Masalah sensitiviti zakar boleh membuat seks kurang menyeronokkan

Masalah sensitiviti zakar boleh membuat seks kurang menyeronokkan

Jika seorang lelaki sedang beliau akhir 20-an atau lebih tua, peluang yang zakar Nya mungkin sudah kehilangan sensitiviti yang. Kajian telah menunjukkan bahawa umur 39, sebanyak 87% lelaki mengalami kehilangan sensitiviti saraf di zakar mereka. Walaupun isu ini berlaku secara semulajadi sebagai lelaki mendapat lebih tua, faktor gaya hidup boleh mempercepatkan kesan. Untuk mengekalkan fungsi saraf yang sihat, lelaki boleh ikut langkah-langkah beberapa gaya hidup yang mudah, dan jika kebas atau kehilangan rasa pada zakar berpengalaman, semak dengan pakar Urologi atau neurologis ujian.

Sebab-sebab:

Umur–tiada siapa boleh berhenti penuaan, tetapi lelaki boleh mempunyai mengatakan yang besar dalam cara mereka umur. Pilihan gaya hidup yang miskin seperti Merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, sedikit senaman dan banyak tekanan semua menyumbang kepada kadar penuaan yang meningkat di dalam badan yang boleh menjejaskan kesihatan saraf. Kehilangan sensitiviti zakar, saiz zakar dan libido dianggap normal dengan berkembang lebih tua. Walau bagaimanapun, satu kajian menunjukkan bahawa sebanyak 67% daripada lelaki berumur 70 hingga 80 masih aktif seks. Jika orang ingin mempunyai kehidupan seks yang sihat dan panjang ke tahun 80-an mereka, mencari, kini selepas badan mereka melalui cara hidup yang baik adalah penting.

Aktiviti seksual – berlebihan melancap, melancap kering dan agresif persetubuhan kedua-duanya berkaitan dengan mengurangkan sensitiviti pada hujung saraf zakar. Rawatan yang kasar boleh menyebabkan geseran pada zakar lelaki yang mempunyai kesan yang merosakkan ke atas rangkaian kapilari yang diperlukan untuk memberi makan darah ke zakar, menyebabkan kerosakan saraf dari semasa ke semasa dan membuat tisu parut. Lelaki yang bersunat adalah terutamanya pada risiko ini, seperti penghapusan kulup telah meningkatkan kehilangan sensitiviti zakar.

Edaran – jika ada darah tidak menjadikan ia kepada zakar, ereksi bukanlah satu-satunya perkara yang boleh mengurangkan. Saraf memerlukan aliran oksigen dan nutrien yang berterusan untuk berfungsi. Pelbagai faktor menyumbang kepada miskin aliran peredaran dan darah ke zakar. Sebab-sebab utama termasuk masalah jantung, kencing manis, obesiti, memakai seluar dalam yang ketat, kerosakan atau trauma kepada zakar, senaman yang tidak mencukupi, seimbang, merokok tembakau dan minum arak.

Nerve kerosakan: badan dipenuhi dengan beribu-ribu saraf gentian yang menyampaikan maklumat deria kembali kepada sistem saraf pusat, memberitahu kita Bilakah kita merasakan keseronokan, kesakitan, panas dan sejuk. Kerosakan saraf, dirujuk sebagai neuropati, boleh mengalami sebagai kesemutan, kebas atau kehilangan sensitiviti terhadap suhu. Punca kecederaan saraf jenis ini boleh tempatan, kerana trauma pada tisu-tisu zakar, atau berpunca daripada trauma atau kerosakan pada tulang belakang. Kencing manis, penyakit kardiovaskular dan kekurangan vitamin B12 dan asid folik adalah juga punca-punca yang kerap neuropati.

Rawatan:

Senaman – aktiviti fizikal merupakan salah satu perkara-perkara berguna yang tunggal bagi seorang lelaki untuk dilakukan secara kerap, kerana ia melindungi terhadap penyakit jantung, kencing manis dan obesiti, dan meningkatkan tahap tenaga dengan ketara. Saraf bergantung kepada bekalan darah yang sihat bagi memastikan mereka yang sensitif dan berfungsi secara optimum. Lelaki perlu memastikan mereka mendapat banyak senaman kardiovaskular, kedua-duanya di dalam dan di luar bilik tidur. Ia membantu untuk memastikan bahawa darah bergerak dengan mudah dan secara seluruh badan, dan melindungi hati daripada penyakit kardiovaskular yang boleh menyumbang kepada disfungsi seksual.

Pemakanan – saraf, otot, pembuluh darah dan keseimbangan hormon semua memerlukan tetap vitamin dan mineral untuk melakukan kerja mereka setiap hari. Mempunyai satu plat roti bakar dan secawan kopi pada waktu pagi semata-mata tidak memberi nutrien yang mencukupi untuk fungsi saraf dan kesihatan seksual. Vitamin C adalah nutrien yang penting yang melindungi edaran, meningkatkan tahap testosteron dan melindungi terhadap kesan-kesan negatif penuaan. Vitamin B12 dan asid folik sangat penting untuk saraf sensitiviti, tenaga dan stamina. Vitamin E melindungi keseluruhan sistem kardiovaskular, memastikan bekalan darah yang sihat dan nutrien sampai ke saraf. Vitamin B3 B5 menyokong fungsi sistem saraf, meningkatkan stamina, meningkatkan peredaran dan boleh mati pucuk.

Crèmes Kesihatan – pelembab zakar anda dengan crèmes Kesihatan zakar (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) adalah satu tabiat yang bermanfaat yang boleh menyokong saraf sensitiviti. Menggunakan crèmes setiap hari ke tisu-tisu zakar meningkatkan peredaran, dan membekalkan nutrien (vitamin C, B3, A, E dan D) untuk fungsi saraf secara langsung ke dalam kawasan tempatan, dan menggalakkan sensitiviti untuk kembali lelaki yang berpengalaman mengurangkan perasaan dalam zakar mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *