Masalah tak melekat periuk dan kuali set terlalu hebat untuk mengabaikan

Masalah tak melekat periuk dan kuali set terlalu hebat untuk mengabaikan

Anda punya pilihan enak tumbuh-tumbuhan organik dan semulajadi, kawasan yang anda akan bersedia untuk menyediakan. Anda afin de sedikit zaitun oyl adunan tidak melekat sendiri kuali dan tumis juga tumbuh-tumbuhan anda utama sayur-sayuran. Mendapatkan daripadanya? anda mendapatkan? Sayur-sayuran sauteed enak diiringi satu bahagian dalam plak perfluorooctanoic yang dicipta oleh gula (PFOA). Berkeliaran, perkara-perkara tersebut?

Di bumi Apakah PFOA?

PFOA pasti adalah dalam sebarang bahan yang biasa akan mengakibatkan bebas-batang meliputi sepanjang kuali (bekas, alat memasak, muffin tin, penaik dokumen dan sebagainya.) bersama-sama dengan mesin persiapan makanan tenaga (griddles, dalaman gril, sub butang ketap,….). Produk melalui Teflon mungkin termasuk tahap penyelesaian kimia atau sangat mirip. PFOA sebenarnya dipercayai sekitar pelbagai produk dan perkhidmatan yang serupa dengan permaidani, wrappers makanan segera, pakaian tahan kotor, di repellents air hujan bagi tujuan bahan dan juga meliputi.

Kami telah pun biasa dengan PFOA melalui air biasa, Tiket, kotoran, pembungkusan, produk tenusu payudara, aliran darah umbilical Kawat, bukan untuk menyebut popcorn percuma microwave lemak makanan. Jika memasak tidak tertakluk kepada haba yang tinggi, bahan kimia itu diletakkan pada pertengahan udara sering terdapat bahaya dari PFOA pendedahan kepadanya.

Kenapa PFOA membentangkan ancaman kesihatan anda dan kesihatan anda?

PFOA itu benar-benar buatan serta kronik ia tidak muncul secara semulajadi sekitar penubuhan. Ia boleh dilihat dalam jumlah yang ‘luar biasa’ dengan aliran darah untuk ToT bayi nombor, contohnya baru America jumlah. MIT kekal dalam lelaki dan wanita untuk mendapatkan tempoh masa dan kemudian bergantung kepada agensi perlindungan alam sekitar Amerika Syarikat, “menyebabkan membangun bersama-sama dengan lain-lain kesan sampingan yang terdapat di makmal haiwan peliharaan atau haiwan.Inci

Sebilangan besar kajian manusia dan haiwan secara progresif menghala keluar yang biasanya PFOA mungkin menyebabkan beberapa masalah kesihatan. Ini termasuk, kadar faedah murah penghantaran, melambatkan pembangunan, pelbagai jenis kebanyakan barah, ketumbuhan, dan kemudian tanpa lemak daging toksik badan. Justeru itu, diperhatikan kebanyakan kajian-kajian saintifik, pengilang di PFOA mengekalkan campuran itu benar-benar dilindungi mengenai orang peluang untuk cuba sedikit matlamat isu.

PFOA penyelidikan tentang bayi

Semasa di tahun ini kajian West Virginia institusi kesihatan dan kecergasan Sains fokus belajar sedozen, golongan muda 476 tambahan untuk orang dewasa muda.Kajian kes perasan PFOA dicampur bahan kimia yang sama, perfluorooctanesulfonate (PFOS), pada nilai-nilai yang tinggi daripada dijangkakan. Selain itu, tidak lagi awal tahun belia berlaku akan lebih cenderung untuk termasuk jumlah yang memuncak dan tahap tahap Cholestrerol. Dengan pergi melalui tidak secara muktamad menunjukkan causal Tempahan akhir keputusan melibatkan PFOA dan kemudian dikukuhkan tahap kolesterol, keputusan akhir boleh jumlah mencukupi untuk membuat apa-apa jenis bapa atau ibu memikirkan isi kafein.

Apa tepat jika anda pernah lakukan dalam perintah untuk sekatan PFOA kelemahan?

Sesungguhnya, ia adalah mustahil untuk mengelakkan pendedahan PFOA sepenuhnya kerana ia dikenal pasti mana-mana sahaja. Apabila kemungkinan, elakkan pakaian, fabrik, meliputi selain perabot isi rumah yang boleh tahan noda kerana unit yang berkemungkinan mengandungi PFOA. Ia adalah sukar untuk mendapatkan kaedah-kaedah lain, walaupun pilihan yang lebih banyak yang anda boleh membeli untuk membantu individu-individu saraf.

Publisiti dengan memasak, melalui turun kebanyakan perkara-perkara yang tidak berkurangan. Lihat almari dan berdiri walaupun untuk mendapatkan perkara-perkara seperti bekas loji, alat memasak, dokumen penaik, muffin tin, kedai kopi / membangunkan, bersama-sama dengan griddles. Walaupun aluminium yang peralatan memasak yang agak murah, Terdapat banyak syarat-syarat kesihatan yang berkaitan dengan aluminium. Semuanya untuk membantu anda untuk lampu suluh serta s / peralatan dapur s perlu anda penyelesaian yang boleh dipercayai. Besi Tuang buat selama beratus-ratus tahun yang membolehkan ia sering diturunkan ke bawah melalui keluarga. Kuali besi Tuang yang sangat pakar akan bertukar menjadi pada asasnya tidak melekat.

Sekiranya anda perlu melaksanakan peralatan dapur tidak melekat dan bahkan tidak mampu memasak yang berlainan pada masa ini, membuat pasti bahawa anda Pelakon-pelakon utama besi memasak bukanlah semata-mata disentegration dan / atau rosak. Pastikan bahawa mana-mana dapur anda pasti baik pengudaraan dan menghalang memasak makanan seseorang yang tertentu pada suhu yang tinggi kerana boleh mengurangkan risiko berkaitan berkaitan dengan PFOA yang semakin terdedah.

Dina Clapinski boleh menjadi pengasas bersama dengan akhir kerana terpaparnya makanan, tapak komponen pangkalan data internet.

Bertukar menjadi Diet yang baik yang datang untuk menjadi jurulatih dan juga menasihati peminat dan penaung yang berpotensi tentang subjek apa yang dianggap benar-benar sekitar barang-barang makanan yang kita cenderung untuk makan setiap hari. Jika anda sudah berfikir untuk bertanya hanya apa carrageenan Lesitin, sirap jari kaki tukul tinggi fruktosa, acesulfame-k, FD & C Crimson pasti no. 30, minyak pati dalam bahagian terhidroksida, benar-benar sudah tentu, jika hanya akan memilih idea, akhirnya menjadi tajam pemakanan adalah biasanya keazaman. Mereka mempunyai senarai besar berkaitan dengan zarah-zarah bahan makanan, bahan kimia, pewarna nutrien, pemanis, dan bahan-bahan sintetik walaupun dan kemudiannya membolehkan seseorang untuk mencari lebih dari 600 nama samaran minyak. Semua cerita elemen Khas meliputi cepat dan mudah untuk mengetahui jenis, pemimpin swap, potensi hasil kesejahteraan, bersama-sama dengan nasihat tindak balas. Blog seolah-olah Tiada kos dan adalah terutamanya yang menyeronokkan pembelajaran sumber bagi ibu-ibu dan bapa, ahli akademik, kesihatan pakar, kakitangan kesihatan dietitians, di samping itu kepada pelanggan berkenaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *