Masalah kesihatan yang Mold hitam boleh menyebabkan

Masalah kesihatan yang Mold hitam boleh menyebabkan

Kita melihat ini tampalan hitam yang kecil pada paip paip, di sudut satu tetingkap, atau di mana-mana tempat lain di dalam rumah dan cenderung untuk mengabaikannya. Apa yang kita tidak sedar adalah bahawa ini tidak berbahaya mencari kecil tampalan acuan risiko kesihatan dan perlu dibuang. Spora kulat hitam perjalanan di udara dan boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan. Bayi dan orang tua-tua akan lebih cenderung untuk mendapat masalah kesihatan kerana ia. Ini tidak bererti bahawa ahli-ahli rumah yang lain tidak berisiko. Mereka boleh juga mempunyai masalah kesihatan yang ketara kerana ia.

Terdapat banyak cara oleh acuan yang boleh menjangkiti seseorang. Menyentuh acuan dengan tangan atau lain-lain mana-mana bahagian badan boleh menyebabkan spora dihidu atau dimakan. Acuan ini terkenal telah diketahui untuk menyebabkan kematian bayi yang disebabkan oleh pendarahan pernafasan, dan ia menyumbang kepada penyakit-penyakit seperti asma dan bronkitis. Masalah-masalah kesihatan yang boleh disebabkan oleh acuan hitam bergantung kepada individu dan kuantiti yang digunakan. Spora perjalanan di udara, mereka boleh menjelaskan pada makanan yang terdedah dan boleh dihidu.

Ruam kulit dan kerengsaan merupakan salah satu masalah kesihatan yang paling biasa dikaitkan dengan acuan hitam. Alahan seperti Hidung berair, batuk, bersin, mata berair dan kerengsaan tekak semua boleh disebabkan kerana kehadiran perosak rumah tangga yang biasa ini. Ini boleh membawa kepada masalah kesihatan yang lebih teruk seperti asma. Sakit kepala, pening dan kehilangan tumpuan juga boleh disebabkan oleh spora yang boleh menjejaskan sistem saraf pusat dan membran mukus. Orang yang mempunyai sistem imun yang rendah mempunyai risiko tinggi untuk mendapat masalah kesihatan baru akibat pendedahan kepada acuan hitam. Orang-orang yang sudah alahan atau asma akan mengalami peningkatan serangan penyakit yang disebabkan oleh pendedahan.

Jika mana-mana gejala-gejala ini berlaku di mana-mana ahli Dewan, anda hendaklah berhati-hati memeriksa rumah anda, terutamanya di kawasan yang lembap dan pengudaraan yang tidak baik; seperti attics dan bilik bawah tanah dan sekitar dengan paip dan sistem Pemanas. Jika acuan hitam tidak sangat luas, anda boleh memadam sendiri dengan peluntur dan air. Tidak pernah kering scrape ia, kerana ia akan Bersurai di udara dan pendedahan kulit anda kepadanya boleh menyebabkan masalah yang teruk. Anda perlu memasang sistem penulen udara di dalam rumah yang akan meminimumkan risiko spora perjalanan melalui udara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *