah sinkhole yang mungkin mengakibatkan penutupan dua lorong Tampa di Interstate 4 kemudian pada minggu yang sama. Lain-lain kejadian tanah sinkhole Barat Central Florida telah mengancam berhampiran rumah, sambil menelan rumah mudah alih dan kandang.

Kewujudan lubang benam Florida kini seolah-olah boleh mengancam kawasan sentiasa berkembang Florida Central Barat menyebabkan kebimbangan yang lebih banyak. Mengikut data yang dikumpulkan oleh Florida Jabatan sumber alam sekitar, penduduk dan pegawai-pegawai awam di Marion, Tasik, oren dan Citrus Counties telah telah melaporkan bahagian semakin meningkat aktiviti tanah sinkhole – Tempahan nyata dalam tempoh sepuluh tahun yang lalu.

Melihat Florida tanah sinkhole pada tampalan Desa roadway dalam bidang adalah satu perkara. Ianya agak lain untuk melihat satu di belakang rumah anda rumah anda mengancam atau sudah menyebabkan retak di Yayasan anda. Pembangunan rumah baru yang dibina di atas tanah yang tidak dapat menyokong berat badan, dengan betul boleh menjadi isu yang penting di tempat-tempat seperti Orlando, Ocala dan Lakeland – tempat-tempat yang hanya baru-baru telah muncul pada skrin radar tanah sinkhole Florida.

Jika anda melaporkan tanah sinkhole yang berpotensi kepada syarikat insurans rumah Florida, ia boleh kos Syarikat sehingga $12,000 hanya untuk kajian geologi untuk menentukan punca tuntutan tanah sinkhole mungkin anda. Ia boleh kos di mana-mana dari $60,000 untuk lebih $130,000 untuk menetapkan tanah di bawah rumah anda jika anda mempunyai tuntutan tanah sinkhole sah – yang lebih mahal daripada kos untuk menampung kerosakan daripada taufan Florida besar. Akhirnya, syarikat-syarikat insurans di Florida telah dibunyikan penggera ke atas tuntutan tanah sinkhole penipuan di mana walaupun asas terkecil retak akhir sebagai tuntutan tanah sinkhole.

Kebimbangan bahawa syarikat-syarikat insurans yang utama di Florida mempunyai kira-kira tuntutan tanah sinkhole mungkin pasti telah menjejaskan harga dan ketersediaan Insurans pemilik rumah terutama di Pasco, Hernando, dan kgm Hillsborough. Bermula dengan tidak ada banyak syarikat yang menulis perniagaan baru di daerah tersebut dan orang-orang yang melihat secara terperinci sejarah dan lokasi tanah sinkhole ini tuntutan yang telah difailkan – tidak kira sama ada tuntutan tersebut telah terbukti menjadi sah. Jika rumah yang anda Cari untuk melindungi di Barat Central Florida di kawasan di mana jiran-jiran anda telah memfailkan tuntutan tanah sinkhole, anda boleh ditolak untuk perlindungan walaupun rumah anda duduk di atas sekeping tanah di kawasan projek Tempahan pepejal.

Sebagai pengguna insurans rumah Florida, anda perlu bercakap dengan ejen insurans rumah anda dan mendapat kefahaman yang jelas tentang perbezaan antara perlindungan tanah sinkhole bencana dan komprehensif. Secara amnya perlindungan bencana yang perlu dimasukkan ke dalam semua Florida yang polisi insurans rumah akan membayar untuk tanah yang mendadak runtuh yang menjadikan rumah anda tidak boleh didiami. Tetapi anda boleh memerlukan perlindungan komprehensif tanah sinkhole jika anda tinggal di kawasan di mana tanah sinkhole aktiviti dapat menyebabkan kerosakan struktur asas rumah anda. Perlindungan komprehensif tanah sinkhole perlu dibeli secara berasingan dan anda mungkin mendapati ia menjadi terlalu mahal.

Kewujudan lubang benam boleh bertanggungjawab untuk mengembangkan krisis insurans rumah Florida ke kawasan-kawasan yang berkembang di Barat Central Florida. Bilangan syarikat-syarikat yang berminat untuk menulis perniagaan baru di daerah lain di kawasan ini boleh secara mendadak mengurangkan jika ini berlaku. Boleh bermakna bahawa Marion, Lake, oren dan Citrus Counties mungkin menghadapi isu-isu yang sama dengan kadar Insurans pemilik rumah yang lebih mahal dan lebih banyak cabaran untuk mencari perlindungan – sesuatu yang sudah dihadapi penduduk Pasco, Hernando dan Hillsborough County.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *