Masalah kesihatan zakar gatal – bagaimana untuk menghapuskan kutu bulu Ari-Ari

Masalah kesihatan zakar gatal – bagaimana untuk menghapuskan kutu bulu Ari-Ari

Kerana trend semasa kalangan muda dewasa untuk menghapuskan sebahagian atau kesemua rambut bulu Ari-Ari, kejadian kutu bulu Ari-Ari telah menurun sejak beberapa tahun yang lalu. Walau bagaimanapun, zuriat dirancang klinik dan pejabat-pejabat doktor masih melaporkan bahawa ketam kutu adalah agak biasa di kalangan ini demografi.

Hasilnya, lelaki yang seksual aktif perlu mengenali tanda-tanda kutu, serta menyedari bagaimana untuk mencegah penyebaran parasit tersebut kepada orang lain. Keseluruhan kebersihan dan penjagaan zakar yang sesuai boleh membantu lelaki untuk mengelakkan masalah yang berpotensi menyakitkan dan memalukan.

Apakah kutu bulu Ari-Ari?
Phthirus pubis merupakan sejenis serangga parasit yang mempengaruhi rantau bulu Ari-Ari. Mereka juga boleh ditemui armpit rambut dan/atau kening. Mereka adalah spesies yang berbeza daripada Ketua atau kutu badan; Phthirus pubis sering dirujuk sebagai “ketam” kerana persamaan mereka kepada makhluk laut berkaki enam.

Ketam hidup semata-mata pada darah manusia, dan mereka akan sarang di rambut kawasan kemaluan. Tanda-tanda kutu termasuklah gatal-gatal teruk di rantau rambut yang dilindungi; grayish-putih telur di rambut bulu Ari-Ari adalah juga tanda-tanda bahawa seseorang dijangkiti dengan kutu.

Bagaimana Phthirus pubis tersebar?
Kutu ketam akan merebak dengan mudah dari seorang ke seorang yang lain. Mereka sering dipindahkan semasa hubungan seks, tetapi mereka juga perlu lulus dalam berkongsi pakaian atau katil. Bertentangan dengan apa yang sesetengah orang percaya, ketam (dan lain-lain jenis kutu) tidak diluluskan antara manusia dan haiwan; sesiapa sahaja yang mempunyai kutu mendapat mereka dari orang lain.

Untuk mengelakkan membangunkan sebuah serangan daripada ketam, ia adalah penting untuk mengelakkan hubungan seks dengan orang yang dijangkiti. Mencuci tempat tidur dan mengamalkan kebersihan diri yang baik juga boleh membantu untuk mencegah penyebaran ketam. Di samping itu, ia adalah idea yang baik untuk mengelakkan cuba barangan pakaian seperti Seluar dalam atau sut mandi tanpa membasuh terlebih dahulu; berkongsi pakaian dan tuala turut counterindicated.

Faktor-faktor risiko untuk Phthirus pubis.
Orang-orang yang berada pada risiko yang lebih besar untuk membangunkan sebuah serangan kutu bulu Ari-Ari termasuklah individu-individu yang seksual aktif, yang mempunyai berbilang pasangan seks, atau yang hidup dengan orang lain yang ada ketam. Lagi bulu Ari-Ari Tukang menawarkan Aman kutu dan telur-telur mereka, supaya orang-orang yang untrimmed mungkin mahu mempertimbangkan.

Bagaimana untuk menghilangkan kes menggunakan isi ketam
Cara menghilangkan kutu ketam melibatkan basuh dengan syampu khusus yang membunuh parasit. Selepas dicuci, sepanjang rambut dalam kawasan yang terjejas dengan com logam halus-toothed boleh membantu untuk membuang mana-mana telur yang baki.

Semua pakaian dan peralatan tempat tidur hendaklah dibasuh dengan teliti, dan memotong rambut ketiak dan bulu Ari-Ari adalah sangat disyorkan-ini juga boleh menyimpan kutu tersebut daripada mewujudkan diri di tempat pertama.

Bersenam kebersihan zakar yang baik
Tabiat penjagaan diri yang baik akan di baris pertama anda Pertahanan apabila ia datang untuk mengelakkan STD seperti Phthirus pubis. Kepentingan menggunakan kondom yang tidak boleh menekankan cukup, walaupun ini mungkin tidak mencukupi untuk mencegah penyebaran ketam. Mengekalkan satu talian komunikasi yang terbuka dan memilih rakan dengan berhati-hati adalah amat penting; pembelajaran untuk mengelakkan godaan untuk pertemuan tanpa nama boleh bermaksud perbezaan di antara kesihatan yang baik atau seumur hidup masalah zakar.

Menyimpan ia bersih adalah juga penting. Pemangkasan yang bulu bulu Ari-Ari, mandi setiap hari, memakai pakaian yang bersih dan menukar cadar yang kerap boleh membantu orang untuk mengelakkan banyak masalah kesihatan berkaitan dengan kebersihan zakar, termasuk kutu bulu Ari-Ari. Di samping itu, memohon untuk crème Kesihatan zakar semulajadi (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh membantu untuk meningkatkan ketahanan imun badan untuk pelbagai penyakit, serta memastikan kulit zakar yang licin, lembut dan responsif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *